63 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebloembotercitroencitroensapgaram masalagembergriekse yoghurtkarnemelkkorianderolieolijfoliepaprikapoederpeterseliesuikeruivleeswaterzeezoutzoutzuivelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Bijgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Yoghurt-karnemelkdressing

Ingrediënten:
citroensap, karnemelk, knoflook, koudgeperste olijfolie, magere yoghurt, rodewijnazijn, selderijzaad, tabasco, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui en zout

Keuken:
Europees
Soort:
saus/dressing/jus / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Sperziebonen met kaneel en yoghurt

Ingrediënten:
jonge sperziebonen, kaneelpoeder, knoflook, melk, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Rode biet met yoghurt

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, knoflook, melk, nigellazaad, olijfolie, rode biet, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoensalade met yoghurt-karnemelkdressing

Ingrediënten:
champignon, citroensap, droge witte wijn, groene paprika, kalkoenborst, karnemelk, knoflook, komkommer, koudgeperste olijfolie, kropsla, magere yoghurt, nieuwe aardappeltjes, rode ui, rodewijnazijn, selderijzaad, tabasco, tomaat, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui, waterkers en zout

Keuken:
Europees
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Couscous met tuinbonen, komijn en yoghurt

Ingrediënten:
fijne couscous, griekse yoghurt, knoflook, komijnzaad, melk, olijfolie, olijfolie extra vergine, tuinbonen, verse koriander, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Moro:

Aubergine-paprikasalade met gekarameliseerde boter en yoghurt

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gekaramelliseerde boter, knoflook, melk, olijfolie, rode paprika, verse koriander, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Koude komkommersoep

Ingrediënten:
karnemelk, knoflook, komkommer, koriander, olijfolie extra vergine, versgemalen zwarte peper, yoghurt en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Lamsvlees uit Iran

Ingrediënten:
aardappel, basmatirijst, boter, cayennepeper, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, kippenbouillon, knoflook, lamsfilet, melk, saffraandraadjes, ui, verse koriander en yoghurt

Keuken:
Iraans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Picknick / diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Griekse hartige picknicktaart

Ingrediënten:
aubergine, bladerdeeg, ei, feta, knoflook, langkorrelrijst, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, spinazie, ui, versgemalen zwarte peper, yoghurt en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Lamszwezerik met komijn, chilipeper en sumak

Ingrediënten:
bleekselderij, gemalen komijn, gemalen sumak, griekse yoghurt, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamszwezerik, melk, olijfolie, scherpe turkse rode chilipeperpasta, scherp paprikapoeder, ui en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappelen, dille, gemalen venkelzaad, knoflook, melk, olijfolie, wortels en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Picknick / lunch / buffet / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Runderstroganoff

Ingrediënten:
augurk, basmatirijst, bladpeterselie, brandy, citroen, cognac, entrecote, knoflook, melk, olijfolie, paddenstoelen, paprikapoeder, rode ui, spinazie, yoghurt en zilvervliesrijst

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Labne

Ingrediënten:
dille, knoflook, marjoraan, munt, olijfolie, paprikapoeder, volle melk, yoghurt en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Cacik

Ingrediënten:
citroensap, fijn zeezout, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, krenten, melk, olijfolie, pijnboompitten, plantaardige olie, verse munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Plenty:

Aubergine met karnemelksaus

Ingrediënten:
aubergine, citroentijm, granaatappel, griekse yoghurt, karnemelk, knoflook, maldon zeezout, olijfolie, za'atar en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

De lekkerste kipbiryani - basisrecept

Ingrediënten:
amandelen, basmatirijst, boter, citroensap, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, melk, olie, rozijnen, saffraandraadjes, specerijen, ui, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst / gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Turkse gehakte salade

Ingrediënten:
boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kerstomaat, kirmizi biber, knoflook, komkommer, melk, platbrood, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Haal meer recepten op...