Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood wordt beschouwd als boleten.

Gewoon eekhoorntjesbrood (Boletus edulis) is een algemeen voorkomende eetbare paddenstoel die behoort tot de familie Boletaceae.

Meestal wordt met de Nederlandse naam de ondersoort Boletus edulis susbp. edulis bedoeld. Het is een uitgesproken consumptiepaddenstoel die, ook in gedroogde vorm, onder andere in fondue verwerkt wordt. In de Alpen zijn deze boleten in gedroogde vorm veelgevraagd en duur. In de Italiaanse keuken heten ze porcini, ook in Nederlandstalige recepten wordt die naam veel gebruikt. (Wikipedia)

Alternatieve namen: cepes, cèpes, funghi porcini en porcini.

Zoek naar eekhoorntjesbrood in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met eekhoorntjesbrood in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste eekhoorntjesbrood recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient eekhoorntjesbrood:

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Klassieke carbonara

Ingrediënten:
boerenbrood, bucatini, gedroogd eekhoorntjesbrood, gerookte pancetta, ei, guanciale, parmezaanse kaas, spaghetti, verse rozemarijn en zwarte peperkorrels