88 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: chilipepereigemberpoedergroentegroentebouillonkippenbouillonknoflookknolselderijkorianderkruidnagellaurierlente-uilichte sojasausmaïzenaoliepeperpeterselieplantaardige oliesesamoliesjalotsojasaussuikeruiwaterzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Miso-wortelsaus met gember

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sesamolie, gemberwortel, miso, peper, rijstazijn, wortels en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Peultjes met wortel en sesam

Ingrediënten:
bospeen, gemberpoeder, gembersiroop, olie, peper, peterselie, peultjes, sesamzaad, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte wortel met tofu-vellen

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sesamolie, druivenpitolie, gedroogde thaise chilipeper, gember, maïsolie, sojasaus, tofuvellen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Huangyou xie fen - Namaakkrab

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, ei, gember, knoflook, sesamolie, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Thaise wortelsoep

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, citroengras, druivenpitolie, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, maïsolie, suiker, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Bijgerecht uit Noedels:

Basisrecept gebakken noedels

Ingrediënten:
champignons petits, eiernoedels, gember, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, lente-ui, lichte sojasaus, pindaolie, sjalot, tomatenpuree, ui, witte peper, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty more:

Sobanoedels met kort-ingelegde paddestoelen

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, buna-shimejipaddestoelen, fijne kristalsuiker, gemberwortel, koriander, nori, peultjes, radijs, rijstazijn, rode chilipeper, saladecress, sesamzaad, sobanoedels, wortel en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Groenten in zoetzuur - atjar koening

Ingrediënten:
arachideolie, blanke azijn, bloemkool, broccoli, gemberwortel, groene spaanse peper, haricots verts, kerrie djawa, knoflook, koenjit, komkommer, kurkuma, milde kerrie, rode spaanse peper, sperziebonen, suiker, winterwortel, wortel en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
inmaak / vegetarisch / groente
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Gebakken noedels op portobello's

Ingrediënten:
bladpeterselie, eiernoedels, gember, knoflook, koolbladeren, koriander, lichte sojasaus, olijfolie, paprikapoeder, pindaolie, portobello, rode peper, sjalot, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Recept uit Thermomix Feest:

Zoeteaardappelsoep

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, gember, gevogeltebouillon, kerriepoeder, knoflook, olijfolie, peper, saffraanpoeder, ui, volle room, wortel, zoete aardappel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Valse pho

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, broccoli, chinese kool, druivenpitolie, edamameboontjes, gemalen anijszaad, gemalen korianderzaad, gemalen kruidnagel, gember, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, maïsolie, munt, nootmuskaat, paksoi, raap, rijstvermicelli, roerei, sareptamosterd, sojasaus, sperziebonen, stevige tofu, taugé, thaise basilicum, tofu, tofuvellen, wortel, zijdetofu, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Tajine van kip en groenten

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, couscous, gemberpoeder, kaneelpijpje, kikkererwten, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, langkorrelrijst, laurierblad, ontpitte olijven, pastinaak, raap, rode paprika, sperziebonen, tomaat, ui, verse koriander, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / tajine
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Couscous de poulet - Couscous met kip

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, cayennepeper, chilipoeder, courgette, foelie, gemberpoeder, harissa, kaneel, kikkererwten, kip, knoflook, kruidnagel, nieuwe aardappels, oranje pompoen, paprikapoeder, peper, raapjes, rozijnen, tomaten, tuinbonen, wortel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Groentevulling voor lenterol

Ingrediënten:
citroengras, gember, oestersaus, peper, plantaardige olie, prei, sesamolie, shii-take, wortel, zoete chilisaus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Seafood with Vegetables / Zeevruchten met groente

Ingrediënten:
bleekselderij, coquilles, doubanjiang, garnalen, gember, lente-ui, lichte sojasaus, maïzena, plantaardige olie, rode paprika, sesamolie, sherry, wei-eiwit, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...