borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit  - de snelle keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit de snelle keuken:

Verse, gevulde vijgen (2)

Ingrediënten:
magor, pecannoten en vijgen

Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Tabouleh

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroenen, lauw water, lente-uitjes, olijfolie, tomaten en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Matrimonio (montadito)

Ingrediënten:
boquerones, boter, ciabatta, citroenschil, extra vergine olijfolie, gezouten ansjovisfilet, knoflook, moritobroodje, verse ansjovis in azijn en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Kippenvleugels tandoori met bernagiescheuten, oestercrème en schuimige mató

Ingrediënten:
amandelolie, bernagiescheuten, gefermenteerde melk, gerookte spaanse bacon, groene amandelen, kippenvleugels, kruiden, melk, oesters, olijfolie, sucro, tandooripasta, tandooripoeder, ui, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Karin Luiten - Koken met Karin

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koken met Karin:

Toastjes met sardine-ansjovisboter

Ingrediënten:
ansjovis, boter, citroen, sardines in blik en stokbrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Stomen:

Gestoomde wontons met zoetzure saus (eend/kip/garnaal/ricotta)

Ingrediënten:
champignons, chilipeper, djeroek poeroet, garnalen, gekonfijte eendenborstfilet, gevogeltebouillon, huttenkase, kipfilet, ricotta, tomatencoulis, tomatensap en wortel

Soort:
stomen
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Stomen:

Gestoomde balletjes met oosterse saus (garnaal/eend/kip/varken)

Ingrediënten:
bieslook, eendenborst, garnalen, kipfilet, rijstazijn, sojasaus en varkenshaas

Soort:
stomen
Een recept uit Sandra Mahut en Nathalie Carnet - Stomen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Stomen:

Gestoomde Foie gras (klassieke versie en variaties)

Ingrediënten:
armagnac, cognac, foie gras, kardemom, madeira, port, speculaas en steranijs

Soort:
stomen
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

chicharrones

Ingrediënten:
grof zeezout, paprikapoeder, plantaardige olie en varkenszwoerd

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / hartige hapjes / frituur
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Croquetas de jamón

Ingrediënten:
biologisch ei, bloem, boter, broodkruim, jamón, kipfilet, kippenbouillon, nootmuskaat, paneermeel, peper, plantaardige olie, scharrelei, ui, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en S. Clark - Casa Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Gemarineerde ansjovis - boquerones en vinagre

Ingrediënten:
ansjovis, fijn zeezout, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie en wittewijnazijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / inmaak
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Krokante kappertjes

Ingrediënten:
kappertjes in pekel en olijfolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gilda

Ingrediënten:
gezouten ansjovisfilet, groene olijven zonder pit, guindilla peper, ingelegde zilveruitjes en turkse ingelegde chilipeper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Kalfsvlees in tonijnsaus

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, droge witte wijn, kalfsbil, kappertjes, knoflook, laurier, mayonaise, peper, peterselie, tonijn in olie, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Op olie ingemaakte paddestoelen

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipeper, knoflook, laurier, olijfolie, rozemarijn, salie, wilde paddestoelen, witte wijn, witte wijnazijn en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Gemarineerde, zoetzure sardines

Ingrediënten:
bloem, chilipepers, droge witte wijn, laurier, olijfolie, pijnboompitten, rode ui, rozijnen, sardines, suiker, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Crostini met tonijn en radijs

Ingrediënten:
kappertjes, mayonaise, olijfolie, radijs, stokbrood en tonijn op olie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Ansjovis, tonijn en olijf

Ingrediënten:
alioli, gezouten ansjovisfilet, groene olijven zonder pit, guindilla peper, mayonaise, rode ui, tonijn, tonijn uit blik, turkse ingelegde chilipeper en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit  - de snelle keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit de snelle keuken:

Anatolische köfte

Ingrediënten:
biefstuktartaar, bulghur, chilipeper, citroensap, knoflook, komijnpoeder, lente-ui, peterselie en zout

Een recept uit  - de snelle keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit de snelle keuken:

Blauwekaascrème

Ingrediënten:
bleu d‘auvergne, boter, crackers, dadel, minimatze, toastje en triple sec

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Geroosterde amandelen met paprikapoeder

Ingrediënten:
hele geblancheerde amandelen, maldon zeezout, marcona amandelen, olijfolie en pimentón dulce

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gegrilde paprikakaasspread

Ingrediënten:
basilicum, gedroogde tomaten, pijnboompitten, rode paprika, roomkaas en zwarte olijven

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Frisse tonijndip

Ingrediënten:
citroensap, cottage cheese, dille, hot ketchup, lente ui, tonijn in blik en worcestershiresaus

Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Fresh en light:

Bruschetta Citroenricotta, tomaat en basilicum

Ingrediënten:
balsamicocreme, basilicum, brood, cherrytomaten, citroenrasp en ricotta

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta