207 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbruine basterdsuikercitroensapeigemberknoflookkomkommerkorianderlaoslente-uilimoensapmelkolieolijfoliepeperplantaardige olierundergehaktsambal oeleksantentaugétomaatwaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Zoete Ui Met Maisbrood

Ingrediënten:
cacao, cheddar, chilipoeder, fijne kristalsuiker, gedroogde oregano, groene chilipeper, groene paprika, komijnpoeder, korianderpoeder, mais, melk, plantaardige olie, polenta, rode uien, scharreleieren, tarwebloem, knoflook, bakpoeder, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper, witte uien, zout, zure room en zwarte bonen

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Vispastei met aardappel, en tomaat

Ingrediënten:
aardappel, boter, broodkruim, ei, eiwit, laurierblad, suiker, tomatensaus, ui, witte wijn, witvisfilet, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Dronken krabbetjes

Ingrediënten:
bouillon, chinese chilisaus, eiwit, knoflook, maïzena, peper, sesamolie, sherry, sojasaus, suiker, tahoe, tomatenpuree, ui, varkenskrabbetjes, wijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit 1080 recepten:

Asperges met doperwtjes

Ingrediënten:
asperge, doperwten, ei, lente ui, serranoham, suiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Thaise stoofpot met ei

Ingrediënten:
arachideolie, djeroek poeroetblaadjes, ei, kippenbouillon, kokosmelk, koriander, laoswortel, lente ui, rietsuiker, rode currypasta, rode paprika, sereh, sperziebonen, taugé, thaise vissaus, witte kool en zonnebloemolie

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gehakte haring met gember

Ingrediënten:
ciderazijn, citroensap, ei, fijne tafelsuiker, gele ui, haringfilet, stemgember, wijnazijn, zonnebloemolie en zure appel

Keuken:
Pools / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bagelvariaties

Ingrediënten:
droge gist, ei, eiwit, gebakken uitjes, grof zeezout, maanzaad, patentbloem, plantaardige olie, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Amerikaans / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Chicken with Walnuts / Kip met walnoten

Ingrediënten:
droge sherry, eiwit, gele bonensaus, gember, groene paprika, kippenborst, lente-ui, maïzena, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, walnoten, water, zout en zwarte bonensaus

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees / Orientaals
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Atjar van kousenband en pinda's

Ingrediënten:
bleekselderij, ciderazijn, ei, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen piment, grof zeezout, haricots verts, kaneelpoeder, kerrieblaadjes, kousenband, kruidnagelpoeder, lichtbruine basterdsuiker, pinda’s, rode chilipeper, selderijzaad, spitskool, ui en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De geur van witte rijst:

Sambal goreng telor

Ingrediënten:
bouillonblokje, djeroek poeroet, ei, gezeefde tomaten, goela djawa, knoflook, kokosmelk, salamblad, sambal, serehstengel, trassi, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Oma's gado gado

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroen, ei, emping, goela djawa, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, koriander, kroepoek, pinda's, sambal oelek, sjalotjes, sperziebonen, spitskool, taugé, trassi, winterwortel en zonnebloemolie

Keuken:
Indisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eieren in pittige tomatensaus - telor belado

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, ei, goela djawa, knoflook, maïsolie, sambal oelek, tomatenpuree, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gepocheerde eieren - goelai telor molaboh

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, dunne kokosmelk, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, knoflook, maïsolie, sambal oelek, sambal trassi, taugé, ui, verse bladselderij, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Eieren in scherpe saus - sambal goreng telor Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, ei, gemalen chilipeper, goela djawa, kemirienoten, knoflook, laos, limoensap, margarine, sambal trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tomatensalade met komkommer

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, ei, gegrilleerde kipfilet, gekookte ham, gele paprika, gerookte kipfilet, kwark, lente ui, suiker, tomaat, verse dragon, witte wijnazijn, yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
salade
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gado-gado met warme pindasaus

Ingrediënten:
aardappel, bieflappen, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gebakken emping, gefruite uitjes, ijsbergsla, ketjap manis, knoflook, kokosmelk, komkommer, lente ui, pindakaas, sambal oelek, sesamzaad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui en zonnebloemolie

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Omeletjes gevuld met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, ei, gruyère, melk, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Haal meer recepten op...