borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Kippenvleugels tandoori met bernagiescheuten, oestercrème en schuimige mató

Ingrediënten:
amandelolie, bernagiescheuten, gefermenteerde melk, gerookte spaanse bacon, groene amandelen, kippenvleugels, kruiden, melk, oesters, olijfolie, sucro, tandooripasta, tandooripoeder, ui, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Toscaanse spekcrème - crema paradiso

Ingrediënten:
knoflook, spek, verse rozemarijn, wijnazijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Ananaskebabs - spiedini all' ananas

Ingrediënten:
bloem, ei, fontana, olijfolie, paneermeel, peper, rauwe ham, rode paprika, ui, verse ananas, verse basilicum, waterkers en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Kaassoesjes

Ingrediënten:
ei, eidooier, gruyère, nootmuskaat, patentbloem, roomboter en volle melk

Keuken:
Hollands
Soort:
quiche / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Tuinbonen met jamón

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, jamón, jamón ibérico, verse munt en verse tuinbonen

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gegrilde uiensalade, granaatappel en munt

Ingrediënten:
granaatappeldressing, granaatappelpitten, rode ui, verse munt en witte ui

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Spinazie, pijnboompitten, rozijnen en ansjovis

Ingrediënten:
frituurolie, gezouten ansjovisfilet, knoflook, laurierblad, olijfolie, pijnboompitten, pitabroodje, rode ui, rodewijnazijn, rozijnen, snijbiet, spinazie, suiker, verse rozemarijn, verse tijm en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made zomer:

Hummus van witte bonen

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, bladpeterselie, witte bonen en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Mosselen met basilicumtomaat

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, mosselen, olijfolie, tabasco, trostomaat, verse basilicum en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Stomen:

Gestoomde wontons met zoetzure saus (eend/kip/garnaal/ricotta)

Ingrediënten:
champignons, chilipeper, djeroek poeroet, garnalen, gekonfijte eendenborstfilet, gevogeltebouillon, huttenkase, kipfilet, ricotta, tomatencoulis, tomatensap en wortel

Soort:
stomen
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Stomen:

Gestoomde balletjes met oosterse saus (garnaal/eend/kip/varken)

Ingrediënten:
bieslook, eendenborst, garnalen, kipfilet, rijstazijn, sojasaus en varkenshaas

Soort:
stomen
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Stomen:

Gestoomde Foie gras (klassieke versie en variaties)

Ingrediënten:
armagnac, cognac, foie gras, kardemom, madeira, port, speculaas en steranijs

Soort:
stomen
Een recept uit Karin Luiten - Koken met Karin

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koken met Karin:

Toastjes met sardine-ansjovisboter

Ingrediënten:
ansjovis, boter, citroen, sardines in blik en stokbrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Bladerdeeg met worst en mierikswortel - sfogliatine con rafano e würstel

Ingrediënten:
bladerdeeg, frankfurters, mierikswortelboter en würstel

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / gevogelte
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Geroosterd brood met truffelpasta - crostini umbri

Ingrediënten:
ansjovisfilet, brood, extra vergine olijfolie, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit Karin Luiten - Koken met Karin

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koken met Karin:

Knoflooktoastjes uit de oven

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, knoflook en stokbrood

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gegrilde courgettesalade, sumak en pijnboompitten

Ingrediënten:
citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, pijnboompitten, sumak en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde kikkererwten en gehakte salade

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kerstomaat, kikkererwten uit blik, komijnzaad, komkommer, koolzaadolie, korianderzaad, olijfolie, rode ui, verse chilipepers, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / peulvruchten / vegetarisch / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Bloemkool, tomaat en komijn

Ingrediënten:
bloemkool, extra vergine olijfolie, kerstomaat, komijnzaad, moscatelazijn, rodewijnazijn, suiker, verse koriander en zoete wittewijnazijn

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, kikkererwten uit blik, knoflook, tahin en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made zomer:

Caviar d'aubergines

Ingrediënten:
aubergine, citroen, knoflook, paprikapoeder, peper en zout

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made zomer:

Yoghurtdip met munt

Ingrediënten:
citroen, dikke yoghurt, honing, knoflook, korianderpoeder, korianderzaad, munt, peper en zout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made zomer:

Crispy Kekers

Ingrediënten:
cayennepeper, citroenrasp, extra vergine olijfolie, gerookt paprikapoeder, kikkererwten, tijm en zout

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Bloemkoolpakora's met tamarindeaita

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bloemkool, cayennepeper, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, mangochutney, tamarindepasta, volle yoghurt, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch