borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Pompoenballetjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladpeterselie, bloem, butternutpompoen, citroen, garam masala, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, komkommer, lente ui, olijfolie, paneermeel, slablaadjes en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Smart BBQ:

Tomaat met feta op een bruschetta

Ingrediënten:
citroen, feta, kalamata olijf, kerstomaat, oregano, rode wijn azijn en zuurdesembrood

Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Zweierlei Kichererbsen-Dips mit Fladenbrot - Twee soorten kikkererwtendips met platbrood

Ingrediënten:
paprika-pompoenhumus, platbrood en saffraan-knoflookhumus

Keuken:
Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Kibbeling van garnalen met basilicum-limoenmayonaise

Ingrediënten:
basilicum, bruisend mineraalwater, ei, frituurolie, garnalen, limoen, mosterd, zelfrijzend bakmeel en zonnebloemolie

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Oesters met sjalotbalsamico

Ingrediënten:
balsamicoazijn, oesters, rucola en sjalot

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Cannellinihummus

Ingrediënten:
cannellinibonen, citroensap, extra vierge olijfolie, gerookt paprikapoeder, knoflook, peterselie, tahin en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Bietenstrudel

Ingrediënten:
biet, boter, crème fraîche, feta, filodeeg, mierikswortel en ricotta

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige hapjes / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Worst met roodloof, ui en speculaaskruiden

Ingrediënten:
anijs, boter, gemalen kardemom, kaneel, karwij, kweeperenpasta, nootmuskaat, olie, peper, radicchio, speculaaskruiden, walnoten, worst en zoete ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Harissa van piquilopeper

Ingrediënten:
chilipeper, gedroogde munt, kaneelstokje, knoflook, komijn, korianderblaadjes, korianderzaad, limoensap, limoenschil, olijfolie, piquillopaprika, steranijs en venkelzaad

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Escalivada - Gegrilde groenten met vinaigrette

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, aubergine, chardonnayazijn, extra vierge olijfolie, geitenkaas, knoflook, moscatelazijn, peterselie, rode paprika, sardines op olie, ui, vastkokende aardappel, zeezout, zwarte olijven, zwarte olijventapenade en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tortilla met piquillopaprika

Ingrediënten:
piquillopaprika en tortilla

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Piquillopaprika met tonijn

Ingrediënten:
kappertjes, olijfolie, piquillopaprika, toast en tonijn

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Pimiento de piquillo con crema de queso y mojo verde - Piquillo-paprika's gevuld met geitenkwark, gemengde kruiden en mojo verde

Ingrediënten:
bieslook, citroentijm, cottagecheese, geitenkwark, mojo verde brindisa, peterselie, piquillopaprikas, rozemarijn en roomkaas

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het gouden olijfolie boek:

Gefrituurde groenten, paddenstoelen en salie

Ingrediënten:
asperge, aubergine, bier, bloemkool, broccoli, cantharel, champignon, citroen, ei, oesterzwam, paprika, salie, venkel en zilverui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het gouden olijfolie boek:

Paprikaschuitjes met avocadocréme

Ingrediënten:
avocado, basilicum, citroensap, knoflook, paprika, ricotta en zwarte olijf

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte kaassoesjes

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, gerookte kaas, koffieroom, mon chou, peper, water en zout

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gevulde eieren

Ingrediënten:
crème fraîche, dille, ei, gerookte vis, peper, viskuit en zout

Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Papas arugadas - Gezouten gerimpelde aardappels

Ingrediënten:
mojo rojo, mojo verde, nieuwe aardappeltjes en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte makreelmousse op bladerdeeg of soesjes

Ingrediënten:
boter, ei, gerookte makreel, gerookte vis, peper, roomboter, roomboterbladerdeeg, soesjes, zout en zure room

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kaastaartjes

Ingrediënten:
boter, ei, gerookte kaas, knoflook, peper, roomboterbladerdeeg, slagroom, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte zalmpâté

Ingrediënten:
bieslook, boter, gerookte vis, gerookte zalm, olijfolie, peper, witte wijn en zout

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Toast of sdoesjes met gerookte heilbotcrème

Ingrediënten:
boursin met peper, gerookte heilbot, kappertjes, mierikswortel, peper, soesjes, toastjes en witte wijn

Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Smart BBQ:

Auberginedip (baba ghanoush)

Ingrediënten:
aubergine, citroen, komijnpoeder en tahini

Soort:
barbecue/grill
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het gouden olijfolie boek:

Oesterzwammen

Ingrediënten:
oesterzwam en olijfolie