244 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroensapgehaktgemberknoflookkomijnkurkumalimoenmelkolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige olierode paprikasuikertomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Bloemkoolsoep met koriander

Ingrediënten:
bloemkool, boter, chilipepervlokken, eidooier, griekse yoghurt, groentebouillon, kirmizi biber, knoflook, korianderzaad, maïzena, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kweeperen met lamsgehakt & koriander

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, ei, gemalen piment, gember, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, kardemompeulen, kippenbouillon, knoflook, koriander, kweeperen, lamsgehakt, olijfolie, rode chilipeper, suiker, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Masala-eieren

Ingrediënten:
boter, currypoeder, ei, feta, garam masala, groene spaanse peper, kerstomaat, komijnzaad, koriander, lente-ui, olijfolie, sesamzaad, yoghurt en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kiptajine met eieren

Ingrediënten:
ei, fijn zeezout, ingelegde citroen, kipfilet, kippendij, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / tajine
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gedroogd lamsvlees met ei

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, eieren, gedroogd lamsvlees, knoflook, komijn, koriander, lamsvet, olijfolie, peper, rode paprika, saffraandraadjes, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Bloemkoolcurry met ei & rijst

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, citroengras, citroenrasp, citroensap, gehakt, groentebouillon, ei, kerriepoeder, kikkererwten uit blik, kokosmelk, olijfolie, peper en zout, roosjes, rozijnen, koriander, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kurkumapoeder, kaneel, ui, gember en zilvervliesrijst

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Maïskoekjes met ui - perkedel djagoeng 1

Ingrediënten:
arachideolie, dikke kokosmelk, ei, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, laospoeder, maïskorrels, maïzena, olie, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Bladerdeeggebak met rode paprika & ovengebakken ui

Ingrediënten:
ei, feta, gemalen komijn, gemalen koriander, koriander, olijfolie, peterselie, rode paprika, roomboterbladerdeeg, tijm, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Bastilla met kip, citroen en ei

Ingrediënten:
amandel, boter, citroen, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, kip, knoflook, koriander, olijfolie, oranjebloesemwater, peterselie, poedersuiker, saffraan, ui en warka

Soort:
quiche
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het sous-vide kookboek:

'Gebakken' eieren op Marokkaanse wijze

Ingrediënten:
cherrytomaten uit blik, kaneel, knoflook, koriander, olijfolie, peper, ras el hanout, scharrelei, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
sous-vide / ei/omelet/frittata / zuivel
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Bleekselderijsalade met feta en zachtgekookt ei

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, eieren, feta, fijne kristalsuiker, groene chilipepers, groene paprika, kappertjes, korianderblaadjes, olijfolie, peterselie, selderijblaadjes, ui, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentegerecht met ei en pindasaus - gado-gado

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, gele kool, goela djawa, groene kool, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, komkommer, kool, kroepoek oedang, limoensap, oelek, olie, pindakaas, slablad, sperziebonen, spitskool, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met ei (omelet) - tahoe dadar

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, limoensap, olie, peper, prei, sambal oelek, tahoe, verse koriander, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / soja
Haal meer recepten op...