Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercayennepepercitroencitroensapeigemberkaneelkikkererwtenkomijnkomijnzaadkorianderkorianderzaadkurkumaolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode paprikatomaattomatenpureeuiwaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Oesterzwammen met rode ui in citroenmarinade

Ingrediënten:
agavesiroop, avocado, barbecuesaus, gemalen komijnzaad, knoflook, oesterzwammen, paprikapoeder, pinda’s, plantaardige olie, rode ui, sla, tortilla, verse koriander, zout en zwarte peper

Soort:
tortilla / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Bloemkoolsoep met komijn

Ingrediënten:
bloemkool, boter, groentebouillon, kaneel, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, melk, olijfolie, peper, pijnboompitten, pikant paprikapoeder, uien en zout

Keuken:
Afrikaans / Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Sfiha van champignon en komijn

Ingrediënten:
boter, champignon, droge gist, ei, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, kwark, olijfolie, patentbloem, prei, suiker, ui, gist, volkorenbloem, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

bloemkoolsalade met tomaat en komijn

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, komijnzaad, olijfolie, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Tomatensoep met komijn en vijgen

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, groene paprika, knoflook, komijnzaad, olijfolie, olijfolie extra vergine, suiker, tomaat, tomaten uit blik, ui, verse vijg, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Lamszwezerik met komijn, chilipeper en sumak

Ingrediënten:
bleekselderij, gemalen komijn, gemalen sumak, griekse yoghurt, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamszwezerik, melk, olijfolie, scherpe turkse rode chilipeperpasta, scherp paprikapoeder, ui en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Casa Moro:

erwtensoep met komijn en arganiaolie - bessara

Ingrediënten:
arganolie, gedroogde rode chilipeper, groene spliterwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gesmoorde Lamsnek Met Komijn En Baby Okra

Ingrediënten:
bot, gehakt, gemalen komijn, koriander, lamsbouillon, lamsnek, okra, olijfolie, knoflook, tomaten, ui, wortels, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Geprakte puy-linzen met tahin en komijn

Ingrediënten:
boter, citroensap, eieren, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, puy-linzen, rode ui, tahin, tomaten, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / voorgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hummus met knoflook en spinazie

Ingrediënten:
cayennepeper, citroenrasp, citroensap, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, sojasaus, spinazie, tahin, ui en wortel

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gedroogde chilipeper, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laos, rode thaise ui en trassi

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Cocina Nueva:

Coca (met gekarameliseerde ui en beleg)

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, bloem, cayennepeper, citroenrasp, ham, jamón, kappertjes, knoflook, komijnzaad, manzanilla, olijfolie, pimientos del piquillo, prosciutto, rode ui, sherryazijn, suiker, tijm, tomatenpasta, tomatenpuree, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Kip in rode pepersaus

Ingrediënten:
amandelen, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gember, kip, knoflook, korianderblaadjes, kurkumapoeder, plantaardige olie, rode spaanse peper, ui en water

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofupannenkoekjes met rode mole

Ingrediënten:
all spice, amandelen, anchopeper, anijszaad, bruine suiker, cacaopoeder, druivenpitolie, gemalen komijn, tofu, groentebouillon, guajillopeper, hazelnoten, kaneelstokje, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, maïsolie, maïstortillas, mulatopeper, new mexicopeper, pasillapeper, pecannoten, pijnappelpitten, pinda's, pruimtomaten, pure chocolade, rode ui, sesamzaad, tahini, tomaten uit blik, ui, walnoten, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / vegan / vegetarisch / kaas
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Knapperige Ui Met Libanese Linzen En Rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, citroenen, dressing, groene linzen, groentebouillon, kaneelstokje, komijnzaad, olijfolie extra vierge, plantaardige olie, knoflook, piment, uien, verse munt en versgemalen zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Rode linzensoep met kikkererwten

Ingrediënten:
tomaat in blik, kikkererwten, citroensap, gehakt, gember, groentebouillon, harissa, kaneel, kardemom, komijn, koriander, kurkuma, olijfolie, rode linzen, knoflook, ui en winterwortel

Haal meer recepten op...