59 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloemcayennepepercitroensapfruitgemalen komijnknoflookkorianderkruidenmuntolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterseliepreitomaatuivruchtensapwortelzeezoutzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Rijst met mosselen en paprika

Ingrediënten:
boter, bouillonblokje, citroen, margarine, mosselen, olijfolie, paprika, peterselie, rijst, tomatenketchup, ui, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kip met citroen en olijven - djej m'chermel

Ingrediënten:
citroensap, geelwortel, gemalen komijn, gemberpoeder, groene olijven, ingemaakte citroen, kip, kippenlever, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Geroosterde lentegroenten en hummus met ingemaakte citroen

Ingrediënten:
water, bietjes, chilipoeder, citroen, citroensap, erwtenscheuten, olijfolie, groenten, hummus, ingemaakte citroen, jonge rode bietjes, kikkererwten uit blik, marjolein, meirapen, olie, olijfolie, oregano, peterselie, prei, rosé, vruchtensap, tahin, tijm, knoflook, tijm, kurkumapoeder, venkel, kruiden, peper, versgemalen zwarte peper, wortels, zeezout, 
zout en peper en zuring

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige çig köfte

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, citroen, gedroogde munt, gerookt paprikapoeder, ijsblokjes, mager lamsvlees, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, rode chilipeper, sjalot en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
carpaccio/tartaar
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gedroogd lamsvlees met ei

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, eieren, gedroogd lamsvlees, knoflook, komijn, koriander, lamsvet, olijfolie, peper, rode paprika, saffraandraadjes, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Tonijnfilet met ui

Ingrediënten:
azijn, bladpeterselie, citroen, gedroogde oregano, geroosterde paprika uit pot, geroosterde rode puntpaprika, knoflook, laurier, olijfolie, peper, sojasaus, tonijnfilet, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, dragon, milde turkse rode chilipeperpasta, mild paprikapoeder, olijfolie, pekmez, trostomaten, ui, water en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gestoomde pulpo

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroenschil, dragon, extra vierge olijfolie, groene thee, koriander, octopus, paprikapoeder, sinaasappelschil, tijm, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Lahmacun

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, droge gist, suiker, bloem, komijnzaad, korianderzaad, lamsgehakt, water, maïsmeel, olijfolie, peterselie, polenta, sumak, zout, tomaat, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Tabouleh met geitenkaas en za’atar

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroenrasp, citroensap, dressing, geitenkaas, groenten, koolrabi, koriander, kruiden, extra vierge olijfolie, olijfolie extra vierge, peen, peper en zout, peterselie, tabouleh, veldsla, water en wortels

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Vistajine

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, chermoula, citroen, groene olijven zonder pit, groene puntpaprika, ingelegde citroen, kabeljauw, knoflook, koriander, laurier, rog, sperziebonen, tijm, tomaat, ui, water, wortel en zeeduivel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
tajine
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

koude avocadosoep met komijn

Ingrediënten:
avocado, citroen, gemalen komijn, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, paprikapoeder, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Picknick / lunch / buffet uit Love your lunch:

Med e ane couscou alade met verse kruiden

Ingrediënten:
bieslook, citroen, couscous, gemalen komijn, groentebouillonblokje, water, komkommer, olijfolie, peper, rode paprika, rodewijnazijn, peterselie, verse koriander, verse muntblaadjes, witte ui, zongedroogde tomaten, zout en zwarte olijven

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Eenvoudige paella

Ingrediënten:
chorizo, citroen, doperwten, garnalen, groene paprika, knoflook, kortkorrelige rijst, mosselen, olijfolie, pijlinktvis, rode paprika, saffraandraadjes, tomaat, ui, venusschelp, verse peterselie, water, zeeduivel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Bisque van rivierkreeft - crawfish bisque

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, cayennepeper, citroensap, citroenschil, hete saus, knoflook, kreeftenbouillon, kreeftenschalen, kreeftenstaart, lente ui, olie, olijfolie, rivierkreeftstaartjes, rode paprika, selderij, ui, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Cajun / Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Empanadas recept - Food and Friends

Ingrediënten:
ei, eidooier, ansjovis, basilicum, basilicum, mozzarella, cayennepeper, chilivlokken, citroen, druivenpitolie, eidooier, mosterd, fijn zeezout, bloem, knoflook, langoustines, lente-ui, limoen, natuurazijn, paprikapoeder, bladpeterselie, pruimtomaten, reuzel, vruchtensap, sobrasada, gist, water, zonnebloemolie en zwarte olijven

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Empanadas

Ingrediënten:
ei, eidooier, ansjovis, basilicum, basilicum, mozzarella, cayennepeper, chilivlokken, citroen, druivenpitolie, eidooier, mosterd, fijn zeezout, bloem, knoflook, langoustines, lente-ui, limoen, natuurazijn, paprikapoeder, bladpeterselie, pruimtomaten, reuzel, vruchtensap, sobrasada, gist, water, zonnebloemolie en zwarte olijven

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Persiana: Salade van parelgort, gegrilde bimi & za'atar

Ingrediënten:
bimi, chilipeper, citroenen, citroensap, erwtenscheuten, peper, peterselie, gemalen koriander, ui, griekse yoghurt, groenten, kerstomaat, kiemgroenten, water, olijfolie, oregano, parelgort, peper en zout, bladpeterselie, rode chilipepers, rode ui, rode uien, vruchtensap, sesamzaadjes, tijm, korianderpoeder, tomaten, yoghurtdressing en zout

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Falafel met hummus, kikkererwten en tahinsaus recept - Food and Friends

Ingrediënten:
bosuitjes, cayennepeper, chilivlokken, citroen, citroenen, citroensap, knoflook, gedroogde kikkererwten, gele erwten, gemalen komijn, noten, hummus, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, neutrale olie, olijfolie, paprikapoeder, bladpeterselie, rode chilipeper, vruchtensap, tahin, knoflook, gemalen komijn, zout, tuinbonen, versgemalen zwarte peper, water en zout

Haal meer recepten op...