borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Italiaanse gevulde eieren

Ingrediënten:
ansjovis in blik, ei, gedroogde tomaten, mascarpone, olie, peterselie en zwarte olijven

Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Saus voor gekookte eieren - in ovis hapalis

Ingrediënten:
azijn, ei, honing, lavas, peper, pijnboompitten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Feuilles de vigne - Yalandi dolma - Yaprak - Warak einab - Koude gevulde druivenbladeren

Ingrediënten:
aardappelschijfjes, bladpeterselie, citroen, citroensap, dille, gepekelde druivenbladeren, kaneel, knoflook, krenten, langkorrelrijst, lente-ui, munt, olijfolie, pijnboompitten, piment, rozijnen, slabladen, suiker, tomaten, ui, venkelgroen, zout en zwarte peper

Keuken:
Syrisch / Turks / Balkan / Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Voorjaarsbroodrol met zalm

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, gerookte zalm, meikaas, melk, voorjaarskruiden, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Patatas bravas Brindisa - Gebakken aardappels met bravasaus van Brindisa

Ingrediënten:
bloemige aardappel, plantaardige olie, salsa brava, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan / aardappelgerecht
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Frisse tonijndip

Ingrediënten:
citroensap, cottage cheese, dille, hot ketchup, lente ui, tonijn in blik en worcestershiresaus

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gegrilde paprikakaasspread

Ingrediënten:
basilicum, gedroogde tomaten, pijnboompitten, rode paprika, roomkaas en zwarte olijven

Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Fresh en light:

Bruschetta Citroenricotta, tomaat en basilicum

Ingrediënten:
balsamicocreme, basilicum, brood, cherrytomaten, citroenrasp en ricotta

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Betzels - Sigaren met aardappel

Ingrediënten:
aardappelpuree, arachideolie, ei, eidooier, filodeeg, olijfolie, peper, peterselie, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Israëlisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Fresh en light:

Bruschetta Geroosterde knoflook en asperges

Ingrediënten:
brood, citroensap, groene asperge, knoflook en mayonaise

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Roomkaasgroentenspread

Ingrediënten:
bleekselderij, bospeen, cayennepeper, gembersiroop, pittige kaas, roomkaas en slagroom

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gorgonzolaspread

Ingrediënten:
bladselderij, gorgonzola, peer, roomkaas, slagroom en walnoten

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Kippenlevers piri piri

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde oregano, kippenlever en piri piri poeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Soesjes met zalmmousse

Ingrediënten:
basilicum, gerookte zalm, klopvast, limoen, peper, slagroom en soesjes

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Rodekoolbootjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladerdeeg, bloedworst, boter, boter, geitenkaas, gerookte eendenborst, meel, peper, rodekool, rode ui, tijm en zout

Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Fish ‘N’ Chips My Way

Ingrediënten:
aardappels, azijn, blond bier, boter, doperwten, ei, fleur de sel, kabeljauwfilet, meel, munt, olie om te frituren, peper, knoflook en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hartige hapjes
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Miniwellingtons

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, dijonmosterd, eidooier, kastanjechampignons, meel, parmaham, peper, plantaardige olie, steak, tijm en zout

Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spanje:

Witlofhapje met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap en witlof

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spanje:

Manchego met peren-appelgelei

Ingrediënten:
appel, appel-peer-diksap, citroenrasp, geleisuiker, kruidnagel, manchego en stoofpeer

Keuken:
Spaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Witlof met blauwe kaas - Endibias al queso (de cabrales)

Ingrediënten:
blauwe kaas, cabrales, citroen, crème fraîche, melk, olijfolie, paprika, peper, witlof en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Hartige Cake Met Paprika En Tomaat

Ingrediënten:
eieren, gele paprika, kaas, melk, peper en zout, rozemarijn, zelfrijzend bakmeel, zongedroogde tomaat en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Mini Flammkuchen

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie, peper en zout, rode ui, zout, spekreepjes en water

Soort:
vlees
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Bbq Honing Gehaktballetjes

Ingrediënten:
barbecuesaus, citroensap, ei, gehakt, honing, paneermeel, peper en zout en knoflook

Soort:
vlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Rijst-groenteballetjes met kaas

Ingrediënten:
belegen kaas, bieslook, ei, frituurolie, ketjap manis, koolrabi, paneermeel, volkorenmeel en zilvervliesrijst