50 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroensapfruitgula djawakaneelknoflookkorianderpoederlaoslombokmuntolieolijfoliepeperrode lomboksalamblaadjestrassivruchtenwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Ingemaakte gember met citroen

Ingrediënten:
citroenschil, gemberwortel, grapefruitschil, limoenschil, mandarijnschil, rijstazijn, sinaasappelschil, suiker en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Drinken uit Zuur:

TONIC

Ingrediënten:
citroen, citroenzuurpoeder, gedroogde pruimen, gember, grapefruit, jeneverbessen, kinabast, limoen, sinaasappel, snackkomkommer, steranijs, suiker en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Fielden en Marielle van Spronsen - 5 - Topkoks voor thuiskoks

Recept uit 5 - Topkoks voor thuiskoks:

Céviche van tonijn

Ingrediënten:
agaragar, asperge, citroen, citroengras, gember, knoflook, koriander, limoen, mayonaise, olijfolie, radijs, sjalot, suiker, sushiazijn, tonijn en tuinkers

Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Varkenscurry met ingemaakte knoflook

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, gember, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, kokosroom, kurkuma, limoenschil, suiker, thaise rode currypasta, thaise vissaus en varkenslap

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Geschroeide tonijn met pistachekorst en papajasalsa

Ingrediënten:
citroen, dijonmosterd, fijne kristalsuiker, gember, grof zeezout, limoen, mango, minikomkommer, olijfolie, papaja, pistachenoten, rode chilipeper, rode ui, thaise vissaus, tonijnfilet en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Alkoholvrije syllabub

Ingrediënten:
anijszaad, citroen, djeroek poeroet, gembersiroop, gemberwortel, kardemomzaad, limoenrasp, serehpoeder, sinaasappelsap, slagroom en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Kruidige syllabub

Ingrediënten:
anijszaad, citroen, cognac, djeroek poeroet, gemberwortel, kardemom, limoenrasp, medium dry sherry, serehpoeder, slagroom en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Geschroeide tonijn met pistachekorst en papajasalsa

Ingrediënten:
citroen, dijonmosterd, fijne kristalsuiker, gember, grof zeezout, limoen, mango, minikomkommer, olijfolie, papaja, pistachenoten, rode chilipeper, rode ui, thaise vissaus, tonijnfilet en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Groene kimchi van witlof

Ingrediënten:
bruine rietsuiker, citroen, fleur de sel, gember, groene appel, groene chilipeper, grof zeezout, knoflookolie, koriander, limoen, munt, peper, peterselie en witlof

Keuken:
Belgisch
Soort:
barbecue/grill / vegan / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Gemarineerde kip in yuzu sap

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroen, gember, kipfilets, knoflooktenen, limoen, vruchtensap, sesamolie, wortel, yuzu en zoute sojasaus

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

BBQ vis tikka

Ingrediënten:
bosui, citroen, garam masala, gemalen venkelzaad, gember, griekse yoghurt, kikkererwtenmeel, limoen, saffraandraadjes, vruchtensap, suiker, knoflook, tonijn, melk, witte rijst, zonnebloemolie en zwaardvis

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

BBQ vis tikka recept - Food and Friends

Ingrediënten:
bosui, citroen, garam masala, gemalen venkelzaad, gember, griekse yoghurt, kikkererwtenmeel, limoen, saffraandraadjes, vruchtensap, suiker, knoflook, tonijn, melk, witte rijst, zonnebloemolie en zwaardvis

Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Bijgerecht uit Minimania:

Citruscurds

Ingrediënten:
bloedsinaasappelsap, citroensap, citrusvruchten, eidooier, eieren, boter, gember, grapefruitsap, suiker en maïzena

Soort:
zoet / chutney/pickle/jam/compote / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Peren Gembercider

Ingrediënten:
appels, cider, gehakt, gember, gemberwortel, peren, suiker en vruchten

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / nagerecht uit Maleisie:

Gelei - serikaja dengan agar-agar

Ingrediënten:
agar-agar, bruine kandijsuiker, dikke kokosmelk, djahé, fruit, gemberwortelpoeder, goela djawa, goela malakka, kaneel, kerrie djawa en palmsuiker

Keuken:
Maleisisch
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / nagerecht uit Maleisie:

Sagopudding - goela malaya

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, dikke kokosmelk, djahé, fruit, gemberwortelpoeder, goela djawa, kaneel, kerrie djawa, palmsuiker en sago

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Haal meer recepten op...