25 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: abrikozenjamamandelbloembrandewijnbruine basterdsuikercitroenraspeiwitfruitgedroogde gistinstantgistkaneelkrentenkristalsuikermelkoranjebloesemwaterpoedersuikerrumsuikertarwebloemwitte basterdsuiker
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Levine van Doorne - Brood

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Brood:

Rozijnen krentenbrood

Ingrediënten:
citroen, droge gist, ei, karnemelk, krenten, roomboter, sinaasappel, suiker, sultanarozijnen, tarwebloem, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Berlijnse bollen

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, bloemsuiker, boter, citroenrasp, ei, gist, water, witte kristalsuiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / frituur
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

driekoningenbrood

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, brandewijn, citroenrasp, ei, eiwit, gedroogde boon, gekonfijt fruit, melk, ongebleekt meel, oranjebloesemwater, sinaasappelrasp, tafelsuiker, gist, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Scandinavische blini's

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, citroen, dille, ei, gedroogde gist, gerookte zalm, melk, peper, slagroom, suiker, water, zalmeitjes en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Karen van Winkel, Lynn de Schuyter en Sieglinde Michiel - Bake Off Vlaanderen

Ontbijt uit Bake Off Vlaanderen:

croissant-drieluik

Ingrediënten:
blanke amandelen, bloem, boter, citroen, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde gist, amandel, pure chocolade, suiker, water en zout

Soort:
koek en gebak
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / nagerecht uit Culinaria Frankrijk:

Baba au rhum

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, ei, gist, rozijnen, rum, sinaasappelschil, suiker, vanillestokje, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Ontbijt / lunch / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Panettone

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, gekonfijte vruchten, gist, meel, rozijnen, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Europees / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / zoete hapjes / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / lunch / bij de koffie uit Brood - 100 internationale recepten:

Vruchtenbrood

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, eieren, gekonfijte citrusschil, gist, kaneel, kristalsuiker, mandarijn, melk, rozijnen, sinaasappelrasp, water, tarwebloem en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Ontbijt uit Bakboek:

Zebrakoeken

Ingrediënten:
afdekgelei, bakpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, cacaopoeder, ei, fruit, gist, kristalsuiker, marsepein, suikerglazuur, toervetstof voor gerezen bladerdeeg, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Brusselse wafels

Ingrediënten:
alkali, bloem, bloemsuiker, boter, eierdooiers, gist, margarine, melk, slagroom, vanillesuiker, fruit, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / beslag/deeg
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Ontbijt / brunch uit Frankrijk koken en reizen:

Zoet brood - pastis landais

Ingrediënten:
anijslikeur, bloem, boter, citroenrasp, ei, instantgist, oranjebloesemwater, vanille-essence, water, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Sabine Koning

Recept van Oh my foodness:

Lemon Rolls

Ingrediënten:
citroenen, citroensap, eieren, gist, glazuur, kristalsuiker, monchou, patentbloem, poedersuiker, roomboter, boter, vanille extract, volle melk, water, witte basterdsuiker en zout

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Frankrijk koken en reizen:

Ringen uit Albi - gimblettes d'Albi

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, eierdooier, gekonfijte citroenschil, instantgist, melk, oranjebloesemwater, water, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / feestdagen
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Kerststol of paasstol

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, citroen, donkere rum, ei, gedroogde vijgen, instantgist, kaneel, krenten, melk, rozijn, sinaasappel, suiker, water, witte amandelen, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht