borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Kaassandwiches met olijven

Ingrediënten:
bladpeterselie, mozzarella, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas en witbrood

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte garnalenbitterballen

Ingrediënten:
bloemen, boter, citroensap, ei, frituurvet, gerookte garnalen, melk, paneermeel, peper, visbouillon, witte wijn en zout

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kaasbitterballen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, eidooier, frituurvet, gerookte komijnenkaas, melk, paneermeel en peper

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kaasflappen uit Griekenland

Ingrediënten:
boter, ei, gerookte kaas, honing, munt, peper, roomboterbladerdeeg en roomkaas

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte gehaktballetjes

Ingrediënten:
droge sherry, ei, gember, half om half gehakt, maïzena, peterselie, sesamolie en sojasaus

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kaasrolletjes

Ingrediënten:
crème fraîche, gerookte kaas, peper, roomboterbladerdeeg, sesamzaad en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte kaasknabels

Ingrediënten:
boter, eiwit, gerookte kaas, gerookte komijnenkaas en roomboterbladerdeeg

Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en S. Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Serranitos

Ingrediënten:
brood, groene paprika, knoflook, olijfolie, serranoham, varkenslap, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Kaassandwiches met olijven

Ingrediënten:
bladpeterselie, mozzarella, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas en witbrood

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kipkluifjes

Ingrediënten:
citroensap, kipvleugeltjes, knoflook, olie, paprikapoeder, pepers, tabasco, tomatenketchup en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte visbitterballen

Ingrediënten:
bloemen, boter, citroensap, ei, frituurvet, gerookte vis, melk, paneermeel, peper, visbouillon, witte wijn en zout

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

gegratineerde mosselen

Ingrediënten:
citroen, droog broodkruim, knoflook, mosselen, olijfolie en peterselie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Pruimen met roquefort, rozijnen en pijnboompitten - ciruelas rellenas de roquefort, pasas y piñones

Ingrediënten:
gedroogde pruimen, koffieroom, malagawijn, pijnboompitten, roquefort en rozijnen

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Champignontartelettes - tartaletas de champiñones

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, kerrie, melk, tartelettes, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Dadelrolletjes met spek - pinchos de dätiles y bacon fritos

Ingrediënten:
arachideolie, buikspek en dadel

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Garnalenspiesjes

Ingrediënten:
mager spek, olie, rauwe garnalen en salieblaadjes

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Bruchetta

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, chorizoworst, ciabattabrood, geroosterde paprika, knoflook, landbroodje, olijfolie, rauwe ham en salami

Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Kibbeling van garnalen met basilicum-limoenmayonaise

Ingrediënten:
basilicum, bruisend mineraalwater, ei, frituurolie, garnalen, limoen, mosterd, zelfrijzend bakmeel en zonnebloemolie

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Cannellinihummus

Ingrediënten:
cannellinibonen, citroensap, extra vierge olijfolie, gerookt paprikapoeder, knoflook, peterselie, tahin en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Krokante kruidengehaktbroodjes

Ingrediënten:
bieslook, casinobrood, ei, kervel, peterselie, rundergehakt en zwarte olijven

Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Oesters met sjalotbalsamico

Ingrediënten:
balsamicoazijn, oesters, rucola en sjalot

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Gegrilde pimientos de padrón

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, grof zeezout en pimientos de padrón

Soort:
vegan
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Crostini met tonijn

Ingrediënten:
citroen, citroensap, kruidenboter, peterselie, pimento olijven, sandwichtonijn en wit stokbrood

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De kunst van het koken:

Céleri-rave rémoulade - Knolselderij in mosterdsaus

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, knolselderij, olijfolie, peper, peterselie, verse gemengde kruiden, water, wijnazijn en zout

Soort:
vegan