170 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbotercitroencitroensapeigroene paprikagroenteknoflooklente-uioliepaprikapeperpeterselierode paprikarode uistokbroodtomaatwaterwitbroodzeezoutzout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Veg!:

Vichyssoise van komkommer en sla

Ingrediënten:
bieslook, bloemige aardappel, boter, botersla, brood, crème fraîche, groentebouillon, komkommer, koolzaadolie, little gem, olijfolie, prei, slagroom, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Ratatouille met geroosterd brood

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, basilicum, basilicum, basilicum, courgette, courgette, gedroogde tijm, brood, groenten, knoflook, olijfolie, paprika, ratatouille, rode uien, tijm, knoflook, tijmblaadjes, tomaat, tomaten, tomatenblokjes en 
zout en peper

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Oesters met salade van komkommer en peulen

Ingrediënten:
fleur de sel, gembermayonaise, knoflook, komkommer, limoensap, mosterdzaad, oesters, olijfolie, peper, peulen, rozemarijn, sjalot, tijm, verse augurk en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / avondmaal uit Veg!:

Panzanella

Ingrediënten:
babykappertjes, basilicum, ciabatta, ciderazijn, extra vierge-olijfolie, kalamataolijven, kerstomaat, komkommer, landbrood, rode ui, tomaten, zeezout, zuurdesembrood, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
salade
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Gazpacho

Ingrediënten:
balsamicoazijn, brood, citroensap, extra vergine olijfolie, ijsblokjes, knoflook, komkommer, rode paprika, rode wijnazijn, tabasco, tomaat en ui

Keuken:
Spaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De zomerkeuken:

Klassieke gazpacho

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, knoflook, komkommer, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui, witbroodkruim, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Griekse Salade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladpeterselie, cherrytomaatjes, ciabatta, dragon, feta, komkommer, koriander, olijfolie, rode paprika, rode ui, stokbrood en zwarte olijven

Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Panzanella

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, brood, buffelmozzarella, cherrytomaten, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, knoflook, komkommer, oregano, pecorino, radicchio, rode wijnazijn, romeinse sla, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Gazpacho

Ingrediënten:
brood, croutons, ei, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, paprika, tomaat, witte wijnazijn en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Panzanella - Broodsalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, brood, extra vergine olijfolie, gele paprika, kappertjes op azijn, knoflook, komkommer, rode ui, rode wijnazijn, tomaten, zout, zoute kappertjes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Cypriotische lamskebabs

Ingrediënten:
botersla, brood, citroen, extra vierge olijfolie, gedroogde oregano, gemalen koriander, knoflook, komkommer, lamslever, lamsnekfilet, laurier, lente-ui, magere yoghurt, munt, olijfolie, pitabroodjes, rodewijnazijn, tomaat, tuinkers en zoet paprikapoeder

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Griekse salade

Ingrediënten:
feta, komkommer, komkommer, marjolein, olijfolie, oregano, paprika, rode ui, sjalot, trostomaten, turks brood, verse muntblaadjes, 
zout en peper en zwarte olijven

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Gazpacho van druiven

Ingrediënten:
ciabatta, knoflookpuree, komkommer, olijfolie extra vergine, sjalot, walnoten, witte balsamicoazijn en witte druiven

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Viskuitsaus - taramasalata

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, komkommer, lente ui, olijfolie, radijs, stokbrood, tarama, ui, verse peterselie, witbrood en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vis
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Panzanella

Ingrediënten:
basilicum, brood, citroensap, kerstomaat, knoflook, komkommer, olijfolie, peterselie, quinoa, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegan / couscous/bulgur/quinoa / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Bietengazpacho

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, komkommer, olijfolie extra vergine, rode biet, rodewijnazijn, ui, witbrood, zoete tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Provence:

Rauwkost met warme ansjovissaus - bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovis op zout, babyartisjok, bleekselderij, bloemkool, boter, brood, grof zout, jonge sjalot, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, paprika, radijs, romeinse bindsla, venkelknol, waspeen en witlof

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
groente / vis
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / snack of tussendoortje uit Te gast bij Jamie:

Pale ale - fondue - ambachtelijke kaas - uien

Ingrediënten:
appel, asperges, bleekselderij, bospeentjes, brood, cheddar, cheshire, goudse kaas, komkommer, kookroom, krieltjes, olijfolie, pale ale, peer, radijsjes, red leicester, slablaadjes, spek, tijmblaadjes, walnoten en witte ui

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / vegetarisch
Haal meer recepten op...