26 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladerdeegbloembotercognaceendeidooiereiwitfazantgekookte hamgroene koolkippenbouillonknoflookkonijnlaurierbladmelknootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepistachessjalotslagroomuiwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Wild-zwijnterrine

Ingrediënten:
boter, champignons uit blik, ei, gepekelde tong, gerookt spek, madeira, paprikapoeder, peterselie, pistaches, salie, spek, tijm, ui, varkensgehakt, varkensvlees, wild zwijnbout, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

rijst met een korstje uit alicante

Ingrediënten:
bakchorizo, butifarra, ei, gemalen zwarte peper, kikkererwten, kipfilet, kippenbouillon, konijn, mager varkensvlees, olijfolie, paellarijst, saffraandraadjes, saucijs, tomaat en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gevuld konijn - coniglio ripieno

Ingrediënten:
boter, brood, droge witte wijn, ei, gekookte ham, italiaanse saucijsen, knoflook, konijn, konijnenlever, olijfolie, peper, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild / varkensvlees / feestdagen
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

duivenpastei

Ingrediënten:
amandelen, duif, ei, eidooier, filodeeg, kaneel, kaneelstokje, boter, poedersuiker, verse koriander, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / wild en gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Karthuizer fazant - faisan en chartreuse

Ingrediënten:
bospeen, boter, crème fraîche, eiwit, fazant, groene kool, haricots verts, kalfsgehakt, kippenbouillon, madeira, meiknol, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Hazenpastei

Ingrediënten:
boter, champignons uit blik, eidooier, emmentaler, grove peper, hazenbout, hazenrug, paprikapoeder, pastei-korstdeeg, peper, peterselie, pistaches, rugspek, sherry, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / varkensvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Gevulde eend met olijven - canard farci aux olives

Ingrediënten:
bouillon, broodkruim, brousse kaas, citroen, eend, eendenorganen, ei, gepekelde groene olijven, grof zout, knoflook, mirepoix, nootmuskaat, olijfolie, oreganobloesem, peper, ricotta, snijbietblad, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Patrijs met kool - perdiz con coles

Ingrediënten:
bacon, bloem, chorizo, cognac, droge rode wijn, ei, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, groene kool, knoflook, kwartel, melk, nootmuskaat, olijfolie, patrijs, piepkuiken, pittige varkensworst, reuzel, savooiekool, sinaasappelrasp, tomaat, ui, varkensgehakt, verse marjolein, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witbrood, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit The Last Waltz:

Cake met konijn en morilles

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gedroogde morilles, jong belegen kaas, konijnfilet, melk, olijfolie, peper, sojaolie en zout

Soort:
salade / quiche / wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Fazantenpastei - pasticcio di fagiano

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, cognac, eierdooier, fazant, kippenlever, knoflook, laurierblad, mager varkensvlees, marsala, peper, slagroom en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / gevogelte / feestdagen / ovenschotel
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Wildpastei met paddenstoelen - torta di funghi e selvaggina

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bloem, boter, eekhoorntjesbrood, ei, gekookte ham, jeneverbes, laurierblad, mager hertenvlees, olijfolie, patrijs, peper, porcini, rode wijn, sjalot, ui, verse salieblaadjes, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / wild en gevogelte / pastei
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Getruffeerde fazantpastei

Ingrediënten:
citroen, eidooier, fazant, laurier, pastei-korstdeeg, peperkorrels, peterseliewortel, rauwe ham, truffel, ui, vleesbouillon, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees / hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Fazantenravioli met rozemarijnjus

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, fazant, pancetta, parmezaanse kaas, pastadeeg, peper, plantaardige olie, room, sjalot, verse rozemarijn, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Engelse pie met konijn

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwten, ei, gekookte ham, konijnenvlees, room, spekvet, ui, versgemalen zwarte peper, water, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
quiche / wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Eend in kruidensaus - anatra in salsa aromatica

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, eend, eierdooier, laurierblad, olijfolie, peper, slagroom, tomatenpuree, ui, verse basilicum, verse dragon, verse kervel, majoraan, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, verse tijm, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Haal meer recepten op...