borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Octopus van de azoren

Ingrediënten:
aguardente, bleekselderij, brandewijn, inktvis, knoflook, kruidnagel, olijfolie, oregano, peterselie, piri piri poeder, tijm, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pasteis de bacalhau

Ingrediënten:
aardappel, ei, gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, peterselie en sjalot

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Amandeltarator

Ingrediënten:
amandelen, champagneazijn, citroensap, eidooier, honing, knoflook, olijfolie en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Çerzek tavugu - Circassissche kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, casinobrood, kip, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, ui, walnootolie, walnoten, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Pimientos rellenos

Ingrediënten:
atun blanco, bloem, blond pils, bonito del norte, boter, cayennepeper, citroen, fino sherry, knoflook, manchego, melk, olijfolie, pimientos del piquillo, rode ui, spaans bier, venkelknol, venkelloof, witte peper, witte tonijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Oesters met cavadressing

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cava, ham, jamón, kristalsuiker, mousserende witte wijn, oester, prosciutto, rode ui en sherryazijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Dadels met blauwe kaas en jamón

Ingrediënten:
dadel, guindilla peper, jamón, olijfolie, prosciutto en spaanse blauwe kaas

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Canapés uit Nice - canapé alla nizzarda

Ingrediënten:
boter, ei, olijfolie, tomaat, witte boterham, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Manchego-komijnbuñuelos

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, ei, extra vierge-olijfolie, gemalen komijn, gemalen oregano, gerookt zoet paprikapoeder, manchego, olijfolie en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Kadayif karides - Krokante garnalen met muhammarasaus

Ingrediënten:
ghee, jumbogarnalen, kadayifdeeg, muhammarasaus, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en sumak

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Piëmontese tartare - carne cruda alla piemontese

Ingrediënten:
champignon, citroensap, dijonmosterd, kalfsgehakt, olijfolie, peper, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / vlees / kalfsvlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Kippenleverpastei

Ingrediënten:
boter, cognac, kippenlever, roomboter, sjalot, slagroom en tijm

Soort:
gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Vrolijke linzenhuzaar

Ingrediënten:
aardappel, augurken, azijn, doperwten, kurkuma, linzen, mayonaise, peper, rode ui, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond genieten met Sonja:

Courgette chips

Ingrediënten:
30plus kaas, broodkruim, courgette, halfvolle melk, knoflook, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond genieten met Sonja:

Gevulde eitjes

Ingrediënten:
ei, ketjap, peper, tomatenketchup, verse peterselie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Vanja van der Leeden en Remko Kraaijeveld - Indorock

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indorock:

Tempura van acar - met terasi-mayonaise

Ingrediënten:
bloem, bruiswater, cabe rawits, ei, frituurolie, gember, laos, minikomkommer, natuurazijn, peper, romanesco, sjalot, terasi-mayonaise, witte suiker, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond genieten met Sonja:

champignons met knoflook en olijven

Ingrediënten:
bouillon, champignon, citroenrasp, citroensap, knoflook, olijfolie, olijven zonder pit, peper, spaanse peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond genieten met Sonja:

Gevulde dadels

Ingrediënten:
dadel, serranoham en zachte geitenkaas

Soort:
vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Warme canapés met mozzarella - canapé caldi con le ovoline

Ingrediënten:
ansjovis op zout, buffelmozzarella, tomaat, verse bladpeterselie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Kaasringen - ciambelline di formaggio

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, melk, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / hartige hapjes / kaas
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Kaaskoekjes - gallettine al formaggio

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, eierdooier, gorgonzola, gruyère, sottilette, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / quiche
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Belugakaviaar van linzen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, belugalinzen, groentebouillontablet en ketjap manis

Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Gebakken zwarte olijven

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, verse tijm en zwarte spaanse olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Serveersuggestie Kaaskletskopjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Kaaskletskopjes

Ingrediënten:
parmezaanse kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / kaas