Mieke Daenen en Johan Bruijnen - Eet lekker meer eiwitten

Eet lekker meer eiwitten

Een boek van Mieke Daenen en Johan Bruijnen

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Eet lekker meer eiwitten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Lekker meer eiwitten eten. Dat is het doel van dit boek in de serie ‘Word je eigen diëtist’. Het is ideaal voor vitale 70-plussers en iedereen met ondergewicht of ondervoeding.

Door het ouder worden en door minder beweging vermindert onze spiermassa in de loop der jaren geleidelijk. Tussen het 20e en 80e levensjaar verliezen we naar schatting de helft van onze skeletspieren. Dit wordt sarcopenie genoemd. Het eten van meer eiwitten is belangrijk om het verlies van spiermassa en spierkracht tegen te gaan. De bedoeling van dit boek is om jou te helpen bij het vinden van de juiste hoeveelheid eiwitten waar jouw lichaam op dit moment behoefte aan heeft.

Diëtist Mieke Daenen heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen die meer eiwitten nodig hebben. Ze richt zich op het helpen ontwikkelen van een ander eetpatroon. In dit boek vind je als lezer allerhande informatie over eiwitten, sarcopenie en beweging. Maar ook staan hierin ontbijt-, lunch- en dinerkaarten om zelf een dagmenu mee samen te stellen.

Word ook je eigen diëtist en ga lekker meer eiwitten eten. Je spiermassa blijft beter op niveau en je wordt fitter. En bovendien blijf je gewoon lekker eten!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken