50 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelchilipepercitroengrasgaram masalagemberkaneelkokosraspkomijnzaadkorianderkorianderzaadkurkumamosterdzaadolijfoliepaprikapoederpeperrode chilipepertamarindepastatomaatuivissauszonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Sayur terung daging Sumatera

Ingrediënten:
aubergine, bamboescheuten, biefstuk, chinese kool, citroensap, gemalen komijn, kemiripasta, knoflook, kokosmelk, koriander, laoswortel, rode peper, salamblaadjes, sjalot, sperziebonen, suiker, trassi, ui, vleesbouillon en zonnebloemolie

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Recept uit Nopi:

Citroengras-currypasta

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, geelwortelpoeder, gemalen kardemomzaad, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, rode chilipeper, sjalot en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Poon in bananenblad uit de oven met ananas-chilisambal

Ingrediënten:
ananas, bananenbladeren, bird's-eye chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, fijne kristalsuiker, garnalenpasta, geelwortel, geelwortelpoeder, gemalen komijn, gember, grof zeezout, kardemompoeder, knoflook, kokosmelk, kokosroom, komkommer, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, limoenschil, maanzaad, minicress, poon, rawits, rode chilipeper, sjalot, vissaus, witvis en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Recept uit Jamie's dinners:

Zuid-indiase vissoep met rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bruin mosterdzaad, chilipoeder, garam masala, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, kokosnoot, kokosolie, komijnzaad, koriander, kurkuma, limoen, maïsolie, rode chilipeper, ui, vis en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Vis in Goa-stijl uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, geelwortelpoeder, gemberwortel, indiase currypasta, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, naanbrood, rijst, rode peper, yoghurt, zalmforel en zonnebloemolie

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Garnalencurry uit Goa met rijst in zuidelijke stijl

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, boter, bruin mosterdzaad, cashewnoten, cayennepeper, gemalen kurkuma, gemengde peperkorrels, kaneelpijpje, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, mosterdzaad, garnaal, rode spaanse peper, ui, urad dhal, venkelzaad, visbouillon en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Kip- of viscurry met aardappelraita

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, chinese kool, currypasta, djinten, doperwten, gember, gevogelte, kipfilet, knoflook, kokosmelk, koriander, kousenband, limoensap, munt, olie, rode peper, rode ui, turkse yoghurt en witte vis

Soort:
vis
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten met z'n allen:

Rendang

Ingrediënten:
citroengras, gember, kokosmelk, komijnzaadjes, korianderzaadjes, laos, palmsuiker, rode pepers, runderstoofvlees, steranijs, knoflook, uien en zonnebloemolie

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Thaise groene curry

Ingrediënten:
arachideolie, boerenkool, broccoli, citroenblaadjes, citroengras, flespompoen, gember, groene kool, groene peper, knoflook, kokos, kokosmelk, komijnzaad, koriander, limoen, pinda’s, rode peper, sesamolie, silken tofu, sjalot, spruiten, spruitkropjes en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pikante Indiase tomatensaus

Ingrediënten:
boter, chilipeper, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, peper, room, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Viscurry

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat, ui en witvisfilet

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Viscurry met coquilles en paprika

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, coquilles, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, tamarindepasta, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Gemengd zeevruchtencurry

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, inktvis, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosselen, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivelcurry met pancetta

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, pancetta, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat, ui en zeeduivel

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Viscurry met kreeft

Ingrediënten:
aardappel, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kreeft, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zalmcurry met cashewnoten

Ingrediënten:
aardappel, cashewnoten, chilipeper, garam masala, garnalen, gemalen komijn, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, olijfolie, paprikapoeder, tamarindepasta, tomaat, ui en zalm

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde brinjal - Indiase gevulde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, cayennepeper, chilipoeder, donkerbruine basterdsuiker, gemalen kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, koriander, santen, tamarindepasta, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Paneer-broccolimasala

Ingrediënten:
broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Koolstoofpot

Ingrediënten:
citroenblad, citroengras, geelwortelpoeder, gemberwortel, kemirinoten, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, laoswortel, rode chilipepers, sjalot, spitskool en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Love your lunch:

Pittige kokos-pastinaaksoep

Ingrediënten:
chilipeper, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, groentebouillonblokje, kippenbouillonblokje, knoflooktenen, kokosmelk, olijfolie, pastinaken, verse koriander, water, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Thaise Panang curry met varkensvlees

Ingrediënten:
aubergines, bessen, bruine suiker, zout, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, witte peper, hamlappen, kokosmelk, limoenblaadjes, nootmuskaat, olie, pasta, pindakaas, rode curry, rode peper, sjalotten, knoflook en vissaus

Haal meer recepten op...