119 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebruine basterdsuikercitroengrascitroensapdunne kokosmelkgroentebouillonkerriepoederknoflookkorianderkurkumalaoslimoenlimoensapoliepeperrode chilipepersambal oeleksuikeruiwaterzonnebloemolie
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Recept uit Nopi:

Citroengras-currypasta

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, geelwortelpoeder, gemalen kardemomzaad, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, rode chilipeper, sjalot en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Recept uit Noedels:

Pikante kokosdressing

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, garnalenpasta, gember, knoflook, kokos, kokosmelk, limoensap, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tamarindewater en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Pindadip

Ingrediënten:
citroengras, gember, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, pinda's, rode chilipeper, room, sjalot, visssaus en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Pompoen Kokossoep

Ingrediënten:
gember, flespompoen, groentebouillon, kokosmelk, olijfolie, pitten, rode chilivlokken, sjalotten, knoflook, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kerrie-pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, currypasta, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, limoensap, pinda, sjalot, sojasaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Bijgerecht uit Baru Belanda:

Kleefrijstrolletjes

Ingrediënten:
arboriorijst, bananenblad, bumbu voor ayam tuturuga, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, kleefrijst, kokosmelk, pandanblad, sjalot, suiker, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Ontbijt / brunch / lunch uit Plenty:

Kokosrijst met sambal en okra

Ingrediënten:
basmatirijst, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, gedroogde rode chilipeper, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, okra, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tamarindepulp, thaise sjalotjes, water en zout

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Wortel-mangosoep

Ingrediënten:
basmatirijst, cayennepeper, gemberwortel, groene peper, groentebouillon, kafferlimoenblaadjes, kokosmelk, kokosolie, lenteuien, limoen, mango, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Ayam paniki Ambon - Hete kip van Ambon

Ingrediënten:
boontjes, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, gemberwortel, kenarinoten, kippendijvlees, knoflook, kokosmelk, plantaardige olie, rode lombok, sjalot, tamarindepasta, witte rijst en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Chicken Saté Spring Rolls

Ingrediënten:
bruine suiker, gember, gemberpoeder, kerriepoeder, kippendijen, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruidenzout, kruidnagel, limoen, loempiavellen, nootmuskaat, peperkorrels, pinda’s, plantaardige olie, rode peper, sjalot, sla, sojasaus, steranijs, suiker, zout en zwarte peperkorrels

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Lever in gekruide kokossaus - kalio hati

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, djahé, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, kerrie, kerrie djawa, knoflook, komkommer, runderlever, sambal oelek, ui, voorjaarsui, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kipcurry

Ingrediënten:
aardappel, boter, boter van buffelmelk, curryblaadjes, gedroogde pepers, gember, kaneelstokjes, kip, knoflook, kokosmelk, sjalot, steranijs, suiker, vleescurrypoeder en zout

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Poon in bananenblad uit de oven met ananas-chilisambal

Ingrediënten:
ananas, bananenbladeren, bird's-eye chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, fijne kristalsuiker, garnalenpasta, geelwortel, geelwortelpoeder, gemalen komijn, gember, grof zeezout, kardemompoeder, knoflook, kokosmelk, kokosroom, komkommer, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, limoenschil, maanzaad, minicress, poon, rawits, rode chilipeper, sjalot, vissaus, witvis en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / voorgerecht uit Baru Belanda:

Sambal goreng udang peteh de luxe- Sambal goreng van garnalen en petehbonen

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroensap, eetbare bloemblaadjes, fijn zeezout, garnalenpasta, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, kokosolie, laoswortel, minipaksoi, notenolie, passievruchtensap, passievruchtschil, petehbonen, rode chilipepers, salamblaadjes, sjalot, tamarinde, tijgergarnalen, tomaten, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Rendang met wijnadvies

Ingrediënten:
asem, gemalen komijn, gemalen koriander, gember, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, kruidnagel, olie, rawits, runderriblappen, sereh, tamarinde, uien en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Ayam Percik - Pittige barbecuekip

Ingrediënten:
asam gelugur, bakolie, citroengras, dikke kokosmelk, gedroogde pepers, gember, kemirinoten, kippenpoten, knoflook, marinade, rode pepers, sjalot, suiker, tamarindepulp, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eend in gekruide kokossaus - goelai itik

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, djahé, dunne kokosmelk, gedroogde kokos, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene spaanse peper, kerrie, kerrie djawa, klapper, knoflook, limoensap, rode spaanse peper, sambal oelek, tamme eend, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Haal meer recepten op...