borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Gekookte ham en kiwi

Ingrediënten:
gekookte ham en kiwi

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Recepten voor de wok:

Gemengde pittige noten

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, cashewnoten, chilipoeder, kokosvruchtvlees, komijnpoeder, paprikapoeder, poedersuiker, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegan / vegetarisch / noten
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker Hollands:

Ossenworst met vijf specerijen

Ingrediënten:
all spice, korianderzaad, kruidnagel, ossenworst, rammenas, rettich, tuinkers, witte peperkorrels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De kunst van het koken:

Petits chaussons au roquefort - Chaussons met roquefort

Ingrediënten:
bieslook, blauwschimmelkaas, boter, cognac, ei, eidooier, kirsch, korstdeeg, lente-ui, peper, roquefort en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tzatziki

Ingrediënten:
dille, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, peper, peterselie, volle yoghurt, walnoten en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / saus
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker Hollands:

Geroosterde kippenvleugeltjes met Zaanse mosterd

Ingrediënten:
bladpeterselie, kippenvleugel, olijfolie en zaanse mosterd

Keuken:
Nederlands
Soort:
hapjes
Een recept uit  - de snelle keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit de snelle keuken:

Rettich met makreelfilet

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, crème fraîche, gerookte makreelfilet, ketjap asin, rettich en sambal oelek

Een recept uit  - de snelle keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit de snelle keuken:

Toscaanse toast met Parmezaanse kaas en walnoten

Ingrediënten:
ciabatta, olijfolie, parmezaanse kaas, pesto en walnoten

Een recept uit  - de snelle keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit de snelle keuken:

Verse, gevulde vijgen (1)

Ingrediënten:
rookvlees en vijgen

Een recept uit  - de snelle keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit de snelle keuken:

Thaise yoghurtdip

Ingrediënten:
biogarde, koriander en thaise sweet chili sauce

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Spread van kippenlevers

Ingrediënten:
cream cheese, kippenlever, madeira, nootmuskaat, peper, roomboter, suiker, ui en zout

Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indorock:

Tempura van acar - met terasi-mayonaise

Ingrediënten:
bloem, sodawater, cabe rawits, ei, frituurolie, gember, laos, minikomkommer, natuurazijn, peper, romanesco, sjalot, terasi-mayonaise, witte suiker, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Toast met tomaat en jamón - pan con tomate con jamón

Ingrediënten:
ciabatta, ingelegde chilipeper, jamón, knoflook, moritobroodje, olijfolie extra vierge, padrónpeper en tomaat

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Garnaal, artisjok en jamón

Ingrediënten:
artisjok, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, jamón en steurgarnaal

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Oesters met cavadressing

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cava, ham, jamón, kristalsuiker, mousserende witte wijn, oester, prosciutto, rode ui en sherryazijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Manchego-komijnbuñuelos

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, ei, extra vierge-olijfolie, gemalen komijn, gemalen oregano, zoet gerookt paprikapoeder, manchego, olijfolie en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gevulde flensjes

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, cayennepeper, cervelaatworst, doorregen spek, ei, knoflook, melk, olie, paprikapoeder edelsusz, sodawater, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes / hartige hapjes
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Salade van pink fir apple en feta

Ingrediënten:
aardappel, bosui, charlotte aardappel, feta, olijfolie extra vergine, oregano, pink fir apple, ratte-aardappel en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Duif en milde knoflookpuree

Ingrediënten:
boter, duivenborst, extra vergine olijfolie, jonge knoflook, lamsnier, verse bladpeterselie en volle melk

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Lahm bi-´ajeen

Ingrediënten:
azijn, bloem, gezeefde tomaten, groene peper, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, ui en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Linzenfalafel

Ingrediënten:
bakpoeder, bruine linzen, gedroogde tuinbonen, kikkererwtenmeel, knoflook, komijn, koriander, plantaardige olie, ui en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Rundvleestortino - lesso di manzo in tortino

Ingrediënten:
citroensap, ei, olijfolie, peper, rundvlees en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata / rundvlees
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Zwart-witte Japanse cannellini boontjes

Ingrediënten:
cannellinibonen, knoflook, nori, peper, plantaardige olie en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Dadels met blauwe kaas en jamón

Ingrediënten:
dadel, guindilla peper, jamón, olijfolie, prosciutto en spaanse blauwe kaas

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees