borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 1, gestoomde makreel met appel

Ingrediënten:
gestoomde makreel en groene appel

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pasteis de bacalhau

Ingrediënten:
aardappel, ei, gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, peterselie en sjalot

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 3, gedroogde tonijn met peer

Ingrediënten:
ananas, gedroogde tonijn, amandel, mango, olijfolie en peer

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Octopus van de azoren

Ingrediënten:
aguardente, bleekselderij, brandewijn, inktvis, knoflook, kruidnagel, olijfolie, oregano, peterselie, piri piri poeder, tijm, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Mejillones en escabeche con picadillo de piparra - Escabeche van mosselen met tomaat en paprika

Ingrediënten:
aardappelchips, bosui, mosselen uit blik, rode paprika en tomaat

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Filetes de anchoa con brócoli migas de pan y huevo - Ansjovis met bimi, gebakken ei, broodkruim en gerookte ansjovisdressing

Ingrediënten:
bimi, broodkruim, ei, gerookte ansjovisdressing, gezouten ansjovis, knoflook, olijfolie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Amandeltarator

Ingrediënten:
amandelen, champagneazijn, citroensap, eidooier, honing, knoflook, olijfolie en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Rundercarpaccio

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, ossenhaas, pecorino, rucola, zout en zwarte peper

Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gemarineerde sardines

Ingrediënten:
brood, citroen, extra vierge olijfolie, knoflook, peterselie en sardines in blik

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Bruschetta met bocconcini en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, bocconcini, ciabatta, olijfolie en zongedroogde tomaat

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Kaasboomstammetje gerold in maanzaad

Ingrediënten:
bleekselderij, crackers, fruit, gele kerriepasta, maanzaad, pittige kaas, roomkaas en sultana rozijnen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Pittige stengels

Ingrediënten:
bladerdeeg, gedroogde kokos, groene kerriepasta en kokosroom

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Pimiento de piquillo con meloso de setas - Piquillo-paprika's gevuld met romige wilde knoflookrijst

Ingrediënten:
kastanjechampignons, kippenbouillon, manchego, piquillopaprika, risottorijst, spinazie, wilde paddenstoelen, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapas van visconserven 5, tonijn met paprika

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, piquillopaprika, px sherryazijn en tonijnventresca

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Pimientos de padrón - Kleine kortgebakken groene paprika's

Ingrediënten:
olijfolie, pimientos de padrón en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Pimientos rellenos

Ingrediënten:
atun blanco, bloem, blond pils, bonito del norte, boter, cayennepeper, citroen, fino sherry, knoflook, manchego, melk, olijfolie, pimientos del piquillo, rode ui, spaans bier, venkelknol, venkelloof, witte peper, witte tonijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapasbroodjes 4, toast met kaas en ansjovisfilet

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, ansjovisfilet op zout, manchego en toast

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Gebakken zwarte olijven

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, verse tijm en zwarte spaanse olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapasbroodjes 2, ansjovis op pan con tomate

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, ansjovisfilet op zout, pan con tomate en piquillos

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tapasbroodjes 3, toast met ei en ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, ansjovisfilet op zout, citroensap, ei, olijfolie en toast

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Hartige gehaktballetjes albóndigas

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneel, knoflook, lichte basterdsuiker, nootmuskaat, olijfolie, tomaatblokjes, ui, varkensgehakt, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home Made winter:

Ossenworst

Ingrediënten:
citroensap, colorozozout, doorregen runderlappen, magere runderlappen, nitrietzout, nootmuskaat en witte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Hummus met zongedroogde tomaten

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, halfgedroogde tomaatjes, kikkererwten, knoflook, oregano en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Boerenyoghurtballetjes in tijmolie

Ingrediënten:
boerenyoghurt, extra vierge olijfolie, stokbrood en tijm

Soort:
vegetarisch