41 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: armagnacbasilicumbleekselderijbloembouilloncitroencitroenraspcitroensapcognacgemberlaurierbladoreganopeperpeterseliepreirozemarijnsjalottijmtomaattomatenpureeuiwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Kreeftsaus

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, kreeftkarkassen, laurier, olijfolie, pastis, sjalot, tijm en tomaten

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Risotto van parelgort met waterkers en aspergesalade met pecorino

Ingrediënten:
banaansjalot, boter, citroensap, groene asperges, groentebouillon, grof zeezout, knoflook, laurier, olijfolie, parelgort, pecorino, portobello, prei, spinazie, tijm, waterkers en zwarte peper

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / avondmaal uit Veg!:

Soep van cannellinibonen en prei met chiliolie

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, peterselie, prei, rode chilipeper, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Venkel uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, tomaten, venkel, witte ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Soep van gegrilde uien

Ingrediënten:
armagnac, boter, brandy, cognac, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Uiensoep

Ingrediënten:
armagnac, boter, brandy, cognac, ei, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Patrijs met kool in brandewijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, brandewijn, groentebouillon, knoflook, kool, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, patrijs, piri piri poeder, presunto, prosciutto, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Spaanse uiensoep met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, armagnac, boter, brandy, cognac, gemalen komijn, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Paddestoelenragout

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, droge rode wijn, groentebouillon, knoflook, laurier, marsala, olijfolie, paddestoelen, rode ui, tijm, wilde paddestoelen en witte ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Plenty more:

Bosuiensoep

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, courgette, doperwten, groentebouillon, kashk, knoflook, laurier, munt, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Duif met gestoofd witlof en risotto van gerst

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, boter, franse nestduiven, gember, gerst, groentebouillon, knoflook, kruidnagels, laurier, lente-ui, olijfolie, oude harde kaas, peper, rode nerf zuring, rozemarijn, sjalot, steranijs, tijm, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Octopus met geroerbakte boerenkool met salsa van zwarte olijven en goudgele rozijnen

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, boter, citroensap, gele rozijnen, groentebouillon, grof zeezout, harissa, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurier, munt, octopus, olijfolie, prei, rozenharissa, rozenwater, sherryazijn, tijm, ui, valdespino sherryazijn, venkel, witte wijn en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Veg!:

Paddenstoelenragout met zachte polenta

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, harde geitenkaas, knoflook, koolzaadolie, laurier, melk, olijfolie, paddenstoelen, paddenstoelenbouillon, parmezaanse kaas, peperkorrels, polenta, rode wijn, rozemarijn, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Klassieke uiensoep

Ingrediënten:
armagnac, boter, brandy, cognac, brood, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Hachee van wild varken

Ingrediënten:
bloem, boter, groentebouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, rode wijn, tijm, ui, wildbouillon, wild zwijnsvlees en zout

Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Lunch / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Zombiebrein

Ingrediënten:
boter, champignon, engelse mosterd, extra vierge olijfolie, groentebouillonblokje, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, parelgort, single cream, slagroom, tijm en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Paddenstoelenroomsoep - wilde paddenstoelen - dikke toast

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenbrood, boter, cheddar, citroen, cognac, extra vierge olijfolie, bospaddestoel, goudse kaas, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, weidechampignons, witte rijst, zout en zure room

Keuken:
Brits
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Flespompoen met boekweitpolenta en tempura van citroen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, flespompoen, groentebouillon, kardemompeulen, kasha, knoflook, laurier, maïzena, olijfolie, oregano, pimentbessen, polenta, sinaasappel, sodawater, tijm, volle melk, witte peper, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Pilav met pompoen-kastanjeragout

Ingrediënten:
bieslook, boter, champignons, gember, groentebouillon, hokkaido-pompoen, kastanjes, knoflook, koriandergroen, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, peterselie, rijstnoedels, rode peperoni, room, tijm, ui, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / eenpansgerecht
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Knolselderij uit de oven

Ingrediënten:
boter, engelse mosterd, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillonblokje, kastanjes, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelen, rozemarijn, salie, selderijknol, single cream, slagroom, tijm, truffelolie en ui

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Knoflooksoep met harissa

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, gember, griekse yoghurt, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui, saffraan, sjalot, tijm, tomatenpuree, witte wijn, zeezout en zoutvlokken

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...