borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Gefrituurde Thaise visballetjes

Ingrediënten:
ei, frituurolie, gemberwortel, kabeljauwfilet, knoflook, kokosrasp, maïzena, rode peper, serehpoeder, vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Minipasteitjes met pittige garnaaltjes

Ingrediënten:
hollandse garnalen, koffieroom, minipasteibakjes, peper, verse bieslook en verse roomkaas met mierikswortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Pikante kipcroissantjes

Ingrediënten:
gemberbolletjes op siroop, kipfilet, madras currypasta en partycroissantdeeg uit blik

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / gevogelte
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Borrelbaguette met rucolapistou en pancetta

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, knoflook, pancetta, pijnboompitten, rucola en zuurdesembrood

Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Geroosterde bospeen

Ingrediënten:
grof zeezout, olijfolie, wortel en wortelloofpesto

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Baskische blauwschimmelkaas met wijnconfituur en snelle bessen-chutney

Ingrediënten:
bosbessen-tijmchutney, ossau-iraty en wijnconfituur

Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Jasper Udink ten Cate - Creative chef

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Creative chef:

Gefrituurde sprinkhaan

Ingrediënten:
arachideolie, gedroogde sprinkhanen, mineraalwater en rijstmeel

Keuken:
Internationaal
Soort:
hapjes / frituur
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Merguezballetjes met polentakorst

Ingrediënten:
bloem, dille, ei, merguezworstjes, olijfolie, polenta en zwarte olijven

Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Gemengde kerrie-venkelnoten

Ingrediënten:
garam masala, gemalen komijn, noten, kerriepoeder, venkelzaad en zeezout

Soort:
vegan
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Gerookte spicy amandelen

Ingrediënten:
amandelen, gerookt paprikapoeder, tijm en zeezout

Soort:
rookmot
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH wereldkeukens China:

Kroepoek met garnalen

Ingrediënten:
bosui, droge sherry, eiwit, garnalen, gemberwortel, knoflookbieslook, kroepoek, lichte sojasaus, maïzena en roerbakolie

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegan, Schnell Schnell:

Spitzkohl aus dem Ofen / Spitskool uit de oven

Ingrediënten:
abrikozen, amandelsnippers, bieslookolie, groene pepers uit pot, mango, olijfolie, paneermeel, panko, sjalot, spitskool, witte wijn en zout

Soort:
vegan / groente
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Pisto manchego de ana barrera con huevos rotos - Ana Barrera's tomaten-courgette 'pisto' met gebakken ei

Ingrediënten:
courgette, ei, eidooier, groene paprika, olijfolie, suiker, tomatensaus bij pisto manchego, ui en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Paçanga - Pastirma böreks

Ingrediënten:
broodkruim, ei, groene chilipepers, kasar semiharde turkse kaas, plantaardige olie, tomaat en yufkavellen

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Mücver - Brandnetel-fetabeignets

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, brandneteltoppen, courgette, dille, ei, gedroogde munt, harde feta, knoflook, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Yaprak sarma - Wijnbladeren gevuld met zure kersen

Ingrediënten:
citroen, dille, gedroogde zure kersen, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, munt, olijfolie, pijnboompitten, pimentpoeder, tomaat, ui en wijnbladeren

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Ayvali kereviz - Gestoofde knolselderij met kweepeer en sinaasappel

Ingrediënten:
citroen, knolselderij, kweepeer, olijfolie, sinaasappels, suiker, ui en wortel

Keuken:
Turks
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Gegrilde paprika

Ingrediënten:
gele paprika, olijfolie, peper, rode paprika en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gekruide labneh

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, fenegriekzaad, fijn zeezout, griekse yoghurt, groene chilipeper, groente en nigellazaad

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch / zuivel
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Kruidige kip met knoflookmayonaise

Ingrediënten:
djinten, droge sherry, gedroogde tijm, kipfilet, knoflook, mayonaise, olijfolie en pikante paprikapoeder

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Crostini

Ingrediënten:
basilicum, blauwaderkaas, ciabatta, extra vergine olijfolie, gele paprika, rode paprika en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Kaas-gembertruffels

Ingrediënten:
gemberwortel, hazelnoten, oude geraspte kaas en roomkaas

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Pittige dipsaus met wortel en broodpuntjes

Ingrediënten:
citroensap, djinten, extra vergine olijfolie, ketoembar, knoflook, sambal oelek, shoarmabroodjes, veldsla, wortel en zwarte olijven

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Groene tomaten, komijn en krokante knoflook

Ingrediënten:
groene tomaat, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rodewijnazijn, suiker, sumak, verse munt en witte knoflooksaus

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente