314 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelarachideoliecitroengrascitroensapgaram masalagemalen komijngembergroentebouillonkaneelknoflookkorianderzaadkurkumalimoenlimoensapolieolijfoliepeperrode chilipepersojasaussuikertomaatuivissauswaterzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Groentecurry in kokosmelk

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, broccoli, gedroogde rode peper, kerriepoeder, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lichte sojasaus, olie, sjalot, sperziebonen, suiker en zoete aardappel

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Kerriesaus met kokosmelk

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, boter, citroengras, kerriepoeder, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, maïzena, ui en vadouvan

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige tofoe met doperwten in kokosmelk

Ingrediënten:
doperwt, garam masala, gedroogde chilipeper, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, tofu, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Curry van ananas met kokosmelk - pacari

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, bruine basterdsuiker, dikke kokosmelk, goela djawa, ketoembar, knoflook, koriander, kruidnagel, pijpkaneel, sambal oelek, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
curry / fruit / vegetarisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Kerrieflapjes met koriander-muntsaus

Ingrediënten:
bakpoeder, bakspray, cayennepoeder, citroensap, erwten, gele spliterwten, gember, jalapeños, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kruizemuntblad, limoensap, olijfolie, sojasaus, spinazie, tamari, ui, volkorenbloem, water, witte bloem, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Erbsencurry mit Kokosmilch / Erwtencurry met kokosmelk

Ingrediënten:
aubergine, babywortels, chilisaus, doperwten, groene thaise asperges, knoflook, kokosmelk, koriander, maïskolven, peultjes, plantaardige olie, poedersuiker, rijst bij erwtencurry, shii-takes, sjalot, taugé, thaise gele currypasta, thaise vissaus, tuinbonen en witte aspergepunten

Keuken:
Thais / Duits
Soort:
curry
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Rode currysoep met garnalen

Ingrediënten:
doperwten, garnaal, kokosmelk, koriander, rijstolie, sjalot, soba noedels, thaise rode currypasta en visbouillon

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch / avondmaal uit Noedels:

Kokos, tofoe en pompoenpitten

Ingrediënten:
chilivlokken, chinese tofoe, citroenblaadjes, citroengras, groentebouillon, jonge selderiestengels, kokosmelk, koriander, lente-ui, pindaolie, pompoen, rijststokjes, rode currypasta, sjalot en thaise vissaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Lunch / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Kokosnoedels Met Chinese Kool En Lente Ui

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, chinese kool, gehakt, groene chilipepers, kokosmelk, pinda’s, scharreleieren, sesamolie, sjalotten, thaise rode currypasta, udonnoedels, verse koriander en vissaus

Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Vissoep met kokos

Ingrediënten:
citroengras, galangal, gamba's, gember, inktvis, kaffir-limoenblaadjes, knoflookbieslook, kokosmelk, limoensap, sjalot, thaise groene currypasta, thaise vissaus, verse koriander en visbouillon

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gestoofde jackfruit

Ingrediënten:
geelwortel, jackfruit, kencur, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, laos, lombok, nangka, rawit, salam, sereh, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Diner / hoofdgerecht uit Stomen:

Vis in bananenblad met kokossaus

Ingrediënten:
bananenblad, garnalen, gemberwortel, kokosmelk, krab, limoen, peultjes, sjalot, verse koriander, witvisfilet en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen
Een recept uit Samuel Levie en Dick Bruna - eten met nijntje

Lunch / snack of tussendoortje uit eten met nijntje:

Wortelsaté

Ingrediënten:
bospeen, gember, ketjap, knoflookteen, kokosmelk, komijnzaad, korianderpoeder, pindakaas, sjalot, sojasaus en zonnebloemolie

Haal meer recepten op...