42 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcayennepepercitroensapeigemberpoederkaneelkaneelstokjeknoflookkorianderkorianderzaadlamsgehaktmuntolijfoliepaprikapoederpeperuivleeswaterwortelyoghurtzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Lamsvlees met ananas

Ingrediënten:
ananas, ananassap, boter, bruine suiker, citroenrasp, citroensap, gemberpoeder, knoflook, lamspoot, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Tropisch
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Tajine met lamsvlees en abrikozen

Ingrediënten:
boter, foelie, gedroogde abrikoos, gemalen kaneel, gemberpoeder, lamsschouder, nootmuskaat, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine / feestdagen
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Gekruid lamsvlees met abrikozen en bonenrijst

Ingrediënten:
abrikozen, basmatirijst, boter, cayennepeper, chana dhal, citroensap, fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsboutfilet, ui, gember, verse koriander, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebraden lamsvlees - lamsvleeskebabs - lamskoteletten - mechoui

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, lamskotelet, marinade, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / lamsvlees / marinade
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Saag Gosht met veel koriander

Ingrediënten:
boter, chilipeper, diepvriesspinazie, gember, knoflook, koriander, korianderpoeder, kurkuma, lamsvlees, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas / Zuid-Oostazië
Soort:
lamsvlees / groente / boter en olie
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Soweeta - Tarwe met vlees

Ingrediënten:
geklaarde boter, gemalen korianderzaad, gemberwortel, hele tarwekorrels, mager lamsvlees, melk, rode chilipepers, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / lamsvlees
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Hartige freekehsoep

Ingrediënten:
freekeh, gemberpoeder, koriander, lamsvlees, olijfolie, peper, ras el hanout, roomboter, tomaat, tuinkruidenbouillon, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Couscous met spitskool en courgette

Ingrediënten:
couscous, gemberpoeder, kalfsstoofvlees, knolselderij, koriander, kurkumapoeder, lamsvlees, lichtgroene courgette, meiknol, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, roomboter, spitskool, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsvleessoep - harira

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, gedroogde kikkererwten, geelwortel, gemalen kaneel, gemberpoeder, knoflook, lamsvlees, linzen, olijfolie, pruimtomaat, pruimtomaat uit blik, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, witte rijst en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
soep/bouillon / lamsvlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met abrikozen

Ingrediënten:
foelie, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kaneel, lamsschouder, nootmuskaat, boter, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met kweeperen

Ingrediënten:
boter, gemalen zwarte peper, gemberpoeder, honing, kaneel, kaneelstokje, kweepeer, lamsbout, saffraandraadjes, spaanse ui, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 3 - bahmi djawa 3

Ingrediënten:
boter, chinese kool, chinese mie, djahé, ei, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, krab, mager geitenvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, olie, peper, rode paprika, sambal oelek, sperziebonen, spitskool, ui, verse bladselderij, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lamspilav met kool en karwij

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, gemengde specerijen, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte kool, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Vlees met pasta

Ingrediënten:
gedroogde pasta, geklaarde boter, gember, kaneel, korianderzaad, olie, peper, rijst, vlees, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Tahlia

Ingrediënten:
dadels, gemberpoeder, honing, kurkumapoeder, lamsnek, melk, pekmez, peper, ras el hanout, rozijnen, smen, suiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Lams-raan

Ingrediënten:
chilipoeder, fijn zeezout, boter, groene chilipepers, groene kardemompeulen, kaneelstokjes, knoflook, kruidnagels, lamsbout met bot, laurierblaadje, limoensap, moutazijn, limoen, gember, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Lams-raan recept - Food and Friends

Ingrediënten:
chilipoeder, fijn zeezout, boter, groene chilipepers, groene kardemompeulen, kaneelstokjes, knoflook, kruidnagels, lamsbout met bot, laurierblaadje, limoensap, moutazijn, limoen, gember, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Samosas met lamscurryvulling

Ingrediënten:
chutney, currypasta, filodeeg, gember, knoflook, lamsgehakt, limoensap, munt, olie, peper, roomboter, tomatenpuree, ui, vleesbouillon, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: sushiburger met tempeh

Ingrediënten:
hamburgers, edelgistvlokken, eieren, gember, gemberstroop, granen, norivel, prei, rijstazijn, rijstolie, sesamzaad, sojasaus, stemgember, sushirijst, tempeh, vlees, wasabi, zeewier, zetmeel, zout en zuivel

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Ali pasta kebabi

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, ei, gemberpoeder, lamsgehakt, peterselie, piment, sesamzaad, tomaten, ui, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Haal meer recepten op...