236 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebleekselderijbloembotercitroensapeiknoflookkruidenlaurierolieolijfoliepeperplantaardige oliepreirijstrunderbouillontijmtomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Schenkel van jong rund met peterselie

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, droge witte wijn, knoflook, limoen, olie, peper, prei, rozemarijn, runderschenkel, tomaat, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Avondmaal uit Noedels:

Gebakken noedels ui Singapore

Ingrediënten:
bladpeterselie, gele bonensaus, gember, kastanjechampignons, knoflook, krabvlees, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, pindaolie, rijststokjes, rode chilipeper, scampi, shii-take, sjalot, tomatenpuree, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Gebakken noedels op portobello's

Ingrediënten:
bladpeterselie, eiernoedels, gember, knoflook, koolbladeren, koriander, lichte sojasaus, olijfolie, paprikapoeder, pindaolie, portobello, rode peper, sjalot, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Karsu's Kitchen:

Ratatouille - Saksuka

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bladpeterselie, knoflook, olijfolie, pul biber, puntpaprika, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemengde dal van hele bonen met walnoten

Ingrediënten:
adukibonen, arachideolie, boter, garam masala, kerriepoeder, peper, peterselie, tomatenpuree, ui, walnoten, witte bonen, yoghurt, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Runderbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peterseliestengels, preiwit, rode wijn, schenkelstukken, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Aubergine met ratatouille - Imam bayildi

Ingrediënten:
arachideolie, aubergines, bladpeterselie, bliktomaten, cherrytomaten, groene peper, knoflook, olijfolie, puntpaprika, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gehaktballetjes met garnalen - almondigas II

Ingrediënten:
arachideolie, ebi, gedroogde garnalen, knoflook, krulpeterselie, lichte chinese sojasaus, lichte japanse sojasaus, maïzena, noorse garnalen, olie, peper, sjalot, tomaat, ui, varkensgehakt, verse garnalen, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Komkommer met garnalen

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, droge witte wijn, ketjap benteng manis, kippenbouillon, komkommer, olie, peper, tomaat, ui, verse garnalen, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Mersimek köftesi - Rode linzenballetjes

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, chilivlokken, citroen, fijne bulgur, gedroogde rode linzen, komijnpoeder, lente-ui, olijfolie, paprikapuree, plantaardige olie, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Sumaklı köfte

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruimels, ei, komijnpoeder, paprikapoeder, plantaardige olie, rundergehakt, sumak, zout, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, turkse yoghurt, ui en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kipfilets met pinda's 1 - ajam katjang 1

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, dunne kokosmelk, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenborstfilet, knoflook, krulpeterselie, peper, pinda, pindakaas, sambal badjak, sambal trassi, tomaat, ui, verse koriander, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Kip met varkensvlees in pindasaus - pipi-an I

Ingrediënten:
annattozaad, arachideolie, citroensap, kippenbout, knoflook, krulpeterselie, lichte sojasaus, magere varkenslappen, mager spek, olie, peper, pindakaas, rode spaanse peper, tomaat, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees / gevogelte
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Basisrecept uit Heston Blumenthal thuis:

Visbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, champignon, citroenschil, dragonblad, droge witte vermout, droge witte wijn, druivenpitolie, knoflook, mosselschelpen, saffraan, selderij, tomaat, ui, venkel, venkelzaad, verse basilicum, verse tijm, witvisgraten en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Lamb siniya

Ingrediënten:
baharat, bloemkool, citroensap, ei, gemalen venkelzaad, lamsgehakt, naturel yoghurt, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, tahinpasta, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Boeuf stroganoff met aardappels

Ingrediënten:
champignons, crème fraîche, dijonmosterd, boter, bladpeterselie, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode puntpaprika, tomatenpuree, uien en wodka

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Stoofschotel met linzen & braadworst

Ingrediënten:
braadworst, gerookte spekblokjes, groentebouillontablet, knoflook, koekkruiden, laurierblaadjes, linzen, peterselie, plantaardige olie, prei, rode wijn, speculaaskruiden, tomatenpuree, ui, winterwortel, zoete aardappel en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gestoofd rundvlees met groenten - kari kari

Ingrediënten:
arachideolie, droogkokende rijst, haricots verts, knoflook, laurierblad, mager rundvlees, ossenstaart, peper, pinda, prei, rode spaanse peper, runderstoofvlees, sliertsjalot, sperziebonen, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gestoofde runderrollade - morcon

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, knoflook, komkommer, kruidenazijn, krulpeterselie, lichte sojasaus, limoensap, maïzena, olie, peper, runderbouillon, runderrollade, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine sat´'s van kip - saté ajam ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, djahé, gembersiroop, gemberwortelpoeder, ketjap benteng manis, kipfilet, knoflookpoeder, komkommer, krulpeterselie, limoensap, mager kippenvlees, olie, sambal oelek, tomaat, ui, verse bladselderij, verse koriander, winterwortel, wortel, zilverui en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Kip met ham in pindasaus - pipi-an II

Ingrediënten:
annattozaad, arachideolie, kippenbout, knoflook, lichte sojasaus, olie, peper, pindakaas, rauwe ham, rode paprika, rode spaanse peper, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gebakken mie met vlees en groenten - pancit guisado

Ingrediënten:
arachideolie, chinese eiermie, chinese kool, ei, eiermie, ketjap benteng asin, kippenbout, kippenvlees, lichte sojasaus, olie, rundergehakt, tomaat, ui, varkensgehakt, verse garnalen, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Filipijns
Soort:
vlees / pasta/noodles / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Marinade voor hazenrug

Ingrediënten:
afsnijsel van haas, bleekselderij, bloem, citroensap, cognac, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, plantaardige olie, port, pruimedanten, rode wijn, sjalot, tijm, tomatenpuree, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
marinade
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye dolma - Gevulde mosselen van de straatventer

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, citroen, dille, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, olijfolie, paprikapuree, pijnboompitten, plantaardige olie, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...