227 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbruine suikercitroencitroensapeigemberkaneelkippenbouillonknoflookkorianderlamsgehaktlamsschouderolieolijfoliepeperpeterselietijmtomaattomatenpureeuivleeswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Merguez

Ingrediënten:
cayennepeper, fijn zeezout, harissa, kaneel, knoflookpoeder, lamsborst, lamsdarm, lamsschouder, paprikapoeder edelsusz, poedersuiker, schaapsdarm, venkelzaad, waterui en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / worst
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Lamsrollade

Ingrediënten:
appel, appelazijn, bronzen venkel, ciderazijn, grof zout, lamsvlees, laurier, majoraan, peper, pils, suiker, tijm, venkel, venkel, venkelzaad, water, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Lamsragout met voorjaarsgroenten - navarin printanier

Ingrediënten:
bloem, bospeen, bosui, boter, bouquet garni, doperwten, haricots verts, kippenbouillon, knoflook, lamsborst, lamshals, lamsschouder, lamsvlees, laurierblad, meiknolletjes, olie, peper, suiker, tomaat, verse kervel, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / lunch / voorgerecht uit Zuur:

Sichuan Heetzure Hotpot

Ingrediënten:
arachideolie, chiliolie, gedroogde chilipepers, gedroogde paddenstoelen, gember, kristalsuiker, lamsnek, lamsschouder, lente-uien, runderbouillon, noodles, rijstazijn, rijstnoedels, steranijs en tofu

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Zoete lampastei - sweet lamb pie

Ingrediënten:
artisjokhart, berberisbessen, bloem, boter, citroensap, druiven, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, krenten, lamsbout, lamsgehakt, lamsvlees, melk, nootmuskaat, patentbloem, reuzel, verse peterselie, water, witte suiker, witte wijn, zeezout, zoete aardappel, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
lamsvlees / pastei
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bespaar met Jamie:

Krokante Marokkaanse pastilla's met lam

Ingrediënten:
chiliolie, couscous, feta, filodeeg, amandel, harissa, kaneel, knoflook, komijnzaad, kurkuma, lamsvlees, magere yoghurt, olijfolie, poedersuiker, rozijnen, sesamzaad en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Brunch / buffet uit Brits bakboek:

Mince pies met vlees

Ingrediënten:
bloem, boter, eigeel, gehakt, gemalen kaneel, lamsvlees, melk, mincemeat, poedersuiker, schapenvlees, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / koek en gebak
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Navarin printanier

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kippenbouillon, knoflook, koolrabi, lamsbouillon, lamsschouder, lamsvlees, meiraap, nieuwe aardappeltjes, olijfolie, sjalot, suiker, tomaat, tuinbonen, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / tajine / lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Komshuyani - Vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Indiase schaapscurry

Ingrediënten:
aardappel, curryblaadjes, gember, knoflook, lamsvlees, olie, schapenvlees, sjalot, suiker, turmeriekpoeder, water en zout

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
curry / schapenvlees / lamsvlees
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Lam met appelen

Ingrediënten:
appelsap, boter, cider, citroenrasp, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamsvlees, moesappel, olijfolie, peper, room, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Loubia - Stoofschotel van ogenboontjes

Ingrediënten:
gedroogde ogenboontjes, kaneel, knoflook, lamsvlees, peper, piment, rundvlees, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Lamsspiesen met tzatziki

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, lamsbout, lamsschouder, suiker, verse munt, peper, witte-wijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
vlees / saus/dressing/jus / barbecue/grill / feestdagen / pekel en marinades
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Navarin printanier - Stoofpot van lam met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, bruine lamsfond, doperwten, knoflook, lamsborst, lamskotelet, lamsnek, lamsschouder, laurier, meiknolletjes, olie, peper, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, runderfond, sperziebonen, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, winterwortelen, witte uien en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Kofta bil karaz - Gehaktballetjes met morellensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boterhammen, citroensap, gedroogde zure kersen, kaneel, kersencompote, kersen op siroop, mager lamsvlees, morellen, peper, pijnboompitten, piment, plantaardige olie, suiker, tamarindepasta, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Haal meer recepten op...