113 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterknolselderijlaurierbladolijfolieoreganopeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnrunderbouillonspecerijentijmtomaatuiwaterwortelzeezoutzoutzwarte peperkorrels
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Indische Currypaste - Indische currypasta

Ingrediënten:
banaansjalot, gember, groene dutch red chilipeper, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, komijnzaad, korianderkorrels, kruidnagel, kurkuma, laurier, raapzaadolie, tomatenpuree, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
curry / vegan / inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Ketchup

Ingrediënten:
appelazijn, cayennepeper, gemberpoeder, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, laurier, pimentkorrels, poedersuiker, raapolie, tomaten, tomatenpuree, witte mosterdzaadjes, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Donkere kalfsfond

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, flestomaten, kalfsbotten, kalfspoot, knoflook, kruidnagel, laurier, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Jambalaya

Ingrediënten:
bosuitjes, chilipoeder, gemalen kruidnagel, groentebouillon, kidneybonen, knoflook, komijnzaad, laurierblaadjes, oregano, paprikapoeder, bleekselderij, tomatenpuree, water, wortel, zilvervliesrijst, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / hoofdgerecht uit Maak van de noot een deugd:

Reehachée van Dick Soek

Ingrediënten:
bloem, jeneverbes, kaneelpoeder, knoflook, kruidnagel, kruidnoten, laurier, peper, reepoulet, rode wijn, suiker, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Gestoofde schouderkarbonade

Ingrediënten:
jeneverbessen, boter, knoflooktenen, krieltjes, kruidnagels, laurierblaadjes, peper en zout, rode wijn, tomatenpuree, ui en water

Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Korma

Ingrediënten:
amandelmeel, basmatirijst, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, kardemompeulen, kippendijfilet, knoflook, kokosrasp, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, laurier, rijstolie, tomatenpuree, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Dunkler Kalbsfond - Donkere kalfsfond

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, kalfspoot, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, san marzanotomaten, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Bruine gevogeltebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, gevogeltekarkassen, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peterselie, prei, tijm, tomatenpuree, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon / kruiden
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Wildbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, beenderen van groot wild, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peterseliestengel, prei, rode wijn, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortelen

Soort:
bouillon
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Reefond

Ingrediënten:
jeneverbessen, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, port, reebotten, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Soort:
bouillon
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Basisjus

Ingrediënten:
broeipoot, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, paddestoelen, peperkorrels, peterselie, prei, rode wijn, tomatenpuree, ui, water en winterpeen

Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Runderbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peterseliestengels, preiwit, rode wijn, schenkelstukken, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Geschmorte Rehschulter in Rotwein-Granatapfel-Sauce mit Dattel-Couscous / Gesmoorde reeschouder met rode wijn-granaatappelsaus met dadelcouscous

Ingrediënten:
dadelcouscous, gedroogde champignons, gember, groene kardemompeulen, jeneverbessen, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, reeschouder, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zoete granaatappelsiroop, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus / wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Geschmorte Rinderschulter mit glaciertem Gemüse - Gesmoorde runderschouder met geglaceerde groente

Ingrediënten:
aceto balsamico, bleekselderij, bloem, distelolie, doorregen rookspek, droge rode wijn, geglaceerde groente, kalfsfond, kaneelstokjes, kardamompeulen, knoflook, kruidnagel, laurier, maïzena, peper, peperkorrels, pure chocolade, rode port, rode ui, runderschouder, sinaasappelzest, steranijs, tomatenpuree, vanillepeul, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
rundvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kreeftfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cognac, dragon, jeneverbessen, knoflook, kreeftkarkassen, kruidnagel, laurier, olie, prei, sjalot, tijm, tomaat, tomatenpuree en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Heldere consommé van cantharellen met tapioca

Ingrediënten:
boter, calvados, cantharellen, eiwit, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, mager rundgehakt, mosterdblad, pastinaak, peper, prei, sjalot, tapioca, tijm, tomatenpuree, venkelknol, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit C.J.E. Leenders de Vries - Van piepers tot pasta

Diner / hoofdgerecht uit Van piepers tot pasta:

Hazenpeper

Ingrediënten:
bloem, boter, cognac, hazenpeper, italiaanse kruiden, knoflook, kruidnagel, laurierblad, rode spaanse peper, rode wijn, spekreepjes, tomatenpuree, ui, vleesbouillon en wildfond

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Griekse Stifado

Ingrediënten:
bessen, tomaat in blik, ui, knoflooktenen, kruidnagels, laurierblaadjes, olijfolie, oregano, peper en zout, piment, rode wijn, rode wijnazijn, runderbouillon, sjalotjes, stoofvlees, rozemarijn, tomatenpuree en water

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Griekse Stifado - ohmydish.nl

Ingrediënten:
bessen, tomaat in blik, ui, knoflooktenen, kruidnagels, laurierblaadjes, olijfolie, oregano, peper en zout, piment, rode wijn, rode wijnazijn, runderbouillon, sjalotjes, stoofvlees, rozemarijn, tomatenpuree en water

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Griekse Stifado - ohmydish.nl

Ingrediënten:
bessen, tomaat in blik, ui, knoflooktenen, kruidnagels, laurierblaadjes, olijfolie, oregano, peper en zout, piment, rode wijn, rode wijnazijn, runderbouillon, sjalotjes, stoofvlees, rozemarijn, tomatenpuree en water

Haal meer recepten op...