280 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebotercayennepepercitroengemalen komijnkikkererwtenkomijnkorianderolieolijfolieoreganopaprikapeperpeterselierode uitahintomaatuivruchtensapwaterzeezoutzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Bloemkool in kappertjessaus met paprikapoeder

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, broodkruim, citroensap, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, paprikapoeder, ui, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Lamsvlees met citroen en knoflook

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, mager lamsvlees, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Garnalen met knoflook - gambas al ajillo

Ingrediënten:
boter, citroensap, garnalen, gedroogde rode spaanse peper, inktvis, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, sint-jakobsschelp, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poisson hraymi - Pikante vis met knoflook

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, harissa, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, tomatenpuree, witvisfilet, witvismoten en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, kikkererwten, knoflook, olijfolie, paprikapoeder en tahin

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Viscurry

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde kokos, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, olie, paprikapoeder, piment, rode peper, ui en visfilet

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Gezouten kabeljauw en kekererwten

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gedroogde kekererwten, gezouten kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri poeder, rode wijnazijn, ui, wortel, zoet paprikapoeder, zout en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Zeevruchten in een cataplana

Ingrediënten:
citroensap, inktvisjes, knoflook, koriander, moscardini, mosselen, olijfolie, paprika, garnaal, ui, venusschelpen, vismoot en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde vis met citroenolie

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, grof zout, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri poeder, tomatenpuree, venusschelpen, vis en wit boerenbrood

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde kip piri piri

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, fijn zout, grof zout, kip, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, paprikapoeder, piri piri pepers, piri piri poeder, piri piri saus, ruby port en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
gevogelte
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige auberginerelish

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gemalen komijn, knoflook, kristalsuiker, mild paprikapoeder, olijfolie, rode chilipepers, trostomaten en ui

Keuken:
Turks
Soort:
inmaak
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Yoghurtsaus met munt

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, gedroogde munt, gemalen piment, griekse yoghurt, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olijfolie, paprikapoeder, rode chilipeper, snijbietblad, ui en water

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Dressing à la Turque

Ingrediënten:
citroensap, dille, gedroogde munt, granaatappelsiroop, groene chilipeper, honing, knoflook, olijfolie, scherp paprikapoeder, sjalot, trostomaat, water en witte wijnazijn

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Verse tomatensoep met orzo en gruyerecroutons

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, gruyère, honing, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, orzo, oud stokbrood, sjalot, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...