42 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijboterbouillonbroccolicitroensapcourgetteeigehaktgeitenkaasgroenteknoflookkruidenmelkolieparmezaanse kaaspeterselieuiwaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Penne met bloemkool

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloemkool, knoflook, margarine, melk, olijfolie, ontbijtspek, pecorino, penne, peper, peterselie, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tomatensalade met broccoli en bloemkool

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, bloemkool, broccoli, cherrytomaatjes, feta, labna balletjes, olijfolie, rode wijnazijn, tomaat, vloeibare honing, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Macaroni met broccoli en bloemkool

Ingrediënten:
ansjovis in blik, bloemkool, broccoli, extra vierge olijfolie, macaroni, pecorino, pijnboompitten, rozijnen, saffraanpoeder, ui, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Koken voor elke dag:

Kaasfondue met tomaten

Ingrediënten:
tomaat, groenten, harde kaas, jenever, knoflook, maïszetmeel, olijfolie, peper, pils, sjalot en stokbrood

Soort:
eieren, kaas en zuivel / kaas
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Traditionele Indiase curry met paneer en bloemkool

Ingrediënten:
aardappel, aardappelen, bloemkool, chili, curry, currypasta, garam masala, gehakt, gemalen korianderzaad, gember, groenten, water, kokos, kokosmelk, kokosolie, koriander, kruidenmengsel, kurkuma, masala, naanbrood, olie, paneer, peper, rijst, stremsel, knoflook, tomaten, uien, water, water, witte ui en zonnebloemolie

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tomaten-groentesaus

Ingrediënten:
artisjokhart, aubergine, basilicum, bleekselderij, courgette, extra vierge-olijfolie, gegrilde paprika, groenten, paddenstoel, paprika, parmezaanse kaas, peper, peterselie, pompoen, tomaten uit blik, ui, venkel, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Bietensoep met blauwe kaas en groentechips

Ingrediënten:
bieten, blauwe kaas, tomaat in blik, bouillon, fruit, gemalen kaneel, gemalen korianderzaad, gember, groentebouillon, groenten, olie om te frituren, olijfolie, pastinaak, rode biet, rode bieten, specerijen, gemalen komijn, tomaten, ui, gember, water, wortel, wortelen, wortels en 
zout en peper

Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Boerensalade

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, ei, geitenkaas, ham, knoflook, kropsla, olijfolie, peper, sperziebonen, tomaten en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Kostelijke kaassalade

Ingrediënten:
bloemkool, cognac, emmentaler, gekookte ham, gele paprika, groene paprika, knoflookpoeder, mosterd, olie, peper, radijs, rode paprika, sla, tomaten, uienpoeder, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Broccolitaart

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, boter, broccoli, eieren, kaas, gist, melk, nootmuskaat, olie, peper, room, tomaten, ui en zout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gepureerde tuinbonen: 10 toevoegingen

Ingrediënten:
aardappel, bladgroenten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, citroensap, citroenschil, feta, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tuinbonen, ui, kruiden, winterwortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Brunch / lunch / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Frittata

Ingrediënten:
ansjovis, artisjok, bloemkool, chorizo, ei, gorgonzola, ham, olijfolie, olijven, oude geraspte kaas, paddestoelen, peper, prei, sardines, spinazie, ui, water, worst, zongedroogde tomaat en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Nieuwe ontdekkingen #36

Ingrediënten:
amandelen, bloemkool, boekweit, boontjes, broccoli, bundelzwammen, eieren, gedroogde kruiden, gluten, graan, granola, groenten, haver, kokosnoot, kruiden, kruiden en specerijen, kruidenmix, nootjes, olijfolie, paddenstoelen, pinda’s, specerijen, spruitjes, stamppot, thee, wortels, zaden, zout en zuivel

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Napolitaanse minestrone - minestrone alla napoletana

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, aubergine, cannolicchi pasta, courgette, doperwten, gele paprika, knoflook, kool, olijfolie, pancetta, peper, provolone, tomaat, tuinboon, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtenflensjes

Ingrediënten:
groente, kaas, kikkererwtenmeel, olijfolie, peper, rozemarijn, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Socca-pizza

Ingrediënten:
groente, kaas, kikkererwtenmeel, olijfolie, peper, rozemarijn, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

15 ideeen voor pizzabeleg

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, cayennepeper, chilipeper, chilivlokken, courgette, gedroogde tomaten, geitenkaas, gorgonzola, groenten, knoflook, kruidenpasta, mozzarella, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pesto, pizzadeeg, ricotta, rode paprika, spinazie, tomaat, tomatensaus, zout en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg! 2 notities

Lunch / bijgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Filotaart met courgette en rijst

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cheddar, courgette, dille, ei, filodeeg, groente, harde geitenkaas, olijfolie, rode ui, witte langkorrelrijst, zeezout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Turkse Flapjes

Ingrediënten:
ei, kaas, groente, olie, peper, room, specerijen, ui, yoghurt, yufkavellen, zachte kruiden en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gefrituurde groente anders gepaneerd

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, noten, kokosnootvruchtvlees, graankorrels, groente, grutten, havermout, olijfolie, panko, parmezaanse kaas, peterselie, rijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...