16 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebakpoederbasilicumbladpeterseliebotercitroencitroensapeifetagedroogde muntkomijnzaadkomkommerkorianderzaadlente-uiolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselierozemarijnuiwaterzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Pissaladiere met courgette en feta

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, courgette, feta, gehakt, basilicum, kerstomaat, water, munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode peper, rozemarijn, knoflook, tijmblaadjes, uien en zout

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Turquoise:

Knapperige courgettebloemen gevuld met haloumi, munt en gember

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, chilipoeder, courgette met bloem, gedroogde munt, gemalen kardemom, gember, haloumi, knoflook, limoenrasp, mozzarella, munt, olijfolie, paneermeel, plantaardige olie, sumak en venkelzaad

Keuken:
Maleisisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Courgettes, roergebakken

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, courgette, gemberwortel, knoflook, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, lente ui, limoensap, munt, poedersuiker en sojaolie

Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Mücver - Brandnetel-fetabeignets

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, brandneteltoppen, courgette, dille, ei, gedroogde munt, harde feta, knoflook, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / voorgerecht uit Brindisa:

Menestra de verduras - Voorjaarsgroentensoep

Ingrediënten:
artisjokken, aubergine, bloem, bosui, courgette, doperwten, ei, groene asperges, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, serranoham, spruitjes, tuinbonen, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Rotolo di crespelle

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, courgette, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, kool, melk, munt, parmezaanse kaas, ricotta, salie, ui, wortel en zongedroogde tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch / groente
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / voorgerecht uit Recepten voor de wok:

Kruidige groente in een jasje van Thaise salsa

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, courgette, gemberwortel, kikkererwtenbloem, knoflook, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, lente-ui, limoensap, poedersuiker, radijs, sojaolie, verse munt, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vegan / vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Ricottabeignets

Ingrediënten:
ansjovis, babycourgette, balsamicoazijn, basilicum, bloem, citroen, ei, extra vierge-olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde rode spaanse peper, knoflook, munt, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, ricotta, rode spaanse peper en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty more:

Corsicaanse taart met courgettebloemen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, brocciu, citroen, courgettebloemen, ei, feta, knoflook, munt, olijfolie, pecorino, peterselie, pijnboompitten, rode ui, roomboterbladerdeeg, salie, snijbietbladeren, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsvlees-courgettepie

Ingrediënten:
bloem, bruine fond, courgette, dieetmargarine, extra vergine olijfolie, kruiden, kippenbouillon, knoflook, mager lamsvlees, phyllodeeg, ui, winterwortel, zout en zwarte peper

Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / lamsvlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kabeljauw met ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, bloem, citroenkruid, courgette, droge witte wijn, frituurvet, groene kruiden, grof zeezout, kabeljauwfilet met huid, knoflook, laurier, olijfolie, olijven, peper, peterselie, rozemarijn, spaanse peper, tijm, tomaten, tomatensap, ui, vastkokende aardappels en zoete paprika

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Gestoomde lentegroenten met burrata, citroenpolenta en salsa verde

Ingrediënten:
arachideolie, asperges, basilicum, bloem, bonen, boter, burrata, citroen, citroensap, cornichons, doperwten, dragon, ei, bloem, extra vergine olijfolie, boter, groene asperge, groenten, kappertjes, knoflook, water, meiraap, munt, olijfolie, panko, peper, peper en zout, bladpeterselie, polenta, polentameel, rozemarijn, salsa verde, rozemarijn, knoflook, tuinbonen, water, wijnazijn, zout en 
zout en peper