75 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembloemige aardappeleieidooiergekookte hamkaneelkervelknoflooklauriermelkolieolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterselieplantaardige oliepreiroomslagroomsuikertijmuiwaterwortelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Biefstuk tartaar in roomsaus met samengestelde boter

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, knoflookboter, kruidenboter, mager rundvlees, merg, mosterdboter, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, peterselieboter, runderbouillon, sjalottenboter, slagroom, slakkenboter, spek, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde lamsbout - gigot farci

Ingrediënten:
arachideolie, boter, knoflook, lamsbout, mager ontbijtspek, nootmuskaat, peper, tijm, vastkokende aardappel, venkelknol, verse kervel, verse peterselie, wilde paddestoelen, wit broodkruim en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Bijgerecht uit Een kookboek.:

Aardappelkroketten

Ingrediënten:
aardappelen, arachideolie, bloem, boter, eidooier, eiwit, nootmuskaat, paneermeel, panko, peper en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Fazant uit de oven

Ingrediënten:
aardappelen, arachideolie, bloemkool, boter, fazanten, honing, melk, nootmuskaat, pastinaak, peper, rode wijn, sjalot, tuinkers, wildfond en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde of gesmoorde kip 3 - ajam smoor 3

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, geklaarde boter, ghee, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, kruidnagel, nootmuskaat, peper, rode spaanse peper, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Aardappelkoek met room - truffat

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, crème fraîche, eierdooier, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, slagroom, ui, vastkokende aardappel, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Aardappelkroketjes met gerookte vis

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, bloemige aardappel, boter, broodkruim, ei, eierdooier, frituurolie, gerookte forel, gerookte schelvis, gerookte zalm, irene aardappel, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, slagroom en zout

Keuken:
Europees
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Indonesische pastei - pastel toetoep

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, boter, doperwten, ei, mager rundergehakt, mager varkensgehakt, margarine, nootmuskaat, olie, peper, prei, suiker, verse bladselderij, verse koriander, worteltjes en zout

Keuken:
Indonesisch / Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Arthur le Caisne - Het slagershandboek voor de thuiskok

Diner / hoofdgerecht uit Het slagershandboek voor de thuiskok:

Huisgemaakte gefrituurde kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, cayennepeper, ei, gedroogde gist, gedroogde oregano, gemalen koriander, karnemelk, kip, kippendijen, knoflookpoeder, maïsmeel, nootmuskaat, paprikapoeder, peper, peper en zout, slagroom, tarwebloem, ui, verse knoflook en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Varkensvlees gestoofd met wijn

Ingrediënten:
bloem, boter, calvados, cognac, grappa, laurier, marc, nootmuskaat, plantaardige olie, rode wijn, varkensfilet, varkensschouderrollade, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met Bolognesesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, conchiglie, fusilli, nootmuskaat, plantaardige olie, pruimtomaten in blik, rigatone, rundergehakt, tagliatelle, tortellini, ui, volle melk, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Frikadelle

Ingrediënten:
aardappelpuree, ansjovisfilet, boter, broodkruim, ei, kalfsgehakt, kookroom, lamsgehakt, nootmuskaat, pimentpoeder, plantaardige olie, rozemarijn, ui, varkensgehakt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Recept uit Zuur:

Finse Zoetzure Twisters

Ingrediënten:
anijspoeder, appel, appelsap, donkere basterdsuiker, suiker, gedroogde gist, gemalen karwijzaad, golden syrup, melk, nootmuskaat, olie, patentbloem, roggebloem, kruidnagelpoeder, zout en boter

Keuken:
Fins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Havuçlu kek

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, citroen, eieren, bloem, gehakt, griekse yoghurt, water, krenten, kristalsuiker, nootmuskaat, plantaardige olie, poedersuiker, bakpoeder, kaneel, zout, walnoten en wortel

Keuken:
Turks
Haal meer recepten op...