56 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroengrasgaram masalagemalen komijngemberpoedergroentebouillonhoningkaneelkokosmelkkorianderoliepaprikapoederpeperrijsttomaatuiwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Zure Viscurry Met Kurkuma En Garnalen

Ingrediënten:
aardappels, citroengras, gember, garnaal, tomaat, kabeljauw, kokosroom, komijnpoeder, koolvis, kurkuma, zout, munt, olie, sesamolie, knoflook, verse dille, visbouillon, vissaus, wortels en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Indische Aardappel Pannenkoeken

Ingrediënten:
aardappelen, citroensap, doperwten, garam masala, gemberwortel, groene currypasta, ui, knoflook, water, kurkuma, olie, rode chilipeper, tarwebloem, verse koriander en zout

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Curry van snijbiet en nieuwe aardappels

Ingrediënten:
amandelen, cashewnoten, garam masala, gember, groene chilipeper, kardemompeul, knoflook, koriander, kurkuma, nieuwe aardappel, pistachenoten, snijbiet, tomatenpuree, volle yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
curry / vegetarisch / groente
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Curry aloo met aardappels en pompoen

Ingrediënten:
aardappel, aardappelen, aardappels, chilipeper, curry, garam masala, gember, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, kruiden, kurkuma, laurierblad, paprikapoeder, pompoen, tomaten, ui, zonnebloemolie en 
zout en peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Curry aloo met aardappels en pompoen

Ingrediënten:
aardappel, aardappelen, aardappels, chilipeper, curry, garam masala, gember, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, kruiden, kurkuma, laurierblad, paprikapoeder, pompoen, tomaten, ui, zonnebloemolie en 
zout en peper

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde mosselen met aardappelen - kerang smoor dan kentang

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, citroengras, djahé, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, knoflook, koenjit, kurkuma, maïzena, mosselen, olie, sambal oelek, serehpoeder, ui, verse bieslook en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Tajine:

Tajine van herfstgroenten (portobellochampignons, shii-take, ui, meiraap, aardappel en pompoen)

Ingrediënten:
gemalen chilipeper, gemalen geelwortel, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemberpoeder, groentebouillon, knoflook, koolrabi, meiraap, nootmuskaat, olijfolie, peper, plantaardige olie, pompoen, portobellopaddestoelen, shiitake, ui, vastkokende aardappel, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Samosa’s

Ingrediënten:
aardappels, cayennepeper, doperwten, garam masala, gemberpoeder, komijnzaad, korianderpoeder, kummelzaad, kurkuma, meel, olie om te frituren, plantaardige olie, knoflook, zout en zonnebloemolie

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch / frituur
Een recept uit Laura Emmelkamp en Scato van Opstall - Keet smakelijk

Recept uit Keet smakelijk:

bietensoep met gele rijst en groente

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, biet, courgette, gember, knoflook, korianderzaad, kurkuma, mango, rode paprika, rode ui, roomboter, sinaasappelsap, witte ui, yoghurt, zoetzure appel en zonnebloemolie

Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Bengaalse bloemkoolcurry

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloemkool, cashewnoten, gemberwortel, griekse yoghurt, knoflook, koekkruiden, koenjit, milde currypasta, olie, vastkokende aardappel en verse koriander

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegetarisch / groente
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Vis in Goa-stijl uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, geelwortelpoeder, gemberwortel, indiase currypasta, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, naanbrood, rijst, rode peper, yoghurt, zalmforel en zonnebloemolie

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Curry met eieren

Ingrediënten:
aardappel, currypasta, ei, gemalen kardemom, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, koenjit, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, olie, rode spaanse peper, tomatenblokjes uit blik en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Brinjal albares - Aubergineschotel in laagjes

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, aubergine, gemalen kruidnagel, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kaneel, knoflook, kokosmelk, koriander, peper, plantaardige olie, santen, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / vegan
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Hollandse curry

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, ei, gemberwortel, grauwe erwten, knoflook, kokoscrème, kurkuma, macadamianoten, prei, rijst, rode puntpaprika, thaise rode currypasta, tomatenblokjes uit blik, ui, wortel, zonnebloemolie en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Aloo tikkis

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, citroensap, citroenschil, doperwten, geelwortelpoeder, gember, knoflook, koriander, plantaardige olie, semolina, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Massaman curry

Ingrediënten:
aardappel, citroengras, gedroogde chilivlokken, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, laurier, limoen, olijfolie, palmsuiker, pinda's, pompoen, rode ui, sugarsnaps, tamarindepasta, tofu, ui, venkelzaad, vissaus, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Macalcal of masala chicken - Kip in kokossaus

Ingrediënten:
amandelen, cashewnoten, gemberwortel, kipfilet, kippendijen, knoflook, kokosmelk, kurkuma, nieuwe aardappel, rozijnen, santen, sesamolie, suiker, ui, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Indiase dahl

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kerrie, kippenbouillonblokje, knoflook, koriander, kurkuma, olie, paprikapoeder, peper, rode linzen en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Indiase dahl met tomaten en yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kerrie, kippenbouillonblokje, knoflook, koriander, kurkuma, olie, paprikapoeder, peper, rode linzen, tomaat in blik, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Indiase dahl met venkel en rozijnen

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kerrie, kippenbouillonblokje, knoflook, koriander, kurkuma, olie, paprikapoeder, peper, rode linzen, rozijnen, venkelzaad en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...