71 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadochilipepercitroensapgembergroene paprikakippenbouillonknoflookkokosmelkkomkommerlente-uiolieolijfolieoreganopeperrode chilipeperrode paprikasojasaussuikertomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Tomaat-kokoschutney

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, chilipoeder, curryblaadjes, gedroogde rode peper, kokosnoot, komijnzaad, koriander, kurkuma, limoensap, mosterdzaad, suiker, tomaat, ui, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, citroensap, hot peppersauce, limoensap, peper, rode ui, sjalot, tabasco, tomaat, verse koriander, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Taco-soße - Tacosaus

Ingrediënten:
appelazijn, gemalen komijnzaad, jalapeñopeper, korianderpoeder, limoensap, pruimtomaten, pruimtomaten uit blik, sjalot, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / saus
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, koriander, limoensap, tomaat, ui en 
zout en peper

Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Groenten met chiang mai dipsaus - nam prik ong

Ingrediënten:
bai pak chee, bloemkool, broccoli, knoflook, komkommer, kratiem, lente-ui, nam pla, olie, peultjes, sjalot, suiker, thaise vissaus, tomaat, varkensgehakt, verse koriander, vers limoensap en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Rundvleessalade - yam nuea

Ingrediënten:
bai pak chee, groene thaise chilipeper, knoflook, komkommer, kratiem, lente ui, limoensap, nam pla, prik khee noo, rode thaise chilipeper, runderbiefstuk, thaise vissaus, tomaat, ui en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vlees / barbecue/grill
Een recept uit Emily Jonzen - De smaak van kokos

Avondmaal uit De smaak van kokos:

Vegachili Met Guacamole & Salsa

Ingrediënten:
avocado, gerookt paprikapoeder, groene paprika, kerstomaat, kidneybonen, kokosolie, komijnpoeder, koriander, limoensap, mild chilipoeder, rode chilipeper, sjalot, tomatenpuree, ui, zeezout, zoete aardappels, zwarte bonen en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Pebre uit Chili

Ingrediënten:
azijn, knoflook, koriander, limoensap, sambal oelek, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Chileens
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Sudado de corvina - Sudado met ombervis

Ingrediënten:
ají rocotopasta, bouquet garni, chicha de jora, chilipeper, fijn zeezout, gele ají-pasta, knoflook, koolzaadolie, koriander, limoensap, ombervisfilet, rode ui, sjalot, snijbiet, tomaat, tomatenpuree, visbouillon, witte wijn, zeebaarsfilet en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Carnitas

Ingrediënten:
avocado, citroensap, gedroogde oregano, gedroogde rode peper, kippenbouillon, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoensap, oude geraspte kaas, sla, tomaten, tortilla's, ui, varkensschouder en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Rode enchiladasaus

Ingrediënten:
guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Salsa roja

Ingrediënten:
guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Salsa roja

Ingrediënten:
guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Kardemom-viscurry met verse mangorelish

Ingrediënten:
boter, geel mosterdzaad, gember, garnaal, hindoestaanse kerrie masala, kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, kruidnagel, limoensap, mango, munt, rood pepertje, sjalot, tomaten en witvisfilet

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Spaanse Rijst Uit De Oven

Ingrediënten:
bruine rijst, erwten, groentebouillon, jalapeñopeper, knoflook, koriander, limoensap, mais, olie, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Fajita´s met kip

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene spaanse peper, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, lente-ui, limoensap, olijfolie, passata, rode paprika, sjalot, tarwetortilla, tomaat, tomatensap, ui, verse koriander, verse peterselie, wilde rijst, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / gevogelte
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Warme, goudegele maiscurry

Ingrediënten:
chilipeper, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, laurier, limoensap, maiskolven, mosterdzaad, roomboter, tomaat en ui

Soort:
groente
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Bijgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Guacamole plus tip

Ingrediënten:
avocado, chilipeper, knoflook, limoensap, tomaat, ui, verse koriander en zeezout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Pad Thai Van Groenten Met Krokante Tofu

Ingrediënten:
broccoli, bruine suiker, knoflook, kool, koriander, lente-ui, limoen, limoensap, olie, pinda's, rijstazijn, rijstnoedels, sjalot, sojasaus, taugé, tofu, tomatenpuree, water en wortel

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, knoflook, koriander, limoensap, peper, rode chilipeper, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gerookte en pikante salsa roja

Ingrediënten:
chipotlepeper in adobosaus, guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Salsa borracha

Ingrediënten:
bier, guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tequila, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige tofoe met doperwten in kokosmelk

Ingrediënten:
doperwt, garam masala, gedroogde chilipeper, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, tofu, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Fajitas met gegrilde kip

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla, citroensap, kipfilet, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, lente-ui, limoensap, olijfolie, oregano, tabasco, trostomaat, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...