58 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbladpeterseliebotercitroencourgetteknoflookkorianderkruidenlente-uiolieolijfolieoreganopeperpeterseliepijnboompittensjalotsuikertijmtomaatuiwaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Couscoussalademet uien

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, couscous, koriander, munt, olijfolie, peper, bladpeterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Mujadra met salade en tahin

Ingrediënten:
banaansjalot, basmatirijst, bloem, boter, citroensap, libanese komkommer, linzen, munt, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige frituurolie, tahin, tomaat, ui, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Courgette beignets met feta en dille

Ingrediënten:
bosui, bruisend mineraalwater, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, feta, griekse yoghurt, kikkererwtenmeel, knoflook, melk, olijfolie, suiker, tomaat, verse dille, verse munt, zeezout, zuiveringszout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gevulde inktvis - calamari ripieni in teglia

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, extra vergine olijfolie, inktvis, knoflook, mager kalfsvlees, peper, tomatenpuree, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Lunch / avondmaal uit De zomerkeuken:

Gemengde salade en olijven

Ingrediënten:
citroensap, cottage cheese, crème fraîche, dille, dragon, extra vierge-olijfolie, gedroogde oregano, groene paprika, knoflook, komkommer, munt, peterselie, rode ui, rodewijnazijn, rucola, sla, tijm, tomaat, witte kool, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Recept uit Minimania:

Hummuscups

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, boter, groente, harissa, honing, koriander, munt, olijfolie, peper, rijst, rode biet, sesamolie, sesampasta, sinaasappel, sojabonen, suiker, knoflook, knoflook, citroensap, zout, volkoren tarwemeel en wortels

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met abrikozen en pistachenoten

Ingrediënten:
bot, bulgur, cayennepeper, citroensap, gedroogde abrikoos, groentebouillon, munt, olijfolie, peper, pistachenoten, tarwe, tomatenpuree, vermicelli en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tabbouleh

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, lente-ui, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aubergine en courgettesalade met kaneel

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, courgette, habaneropeper, jalapeñopeper, kaneelpoeder, munt, olijfolie, serrano chilipeper, thaise chilipeper, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Griekse stijl orzosalade

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, feta, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, orzo, peterselie, ricotta, tomaat, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wilde rijst met spruitjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, citroensap, dille, graan, groente, knoflook, laurierblad, munt, olijfolie, peper, peterselie, spruiten, wilde rijst en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gepureerde tuinbonen: 10 toevoegingen

Ingrediënten:
aardappel, bladgroenten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, citroensap, citroenschil, feta, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tuinbonen, ui, kruiden, winterwortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Salade van quinoa en gegrild zuurdesembrood

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, koriander, minikomkommer, munt, olijfolie, peterselie, quinoa, rode ui, rode wijnazijn, tomaat, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Kisir

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroensap, gemalen komijnzaad, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, groene chilipeper, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Bulgur-salade - kisir

Ingrediënten:
citroensap, fijngebroken bulgur, gele turkse paprika, milde groene turkse pepertjes, olijfolie, paprikapoeder, tomaat, ui, verse munt, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Turks
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch / groente
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Lamskebab met tabouleh

Ingrediënten:
bloemkoolrijst, chilipoeder, citroensap, ghee, knoflook, kokosolie, komijn, lamsgehakt, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, piment, tomaten, uienpoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosters
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Griekse salade met feta

Ingrediënten:
citroensap, feta, groene paprika, knoflook, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, peper, tomaat, zout en zwarte olijven

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...