39 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideolieazijnbasilicumgemberhoningknoflookkomkommerlimoenlimoensapmuntolijfoliesesamoliesesamzaadsojasaussuikervissauswaterwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Chinese kipnoedelsalade

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bataviasla, frituurolie, gedroogde rode peper, kipfilet, knoflook, koriander, munt, rijstazijn, rijstnoedels, sesamolie, sojasaus, spaanse peper en wasabipoeder

Soort:
salade
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Kruidige pinda-achtige noedelsalade

Ingrediënten:
basilicum, bruine suiker, eiernoedels, knoflook, komkommer, koriander, lente-ui, limoen, munt, peultjes, pinda’s, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, sojasaus, sperziebonen en thaise rijstnoedels

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Lunch / lunchgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Vietnamees stokbrood met varkensvlees

Ingrediënten:
baguette, citroengras, daikon, fijne kristalsuiker, knoflook, komkommer, korianderblaadjes, mayonaise, rijstazijn, rode peper, sojasaus, varkenshaas, vissaus, wortel en zonnebloemolie

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Salade van garnalen en mihoen

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, garnalen, gember, komkommer, koriander, lente ui, limoen, mihoen, munt, olie, rijstazijn, rode peper, sojasaus, spaanse peper en suiker

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Recept uit Het insectenkookboek:

Thaise salade

Ingrediënten:
gemalen komijn, gember, gembersiroop, sla, knoflook, koriander, limoensap, rijstazijn, rode peper, rucola, sesamolie, sesamzaad, sjalot, sojasaus, sprinkhanen, tomatenketchup, vissaus, witte wijn, wokolie en zonnebloemolie

Soort:
salade / insecten
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Zoetzure groenten met tahoe

Ingrediënten:
babymaiskolf, chilivlokken, chinese kool, groentebouillon, knoflook, peultjes, rijstazijn, rode paprika, sjalot, sojasaus, suiker, tahoe en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Geroosterde eend

Ingrediënten:
bospeen, chinees vijfkruidenpoeder, chinese pannekoekjes, clementine, cranberry's, eend, gember, honing, knoflook, komkommer, koriander, lente-ui, limoen, mandarijn, munt, olijfolie, rijstazijn, rode peper, rode ui en sojasaus

Soort:
wild en gevogelte / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Amerikaanse hash van tempé

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, donkere sesamolie, gemberwortel, knoflook, koriander, paprika, peper, rijstazijn, sojasaus, suiker, tempé, ui, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Scherpzure gesmoorde tempé

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, chinese kool, gemberwortel, glasnoedels, groentebouillon, knoflook, koriander, lente ui, peper, rijstazijn, sojasaus, suiker, tempé, thaise basilicum, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Zeesla

Ingrediënten:
chilivlokken, komkommer, kool, koriander, mayonaise, paprika, pinda's, rijstazijn, sojasaus, suiker, vegannaise, wakame, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Koude hete noedels

Ingrediënten:
azijn, chilisaus, eiermie, komkommer, koriander, lente ui, neutrale olie, pinda, radijs, rijstwijnazijn, sesamolie, sojasaus, spaanse peper, suiker, tabasco, taugé, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Korianderdipsaus

Ingrediënten:
knoflook, koriander, rijstazijn, sojasaus, suiker, thaise basilicum en thaise chilipeper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Koreaanse komkommersalade

Ingrediënten:
blanke azijn, gember, jalapeñopeper, knoflook, komkommer, koriander, rijstazijn, serrano chilipeper, sojasaus, suiker, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Spruitjes met tahu

Ingrediënten:
ahornsiroop, bosui, koriander, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus, spruitjes, tahu, zoete chilisaus, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Kip-dimsum

Ingrediënten:
bimi, hoisinsaus, ingelegde gember, kipfilet, kokosmelk, komkommer, koriander, limoen, paddenstoelen, rijstazijn, rode spaanse peper, sesamzaad, sojasaus, wittewijnazijn en zelfrijzend bakmeel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Koude kip met szechuan-peper

Ingrediënten:
chilipeper, chinese kool, kip, korianderblaadjes, lente-ui, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, szechuanpeper, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Pinda-limoendressing

Ingrediënten:
gemberwortel, jalapeñopeper, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, pindakaas, rijstazijn, sojasaus en vissaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Chili-koriandervinaigrette

Ingrediënten:
geroosterde sesamolie, gevogeltefond, ketchup, korianderzaad, olijfolie, rijstazijn, rode thaise chilipeper, sojasaus, verse korianderblaadjes en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
saus
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Banh mi met bloemkool en paddenstoelen

Ingrediënten:
agavesiroop, aioli, baguette, bloemkool, bruine suiker, chilisaus, druivenpitolie, gember, jalapeños, kerriepoeder, komkommer, koriander, limoensap, munt, neutrale olie, panko, radijs, rijstazijn, shiitake, sjalot, sojasaus, sriracha, ui en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / veganistisch / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / voorgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Beef tataki

Ingrediënten:
biefstuk, eetbare bloemen, gember, komkommer, koriander, lentekool, olijfolie, radijsloof, rijstazijn, rode peper, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker, witte wijnazijn en wortelen

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Thaise kipsalade

Ingrediënten:
chili, dressing, fruit, kip, kippendijen, knoflook, komkommer, koriander, limoen, limoensap, olie, paprika, peper, peper en zout, pindakaas, rijstazijn, rode paprika, rode peper, sesamolie, sla, sojasaus, vissaus, water, witte peper, wortel, wortelen en zout

Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Eend en Mangosalade van Annabel Langbein

Ingrediënten:
avocado's, bruine basterdsuiker, chilipeper, citroensap, eendenborstfilets, gemalen peper, gemberwortel, taugé, korianderblaadjes, lente-ui, mango's, mesclun, munt, peultjes, rijstazijn, rode peper, rode ui, sojasaus, spinazie, tamari, sesamolie, vissaus en zout

Haal meer recepten op...