borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Koolrolletjes

Ingrediënten:
boter, ei, gaar vlees, knoflook, luganega, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, savooiekool en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Pinchos

Ingrediënten:
amandelen, chilivlokken, knoflook, olijfolie, pimiento uit blik, versgemalen zwarte peper, witbrood, witte asperge uit blik en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Tuinbonen met chourico

Ingrediënten:
chourico worst, knoflook, koriander, munt, rode ui, rode wijnazijn, tuinbonen en witte wijn

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Olijven, chourico, lupinezaden en eieren

Ingrediënten:
aguardente, brandewijn, chourico worst, citroen, ei, gedroogde oreganobloemen, grof zout, knoflook, lupinezaden, olijfblaadjes, olijfolie, olijven, rode wijn en rode wijnazijn

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pate van tonijn of sardines

Ingrediënten:
ansjovis in blik, boter, citroensap, peterselie, piri piri poeder, portugese sardines in olie, tomatenpuree, tonijn in olie en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
paté/terrine
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

zoetzure uien

Ingrediënten:
grove mosterd, honing, olie, rode ui en rode-wijnazijn

Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Pittige moorse spiezen pinchitos morunos

Ingrediënten:
citroen, droge sherry, gedroogde rode peper, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, knoflook, olijfolie, varkensfilet, verse bladpeterselie en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Lamsvlees met citroen cordero al limón

Ingrediënten:
ananasschijven op siroop, citroen, knoflook, kruidnagel, mager lamsvlees, olijfolie, ui, verse rozemarijn en zoet gerookt paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Gilda - Tapa van olijven en ansjovis

Ingrediënten:
augurk, boquerones, guindilla peper in azijn, ingelegde ansjovisfilet en manzanilla-olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Knoflookgarnalen gambas al ajillo

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, citroen, gedroogde rode spaanse peper, knoflook, laurierblad, olijfolie extra vergine, garnaal en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Comptoir tomatensalade met halloumi

Ingrediënten:
citroensap, halloumi, knoflook, munt, olijfolie, tomaten, verse tijm en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

BulgUrsalade met verse erwten EN mUnt

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, ciderazijn, doperwten, granaatappel, munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spanje:

Empanadillas de carne

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, ei, eierdooier, half-om-halfgehakt, knoflook, olijfolie, peper, serranoham, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Seccatarolletjes met rucola

Ingrediënten:
balsamicoazijn, olijfolie, peper, pijnboompitten, rucola, seccata en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

gebakken geitenkaas

Ingrediënten:
bloem, ei, geitenkaas, mild paprikapoeder, paneermeel, pecorino, peper en zout

Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Gemarineerde ansjovissen boquerones en vinagre

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, verse ansjovis, verse peterselie en witte azijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pekel en marinades
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Chorizo in rode wijn chorizo al vino

Ingrediënten:
brood, chorizo picante, olijfolie en rode wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

zwaardviscarpaccio

Ingrediënten:
citroen, olijfolie, peterselie, peterselie, zout en zwaardvismoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

groentepakora's

Ingrediënten:
besanmeel, bloemkool, chilipoeder, frituurolie, garam masala, kikkererwtenmeel, koriander, kurkuma, look, ui, vegetarisch bakvet, voorgerecht en zout

Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Kaaskletskopjes

Ingrediënten:
parmezaanse kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

bosuitjes en asperges van de barbecue

Ingrediënten:
asperges, balsamicoazijn, bosuitjes, notenolie, parmezaanse kaas en peper

Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

gemarineerde kleine champignons

Ingrediënten:
basterdsuiker, kleine champignons, look, olijfolie, peper, peterselie, spaanse peper, witte-wijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

champignons met limoen en chili

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, kleine champignons, koriander, limoensap, limoenschil, look, olie, olijfolie en rode pepervlokken