borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Kortgebakken gernika paprika's

Ingrediënten:
gernika-paprika, olijfolie en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Paticlan salata - Salade van gegrilde aubergine

Ingrediënten:
appelciderazijn, aubergines, bladpeterselie, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, lente-uien, olijfolie en rode paprika

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Baklali enginar - Gestoofde artisjokken met tuinbonen

Ingrediënten:
artisjokken, citroen, dille, lente-ui, olijfolie, suiker en tuinbonen

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Honing-zeezoutcashews

Ingrediënten:
cashewnoten, honing en zeezout

Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Gerookte spicy amandelen

Ingrediënten:
amandelen, gerookt paprikapoeder, tijm en zeezout

Soort:
rookmot
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Merguezballetjes met polentakorst

Ingrediënten:
bloem, dille, ei, merguezworstjes, olijfolie, polenta en zwarte olijven

Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Borrelbaguette met rucolapistou en pancetta

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, knoflook, pancetta, pijnboompitten, rucola en zuurdesembrood

Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Gemengde kerrie-venkelnoten

Ingrediënten:
garam masala, gemalen komijn, gemengde noten, kerriepoeder, venkelzaad en zeezout

Soort:
vegan
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Geroosterde bospeen

Ingrediënten:
grof zeezout, olijfolie, wortel en wortelloofpesto

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Baskische blauwschimmelkaas met wijnconfituur en snelle bessen-chutney

Ingrediënten:
bosbessen-tijmchutney, ossau-iraty en wijnconfituur

Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Pisto manchego de ana barrera con huevos rotos - Ana Barrera's tomaten-courgette 'pisto' met gebakken ei

Ingrediënten:
courgette, ei, eidooier, groene paprika, olijfolie, suiker, tomatensaus bij pisto manchego, ui en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye dolma - Gevulde mosselen van de straatventer

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, citroen, dille, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, olijfolie, paprikapuree, pijnboompitten, plantaardige olie, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Tursu kavurna - Gebakken ingelegde sperziebonen

Ingrediënten:
grof zout, kikkererwten, knoflook, paprikapuree, plantaardige olie, rode chilipepers, sperziebonen, ui en witte azijn

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye tava - Mosselen à la Bosporus met tamara

Ingrediënten:
citroensap, harderkuit, knoflook, olijfolie, plantaardige olie en witbrood

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Borani - Worteldip met armeluissaffraan

Ingrediënten:
dille, karwijzaad, knoflook, kurkuma, olijfolie, wortel en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Piquillopaprika met witte bonen

Ingrediënten:
olijfolie, piquillopaprika en witte bonen

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella Express:

Sappige rundvleesspiezen met mierikswortel-dipsaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieslook, crème fraîche, dijonmosterd, maldonzout, mierikswortel, olijfolie, port, rode-wijnazijn, rozemarijn, runderlende en worcestersaus

Soort:
vlees
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Fava - Moeders tuinbonenpaté

Ingrediënten:
dille, gedroogde tuinbonen, olijfolie, rode puntpaprika, rode ui, suiker, ui, zwarte olijven en zwarte olijventapenade

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Antep Ezme - Chili-paprikasalsa

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, groene puntpaprika, knoflook, olijfolie, paprikapuree, rode ui, tomaten en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Paçanga - Pastirma böreks

Ingrediënten:
broodkruim, ei, groene chilipepers, kasar semiharde turkse kaas, plantaardige olie, tomaat en yufkavellen

Keuken:
Turks
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Mücver - Brandnetel-fetabeignets

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, brandneteltoppen, courgette, dille, ei, gedroogde munt, harde feta, knoflook, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Yaprak sarma - Wijnbladeren gevuld met zure kersen

Ingrediënten:
citroen, dille, gedroogde zure kersen, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, munt, olijfolie, pijnboompitten, pimentpoeder, tomaat, ui en wijnbladeren

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Ayvali kereviz - Gestoofde knolselderij met kweepeer en sinaasappel

Ingrediënten:
citroen, knolselderij, kweepeer, olijfolie, sinaasappels, suiker, ui en wortel

Keuken:
Turks
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Votkali levrek - Zeebrasem in een marinade van wodka en mosterd

Ingrediënten:
citroensap, dille, fijne franse mosterd, gemberwortel, laurierblad, olijfolie, wodka, zeebrasemfilet, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren