315 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbloembotercitroencitroensapcourgetteeigroenteknoflookkruidenolijfoliepaprikapeperpeterseliesuikertijmtomaatuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Snijbiet- of spinazie-omelet - troucha

Ingrediënten:
boter, ei, knoflook, olijfolie, peper, snijbiet, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Sandra van Schijndel en Theo van Gerwen - Yo Kids

Recept uit Yo Kids:

Zoute notenmix

Ingrediënten:
bosui, bosuitjes, citroen, groenten, kip, kippenvlees, kokosolie, prei, water en zout

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Soep van kikkererwten, snijbiet en porcini

Ingrediënten:
boter, extra vierge-olijfolie, gedroogde porcini, harde geitenkaas, kikkererwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, pruimtomaten uit blik, rozemarijn, snijbiet, spinazie, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav met spinazie of andere bladgroente

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, postelein, rijst, snijbiet, spinazie, ui, zout en zuring

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Maaltijdsoep met garnalen en spinazie - sajoer oedang bajam

Ingrediënten:
arachideolie, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, garnalen, garnaal, kerrie djawa, knoflook, milde kerrie, prei, sambal oelek, snijbiet, spinazie, voorjaarsui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

T'fina pkaila - Stoofpot van vlees met bonen en spinazie

Ingrediënten:
boulette, cayennepeper, doorregen kalfsschouder, ei, extra vergine olijfolie, harissa, kalfshaks, kardoen, kikkererwten, knoflook, mergpijpjes, nieuwe aardappels, osban, plantaardige olie, runderschenkel, snijbiet, suiker, tomatenpuree, wilde spinazie, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Koken met kleur: Kruidige spinazie spliterwtensoep

Ingrediënten:
bouillon, zout, erwtensoep, griekse yoghurt, groente, groenten, knoflook, komijn, kurkuma, maïzena, olijfolie, rode peper, olijfolie, spinazie, spinazieblaadjes, spliterwten, knoflook, maïzena, ui, peper, water, witte ui, yoghurt en 
zout en peper

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pasta met bladgroente

Ingrediënten:
boerenkool, knoflook, mosterdblad, olijfolie, penne, snijbiet, spinazie, ziti, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Groene gehakte salade

Ingrediënten:
bosui, citroensap, extra vergine olijfolie, peper, rucola, snijbiet, spinazie, uienloof, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rustieke groentetaart

Ingrediënten:
bernagie, bloem, courgette, ei, olijfolie, paardenbloem, pecorino, peper, prei, rucola, snijbiet, spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner uit De dikke vegetariër:

Gevulde omelet met groenten

Ingrediënten:
andijvie, boerenkool, boter, ei, gerookte tofu, melk, olijfolie, room, snijbiet, spinazie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Ravioli - raïola

Ingrediënten:
broodkruim, ei, gaar stoofvlees, kooknat, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, patentbloem, snijbiet, spinazie, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
pasta/noodles / rundvlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Groentepaté met saus

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, olijfolie, snijbiet, spinazie, tomatenpuree, verse doperwten, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / paté/terrine
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Ravioli - raviolis

Ingrediënten:
bloem, ei, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rundvlees, snijbiet, spinazie, tomatensaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Kruidensalade van de volkstuin

Ingrediënten:
bernagiebloemen, bosui, citroensap, eetbare bloemen, extra vergine olijfolie, oost-indische kers, peper, peterselie, rodewijnazijn, rucola, snijbiet, spinazie, venkelgroen, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse munt, oregano, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...