54 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbroodcitroensapgehaktgembergroenteknoflookolieolijfolieplantaardige oliespecerijentomaattomatenpureeuivetwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Aubergine in yoghurtsaus

Ingrediënten:
aubergine, biogarde roer, djinten, gemalen komijn, mosterdpoeder, olie, peper, rode spaanse peper, suiker, volle yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Soep van geblakerde aubergine & mograbieh

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bouillon, citroen, dille, knoflook, komijnzaad, mograbieh, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Perzische keuken: Tahcheen met aubergine en portobello

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basmatirijst, boter, cayennepeper, eidooier, fruit, boter, griekse yoghurt, kaneelpoeder, knoflook, komijnzaad, kurkumapoeder, paddenstoelen, peper, piment, pistachenoten, portobello, portobello, rijst, saffraan, saffraandraadjes, suiker, taart, knoflook, ui, vet, water, yoghurt, zeezout, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Siciliaanse caponata

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, gehakt, brood, aubergine, kappertjes, olijfolie, passata, pijnboompitten, pistachenoten, rodewijnazijn, suiker, ui, peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tofu met vijf kruiden, gestoomde aubergines en kardemompassata

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bosui, chinees vijfkruidenpoeder, citroengras, fijne kristalsuiker, gemalen kardemom, gember, grof zeezout, knoflook, lichte sojasaus, maïzena, mirin, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, shaoxing-rijstwijn, thaise sjalotjes, tofu, tomatenpassata, tomatenpuree, witte peper, zonnebloemolie, zwarte peper en zwart sesamzaad

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Gerookte lamskoteletjes met auberginepuree, jalapeñosaus en zoetzure koolrabi

Ingrediënten:
anijsster, aubergine, basmatirijst, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gember, groene jalapeñopeper, grof zeezout, kappertjes, knoflook, koolrabi, koriander, kruidnagel, lamsracks, mirin, olijfolie, rijstazijn, rode ui, tahinpasta, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Aubergines met tomaat en kaas uit de oven

Ingrediënten:
aubergines, bliktomaten, gedroogde oregano, gladde peterselie, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, suiker, tomatenpuree, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Tamara's rataouille

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, flespompoen, groene chilipeper, haricots verts, knoflook, koriander, kristalsuiker, pastinaak, rode paprika, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Bijgerecht uit Made in Italy:

Caponata

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, courgette, olijfolie, peper, pijnappelpitten, plantaardige olie, poedersuiker, pruimtomaat, rode wijnazijn, sultana's, tomatenpassata, ui, venkelknol en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Indonesische keuken: urab sayuran salade

Ingrediënten:
aubergine, chilisaus, dressing, gebakken uitjes, gehakt, gember, knoflook, kokosnoot, kool, palmsuiker, rode chilipeper, rode chilipepers, sambal, sjalot, sperziebonen, spinazie, tamarindepasta, taugé, zonnebloemolie en zwarte peper

Haal meer recepten op...