73 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: broccolicitroensapgroenteknoflookkoolkorianderkruidenlaoslente-uioliepaprikarijstsesamoliespecerijensuikertaugétofuuivleeswaterzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Ik lust je rauwkost

Ingrediënten:
ahornsiroop, basilicum, bosuitjes, bruine suiker, gember, kool, koriander, limoensap, munt, olijfolie, rode paprika, sesamolie, sojasaus en wortels

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Veg!:

Koolsla met Aziatische invloed

Ingrediënten:
gember, honing, knoflook, koriander, lente-ui, limoensap, olijfolie, sesamolie, sojasaus, witte kool, witte-wijnazijn en wortel

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bami Goreng

Ingrediënten:
citroen, citroensap, djahé, gemberpoeder, djinten, fruit, groenten, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, korianderpoeder, kip, kippendijen, knoflook, kool, kruidnagel, kruidnagelpoeder, laos, lombok, olie, prei, rode ui, selderij, sereh, sesamolie, sjalot, sjalotten, knoflook, uien, water, wijn, winterwortel, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Wokgroente Met Pindasaus

Ingrediënten:
chilisaus, citroensap, gemberpoeder, groenten, lichte sojasaus, look, olie, pindakaas, pindasaus, rijst, rode paprika, rode ui, shiitakes, suiker, water en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Noedels:

Loempia's

Ingrediënten:
bamboescheuten, champignon, chilipoeder, diepvriesloempiavellen, eiwit, gember, glasvermicelli, lente-ui, lichte sojasaus, pindaolie, plantaardige olie, shii-take, witte kool, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thuis in de keuken:

Wontons

Ingrediënten:
garnalen, gehakt, gember, groente, noten, olie, rode peper, sambal, sojasaus, tempeh, tofu, ui, vijfkruidenpoeder, vis, vlees, zachte kruiden en zout

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten en zo:

Tempura

Ingrediënten:
bloem, eidooier, garnalen, gember, groenten, koolzuurhoudend water, mirin, sojasaus, suiker en wittewijnazijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Nieuwjaarssoep - ozoni

Ingrediënten:
bamboescheuten, gedroogde shiitake, gemberwortel, groente, kipfilet, kippenbotten, mizuna, mochi, rijstkoekjes, sojasaus, water en zout

Keuken:
Japans / Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Thaise keuken:

Mie met zoete, pittige groenten

Ingrediënten:
bamboescheuten, daikon, gember, knoflook, limoen, palmsuiker, pruimensaus, rijstmie, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, taugé, thaise vissaus, verse koriander, witte kool en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Eirol met aziatische groente

Ingrediënten:
arachideolie, bladspinazie, bleekselderij, bloem, chilipeper, ei, gember, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, olie, rijstwijnazijn, sesamzaad, sojasaus, suiker, taugé, tofu, ui, witte kool, wortel en zoete thaise chilisaus

Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Geroosterde kip - gai yang

Ingrediënten:
bai pak chee, cognac, gember, groente, kip, knoflook, kokosmelk, kratiem, nam pla, raak pak chee, rijstwijn, sojasaus, thaise vissaus, verse koriander, verse korianderwortel, whisky, witte peper en zout

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Scherpzure edemame met groente

Ingrediënten:
arachideolie, asperges, bleekselderij, broccoli, chilipeper, daikon, droge sherry, edamamebonen, gefermenteerde zwarte bonen, gemberwortel, groentebouillon, honing, knoflook, kool, neutrale olie, paddenstoelen, paksoi, paprika, peultjes, rijstazijn, shaoxingwijn, sojasaus, sperziebonen, suiker, winterwortel en wittewijnazijn

Keuken:
Aziatisch
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met rundvlees - sajoer kari daging sapi

Ingrediënten:
aardappel, bruine basterdsuiker, citroengras, citroensap, daoen salam, djahé, djinten, dunne kokosmelk, foelie, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene kool, haricots verts, jonge wortel, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, runderpoulet, sambal oelek, savooiekool, sereh, sperziebonen, ui, verse bladselderij, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met kip - sajoer kari daging ajam

Ingrediënten:
aardappel, asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene kool, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenbouillon, kippenvlees, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, sambal oelek, savooiekool, witte kool, wortel en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Miniloempia's

Ingrediënten:
boter, filodeeg, gemberwortel, groente, knoflook, knolselderij, koolrabi, lente-ui, peper, peultjes, prei, sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus, taugé, wortel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Shen xian cai - Betoverende daikon

Ingrediënten:
bakolie, daikon, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gember, groente, lente-ui, lichte sojasaus, shaoxingwijn, varkensbuik, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
bouillon / groente
Haal meer recepten op...