204 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroendroge witte wijneiknoflooklaurierlaurierbladmelkolieparmezaanse kaaspeterselierozemarijnsaliesjalotstokbroodtomaatuiwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, salie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Lunch / buffet / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Flespompoen Tijm Broodpudding

Ingrediënten:
tijm, bruinbrood, flespompoen, gruyère, boter, olijfolie, paprikapoeder, pitten, rode ui, scharreleieren, knoflook, zout en zwarte peper

Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling met tofu

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, salie, stevige tofu, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling met spinazie

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, salie, spinazie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling met olijven

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, salie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling met noten

Ingrediënten:
amandel, bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, pecannoten, peterselie, pijnappelpitten, pinda's, rozemarijn, salie, tijm, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling met paddenstoelen

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, paddenstoelen, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, salie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling met kappertjes

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, kappertjes, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, salie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Kikkererwtensoep met tomaten en brood

Ingrediënten:
basilicum, basilicumpesto, bleekselderij, fijne kristalsuiker, groentebouillon, kikkererwten, laurier, olijfolie, oregano, peterselie, pomodori uit blik, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, winterwortel, witte wijn, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / snack of tussendoortje uit Veg!:

Geroosterd brood met pompoen en walnoot

Ingrediënten:
blauwe kaas, boter, brood, honing, koolzaadolie, olijfolie, pompoen, tijm, walnoten, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling met gedroogd fruit

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, gedroogd fruit, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, salie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Paddenstoelentapenade

Ingrediënten:
bospaddenstoelen, brood, citroen, knoflook, olijfolie, extra vierge olijfolie, peper, tijm en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Bruschetta met courgette

Ingrediënten:
brood, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, knoflook, koolzaadolie, milde zachte geitenkaas, olijfolie, tijm, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Inktvis gevuld met bloedworst in dikke tomatensaus

Ingrediënten:
bloedworst, brood, citroen, extra vierge olijfolie, gedroogde rode spaanse peper, inktvissen, kerstomaat, knoflook, olijfolie, pancetta, rode ui, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Bruschette met geitenkaas, geroosterde druiven & walnoten

Ingrediënten:
druiven, extra vierge-olijfolie, honing, knoflook, sodabrood, tijm, walnoten, zachte geitenkaas, zoutflakes, zuurdesembrood en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Knoflooksoep - sopa de ajo

Ingrediënten:
bakchorizo, brood, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, scharrelei, verse tijm, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Gemarineerde paprika´s pimiento picantes

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, kappertjes, knoflook, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm, witte peper en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / hoofdgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Cozze (mosselen)

Ingrediënten:
brood, citroen, droge witte wijn, gedroogd chilipepertje, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, peterselie en verse tijm

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De (perfecte) man in de keuken:

Gevulde gebraden kip

Ingrediënten:
bacon, brood, citroenrasp, ei, kip, olijfolie, ontbijtspek, pancetta, peper, peterselie, salie, tijm, ui, zeezout en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Italiaanse bonenstoof met pancetta

Ingrediënten:
borlottibonen, brood, cannellinibonen, groentebouillon, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, peper, peterselie, tijm, ui, varkensvleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / sous-vide
Haal meer recepten op...