112 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloembotereiknoflookkruidenolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselierode paprikarundvleessuikertijmtomaatuivleeswaterwortelzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Sumaklı köfte

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruimels, ei, komijnpoeder, paprikapoeder, plantaardige olie, rundergehakt, sumak, zout, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, turkse yoghurt, ui en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Turkse pides met gehakt

Ingrediënten:
ei, eidooier, bladpeterselie, suiker, bloem, gehakt, instantgist, peper, rode puntpaprika, rundergehakt, tomatenpuree, trostomaat, ui, peper, volle melk, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergines, bladpeterselie, courgette, frituurolie, kaneel, knoflook, lamsgehakt, peper, piment, rundergehakt, suiker, tomatenpuree, ui, vleestomaten en zout

Keuken:
Grieks / Egyptisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Etli köfte

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, gezeefde tomaten, griekse yoghurt, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, mild paprikapoeder, olijfolie, pitabroodje, plantaardige olie, rundergehakt, zout, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper, vet en wortel

Keuken:
Turks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tunesische gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, gemalen rozenknoppen, harissa, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, peper, rundergehakt, suiker, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Gehaktballetjes met linzen

Ingrediënten:
boter, bruine linzen, extra belegen kaas, komijn, peterselie, plantaardige olie, rundergehakt, sambal oelek, tomatenpuree en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Klops - Gehaktbrood

Ingrediënten:
ei, matsemeel, paneermeel, peper, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Pittige soep van freekeh met gehaktballetjes

Ingrediënten:
baharat, bladpeterselie, bleekselderij, bloem, citroen, fijne kristalsuiker, freekeh, gemalen korianderzaad, gemalen piment, kaneel, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, runderbouillon, rundergehakt, tomaat, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Klopshamburgers

Ingrediënten:
ei, matsemeel, olie, paneermeel, peper, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit #watetenwevandaag:

Gevulde druivenbladeren

Ingrediënten:
citroen, knoflook, lamsgehakt, maydanoz, munt, olijfolie, rundergehakt, tomatenpuree, ui, wijnbladeren, witte rijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Bietensoep met kubbe

Ingrediënten:
baharat, bleekselderij, citroensap, durumtarwe, olijfolie, peterselie, rode biet, rundergehakt, semolina, tomaat, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Es

Recept van Es' Factory:

Turkse pizza Lahmacun recept

Ingrediënten:
bloem, gist, griekse yoghurt, groene spaanse peper, harissa, hete saus, ijsbergsla, knoflooksaus, lauwwarm water, olijfolie, peper, bladpeterselie, rode paprika, rucola, rundergehakt, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Es

Recept van Es' Factory:

Turkse pizza Lahmacun recept

Ingrediënten:
bloem, gist, griekse yoghurt, groene spaanse peper, harissa, ijsbergsla, knoflooksaus, lauwwarm water, olijfolie, peper, bladpeterselie, rode paprika, rucola, rundergehakt, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Gevulde kool - stuffed cabbage

Ingrediënten:
kaneel, kippenbouillon, olie, piment, rijst, rozijnen, rundergehakt, savooiekool, tomatenpuree, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Russisch / Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / voorgerecht uit Grieks koken:

Aardappel-ui-gehaktballetjes

Ingrediënten:
aardappel, bloem, ei, olijfolie, oregano, paneermeel, peper, peterselie, rode-wijnazijn, rundergehakt, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gehaktbrood met ei

Ingrediënten:
bakboter, boterham, braadjus, ei, kruidnagel, laurierblad, melk, nootmuskaat, peper, rode wijn, rundergehakt, tomatenpuree, ui, verse peterselie, wortel en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Bolognese-saus met rode wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, kerstomaat, knoflook, olijfolie, oregano, passata, peterselie, rode wijn, runderbouillon, rundergehakt, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Makshi - gevulde paprika met rundvlees en rijst

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gemalen komijn, gemalen piment, knoflook, langkorrelrijst, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, rode paprika, rundergehakt, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Gevulde olijven

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroensap, citroenschil, droge witte wijn, groene olijven, mortadella, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rundergehakt, salami, tomatenpuree, varkensgehakt, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pittige gehakttaart

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, gedroogde chilivlokken, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, korstdeeg, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, saucijzenvulling, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Moussaka

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, eieren, kaneel, melk, munt, olijfolie, peper, peterselie, romanokaas, rundergehakt, tomatenpuree, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Nigella Lawson: gehaktballetjes met orzo

Ingrediënten:
bladpeterselie, gedroogd broodkruim, gedroogde oregano, gehakt, ei, milde olijfolie, orzo, parmezaanse kaas, pasta, rode vermout, rundergehakt, knoflook, tomatenblokjes, ui en zeezoutvlokken

Haal meer recepten op...