38 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbloemcitroensapdragondroge witte wijneifondknoflookmelkolieolijfoliepeperpreiroomsjalotspektijmuivisvleeszoutzuivelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Biefstuk tartaar in roomsaus met samengestelde boter

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, knoflookboter, kruidenboter, mager rundvlees, merg, mosterdboter, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, peterselieboter, runderbouillon, sjalottenboter, slagroom, slakkenboter, spek, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Taglierini

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, ontbijtspek, pancetta, pastadeeg, porcini, slagroom en vlees

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Agnolotti met vleesvulling en wodkasaus

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gorgonzola, ham, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, pancetta, panna da cucina, parmezaanse kaas, pastadeeg, peterselie, rode wijn, room, varkensgehakt, wodka, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Gevulde rammenas

Ingrediënten:
augurk, bieslook, boter, edammer kaas, peterselie, rode paprika uit pot, room, varkensvlees, witte peper, witte rammenas en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde karper - carpe farcie

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, droge witte wijn, ei, karper, knoflook, ontbijtspek, oud brood, peper, sjalot, slagroom, snijpeterselie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Annemiek Verweij

Recept van KeukenLiefde:

Mieks Special: mosterdsoep

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, droge witte wijn, gerookt ontbijtspek, knoflook, mosterd, ontbijtspek, peterselie, prei, sjalot, slagroom, suiker, wijn, witte wijn en zaanse mosterd

Een recept uit Annemiek Verweij

Recept van KeukenLiefde:

Boerenkoolsoep met rookworst

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boerenkool, boter, cavolo nero, droge witte wijn, gerookt ontbijtspek, knoflook, mosterd, ontbijtspek, peterselie, prei, rookworst, sjalot, slagroom, suiker, knoflook, wijn, witte wijn en zaanse mosterd

Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Kaas-preisoep met spek

Ingrediënten:
boter, ontbijtspek, peper, peterselie, pittige bergkaas, prei, room en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

In spek verpakte zalm

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, olijfolie, paddenstoelen, peterselie, spek, room, spek, steak, vis, zalm, zout, zout en zwarte peper

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd uit Chez Adriaan:

Preisoep uit Wales

Ingrediënten:
aardappelen, boter, bouillon, melk, ontbijtspek, peterselie, prei, room en 
zout en peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Gevulde duifjes

Ingrediënten:
boter, champignons uit blik, cognac, duif, ei, eidooier, ganzenleverpastei, groene paprika, kalfslever, mayonaise, morieltjes uit blik, peper, peterselie, room, selderijzout, sjalot, truffel, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Gevulde kip met citroenmelisse

Ingrediënten:
bieslook, boter, cantharellen, citroenblad, citroenmelisse, citroensap, dragon, eekhoorntjesbrood, gerookt buikspek, gevogelteglace, kip, peterselie, sjalot, slagroom, water, zachte witte kaas, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Paddestoelenragout

Ingrediënten:
bloem, boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eidooier, grotchampignons, kalfsbouillon, ontbijtspek, peper, peterselie, room, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Boekweitpudding met vlees en groenten - kig-ha-farz

Ingrediënten:
basterdsuiker, bleekselderij, boekweitmeel, boter, bouquet garni, buikspek, crème fraîche, ei, groene kool, grof zeezout, klapstuk, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, meiknol, melk, peper, peperkorrel, prei, rozijnen, runderappel, runderstoofvlees, slagroom, sukadestuk, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue Provençale 2

Ingrediënten:
armagnac, boerenboter, boerenbrood, boter, eidooier, emmentaler, knoflook, nieuwe aardappels, peterselie, room, stokbrood, truffel, vlees en worstjes

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...