209 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelauberginebasilicumbleekselderijbotercitroencitroensapcourgetteeigembergroentekoololieolijfoliepaprikapeperpeterseliesperziebonenspinaziesuikertijmtomaatuiwaterzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Bouillon met vlees, bloemkool en mie - sop kol kembang

Ingrediënten:
bloemkool, djinten, foelie, gemalen komijn, gemalen koriander, groente, ketoembar, knoflook, kruidnagel, mie, nootmuskaat, runderpoulet, ui, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Sonja Bakker en N. van Ormondt - Zomerslank met Sonja

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomerslank met Sonja:

Lekker gezond dippen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, cherrytomaten, courgette, fritessaus light, kerriepoeder, knoflook, komkommer, magere milde yoghurt, paprika, peper, radijs, stokbrood, verse peterselie, wortel en zout

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Ingelegde gemengde groenten met kerrie

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, ciderazijn, gemalen piment, kerriepoeder, knoflook, minikomkommer, rode chilipeper, witte kool, wortel en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Bijgerecht uit Maleisie:

Groenten in zoetzuur - atjar koening

Ingrediënten:
arachideolie, blanke azijn, bloemkool, broccoli, gemberwortel, groene spaanse peper, haricots verts, kerrie djawa, knoflook, koenjit, komkommer, kurkuma, milde kerrie, rode spaanse peper, sperziebonen, suiker, winterwortel, wortel en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
inmaak / vegetarisch / groente
Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Diner / hoofdgerecht uit La cuisine Charentaise:

Potage Printanier - Voorjaarssoep

Ingrediënten:
basilicum, bloemkool, courgette, gedroogde witte bonen, groene kool, grof grijs zeezout, haricots verts, knoflook, koolraap, prei, tomaten en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Zelfgemaakte pickles

Ingrediënten:
bloemkool, droge witte wijn, honing, knoflook, korianderzaad, laurierblad, moscatelazijn, olijfolie, rode biet, rode chilipeper, suiker, witte balsamicoazijn, wittewijnazijn, wortel, zeezout en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte groenten - groenten à la grecque

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignon, citroen, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemarineerde groente

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, courgette, knoflook, laurier, olijfolie, olijven, oregano, rode paprika, rode wijnazijn, ui, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Noord-Afrikaanse macédoine de légumes confits

Ingrediënten:
bloemkool, cayennepeper, chilipeper, chilipoeder, knoflook, kool, korianderzaad, laurier, minimaïs, paprika, peultjes, raapjes, selderijblad, sperziebonen, venkel, water, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Couscous de poulet - Couscous met kip

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, cayennepeper, chilipoeder, courgette, foelie, gemberpoeder, harissa, kaneel, kikkererwten, kip, knoflook, kruidnagel, nieuwe aardappels, oranje pompoen, paprikapoeder, peper, raapjes, rozijnen, tomaten, tuinbonen, wortel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...