borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Griekse keuken thuis:

gebakken gehaktballetjes

Ingrediënten:
bloem, brood, citroen, ei, gedroogde oregano, gedroogde tijm, gladde peterselie, lams- of rundergehakt, plantaardige olie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Norirol

Ingrediënten:
avocado, daikon, komkommer, norivel, rijstazijn, suiker, sushigember, sushirijst, wasabi en zeezout

Keuken:
Oosters
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond genieten met Sonja:

Gevulde zalmrolletjes

Ingrediënten:
haricots verts, komkommer, lente-ui, paprika, rucola, sla en zalmfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Cheddarkoekjes Met Rozemarijn

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, cheddar, gedroogde rozemarijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Frisse Yoghurt Kipspiesjes

Ingrediënten:
citroensap, dille, griekse yoghurt, kipfilet, knoflook en 
zout en peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Cervelaat Roomkaas Croissanthapjes

Ingrediënten:
croissantdeeg, ei, italiaanse kruiden en roomkaas

Soort:
vlees
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond genieten met Sonja:

Eieren met tomaat en kip uit de oven

Ingrediënten:
ei, gerookte kip, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, spaanse peper, tomatenblokjes, ui, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Insalata di funghi - Salade van wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
citroenen, knoflook, olijfolie, peterselie, spaanse peper, wilde paddenstoelen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Melk & dadels:

Tahira's bladerdeeghapjes

Ingrediënten:
basilicum, bladerdeeg, gedroogde italiaanse tuinkruiden, garnaal, gele paprika, peper, tonijn in blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Tentempié - Snelle, simpele tapas 3

Ingrediënten:
kweeperengelei en manchego

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Filetes de anchoa con pan tostado - Ansjovis met sjalot en beboterde toast

Ingrediënten:
ansjovisfilet uit blik, kervel, peterselie, sjalot en toast

Keuken:
Spaans
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Kokosgarnalen met limoendip

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroen, ei, garnalen, kokos, limoen, mayonaise en melk

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Saffraanwentelteefjes met zalm

Ingrediënten:
boter, brood, demi creme fraiche, ei, gerookte zalm, melk, olijfolie, saffraan, vis en zalmeitjes

Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Thaise ballen

Ingrediënten:
bacon, gehakt, jeruk purut, knoflook, koriander, peper, spaanse peper, ui, zonnebloemolie en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Cambodjaanse bruiloftsdipsaus

Ingrediënten:
champignons, chilipeper, kastanjechampignons, kerriepasta, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, pindakaas, sojasaus en zonnebloemolie

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Gegrild en gemarineerd varken

Ingrediënten:
gemberwortel, knoflook, palmsuiker, shaoxingwijn, sojasaus, spaanse peper, varkensbuik en vijfkruidenpoeder

Soort:
vlees
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Pitabroodjes met hummus

Ingrediënten:
citroensap, kikkererwten, knoflook, komijnzaadjes, peper, peterselie, pijnboompitten, pitabroodje, tahin en zout

Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Krokanti gebakken olijven

Ingrediënten:
ansjovisfilet, arachideolie, bloem, brood, ei, gehakt en olijven

Soort:
vlees
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Modernist Cuisine [4]:

Black Olive Puree

Ingrediënten:
gelatine, glice®, olijfolie, sucro en zwarte olijfsap

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit Patrick Caignau - Fast food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Fast food:

Zachte tortilla met zeevruchten en guacamole

Ingrediënten:
avocado, chilipeper, garnalen, mossel, knoflook, koriander, krulsla, limoensap, scampi, tortilla en yoghurt

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Patrick Caignau - Fast food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Fast food:

Wraps met rundvlees, paksoi en sojasaus

Ingrediënten:
chilipeper, knoflook, paksoi, rode ui, rundfilet, sesamolie, shiitake, wraps en zoete sojasaus

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit M.B. Clark en M. Clark - Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks:

Crostini met peer, pecorino en doperwten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, doperwten, extra vierge olijfolie, frans stokbrood, jonge pecorino, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peer, sfilatino, sherryazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta