61 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloemcitroensapgemberkaneelknoflookkomijnzaadkomkommerkorianderkruidenlaosmuntolieolijfoliepeperspecerijentomaattrassiuivetwortelzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Bayam

Ingrediënten:
djinten, eieren, fruit, groene lomboks, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kunyit, laos, lombok, lomboks, mais, maïskorrels, olie, rode lombok, rode ui, salamblaadje, salamblaadjes, santen, sjalotten, spinazie, suiker, knoflook, trassi, ui, water, wilde spinazie, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Ayam Boemboe Bali

Ingrediënten:
asem, djahé, djinten, fruit, gemalen kokos, water, gula djawa, ketjap, korianderpoeder, kip, knoflook, kokos, laos, laoswortel, lombok, olie, tomaat, rode lombok, salamblaadjes, serehstengels, sjalot, sjalotjes, sjalotten, knoflook, tomaten, trassi, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Ongol-Ongol

Ingrediënten:
bananenblad, djinten, fruit, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, kip, kippenbouillon, kippendijen, kleefrijst, knoflook, kokos, kunyit, laos, olie, pandanbladeren, rijst, rode lombok, santen, olie, citroengras, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, vanille, water, water, witte kleefrijst, witte peper, zonnebloemolie, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Nasi Putih

Ingrediënten:
asem, citroen, citroensap, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, gula djawa, juruk purut, korianderpoeder, knoflook, kruiden, kruidnagel, kunyit, laos, lomboks, olie, pure chocolade, rijst, runderlappen, salamblaadjes, santen, sereh, knoflook, uien, vlees, water, wijn en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Kuping Gaja

Ingrediënten:
asem, bloem, bosui, bosuitjes, bouillon, cacao, citroensap, djinten, eieren, fruit, gehakt, gula djawa, juruk purut, kaneel, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, koekjes, water, lombok, olie, peper, pinda’s, prei, prei, runderbouillon, runderlever, selderij, soepvlees, suiker, tarwebloem, taugé, knoflook, trassi, ui, vanillestokje, vanillesuiker, vlees, water, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De geur van witte rijst:

Pasteitjes van opa

Ingrediënten:
boter, djinten, eidooier, eieren, ketoembar, knoflook, koenjit, kokosmelk, laos, meel, mihoen, rode lombok, rundergehakt, sjalotjes, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Porto Ricaanse Pernil

Ingrediënten:
bruine suiker, gemalen komijn, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, ontbeende varkensschouder, oregano, rode wijnazijn, sjalot en water

Soort:
sous-vide
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Feestelijk tafelen:

Wortelcakejes met zuidvruchten

Ingrediënten:
bakpoeder, fijne kristalsuiker, gedroogde dadel, gedroogde vijgen, gemalen kaneel, gemengde specerijen, rozijnen, scharrelei, gember op siroop, water, wortel, zelfrijzend bakmeel en soda

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Stuffed Smoky Braised Eggplant

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, gedroogde kokosnoot, gembersap, pinda, ghee, kerrieblad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoensap, rietsuiker, rietsuikerazijn, tamarindepasta, tomaat, venkelzaad, water, zwarte peperkorrels en zwart uienzaad

Soort:
groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pittige rode linzen met komkommeryoghurt

Ingrediënten:
asafoetida, boter, fenegriek, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, griekse yoghurt, groene chilipeper, kerrieblaadjes, knoflook, komkommer, koriander, limoensap, mild paprikapoeder, olijfolie, rode splitlinzen, tomaat in blik, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Vindaloo van twee soorten aardappel

Ingrediënten:
appelazijn, bruin mosterdzaad, fenegriekzaad, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gember, kaneel, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagel, mild paprikapoeder, munt, plantaardige olie, rode chilipeper, rode paprika, sjalot, tomaat, vastkokende aardappel, water, zoete aardappel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, komijnzaad, koriander, laurier, milde olijfolie, paprika, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, saffraan, tijm, tomaat, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De grote Kleyn:

Groene mangosalade

Ingrediënten:
gember, groene chilipeper, groene mango, komijnzaad, koriander, suiker, water en zout

Keuken:
Thais
Soort:
salade
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / voorgerecht uit Recepten voor de wok:

Kruidige groente in een jasje van Thaise salsa

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, courgette, gemberwortel, kikkererwtenbloem, knoflook, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, lente-ui, limoensap, poedersuiker, radijs, sojaolie, verse munt, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Aziatisch / Thais
Soort:
vegan / vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kahk - Hartige ringen

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, komijnzaad, margarine, nigellazaad, sesamzaad, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gezouten en gerookte tonijn

Ingrediënten:
citroenschil, djeroek poeroet, gemalen komijn, kardemompeulen, koriander, kruidnagels, majoraan, munt, oregano, sinaasappelblaadjes, sinaasappelschil, suiker, tonijnfilet, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Duivenpastei - b'stilla

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, cayennepeper, citroensap, duif, ei, filodeeg, geblancheerde amandelen, gemalen geelwortel, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, peper, piepkuiken, poedersuiker, saffraanpoeder, suiker, ui, verse koriander, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Bijgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Kokosrijst met pinda's

Ingrediënten:
citroensap, garam masala, gember, groene spaanse peper, knoflook, komijnzaad, koriander, langkorrelrijst, laurier, margarine, ongezouten pindas, rode spaanse peper, santen, suiker, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / rijst
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Recept uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Satésaus

Ingrediënten:
citroengras, galangal, gedroogde pepertjes, geroosterde pindas, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olie, sjalot, suiker, tamarindepulp, water en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
saus
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Möhrencurry / Wortelcurry

Ingrediënten:
amandelmeel, cashewnoten, chilipeper, fenegriek, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, limoen, olie, papadums, peterselie, suiker, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel en zout

Soort:
curry / vegan / groente
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Lahmacun

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, droge gist, suiker, bloem, komijnzaad, korianderzaad, lamsgehakt, water, maïsmeel, olijfolie, peterselie, polenta, sumak, zout, tomaat, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Haal meer recepten op...