borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De kunst van het koken:

Petits chaussons au roquefort - Chaussons met roquefort

Ingrediënten:
bieslook, blauwschimmelkaas, boter, cognac, ei, eidooier, kirsch, korstdeeg, lente-ui, peper, roquefort en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker Hollands:

Ossenworst met vijf specerijen

Ingrediënten:
all spice, korianderzaad, kruidnagel, ossenworst, rammenas, rettich, tuinkers, witte peperkorrels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Tzatziki

Ingrediënten:
dille, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, peper, peterselie, volle yoghurt, walnoten en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / saus
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Recepten voor de wok:

Gemengde pittige noten

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, cashewnoten, chilipoeder, kokosvruchtvlees, komijnpoeder, paprikapoeder, poedersuiker, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegan / vegetarisch / noten
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Arook thayin - Birmese kipkroketjes

Ingrediënten:
bloem, ei, gember, groene chilipeper, kipfilet, koriander, kurkuma, lente-ui, plantaardige olie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Birmees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indorock:

Tempura van acar - met terasi-mayonaise

Ingrediënten:
bloem, sodawater, cabe rawits, ei, frituurolie, gember, laos, minikomkommer, natuurazijn, peper, romanesco, sjalot, terasi-mayonaise, witte suiker, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit  - de snelle keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit de snelle keuken:

Verse, gevulde vijgen (1)

Ingrediënten:
rookvlees en vijgen

Een recept uit  - de snelle keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit de snelle keuken:

Thaise yoghurtdip

Ingrediënten:
biogarde, koriander en thaise sweet chili sauce

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Julius Jaspers - Small bites - Smart food

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Small bites - Smart food:

Spread van kippenlevers

Ingrediënten:
cream cheese, kippenlever, madeira, nootmuskaat, peper, roomboter, suiker, ui en zout

Een recept uit  - de snelle keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit de snelle keuken:

Toscaanse toast met Parmezaanse kaas en walnoten

Ingrediënten:
ciabatta, olijfolie, parmezaanse kaas, pesto en walnoten

Een recept uit  - de snelle keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit de snelle keuken:

Rettich met makreelfilet

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, crème fraîche, gerookte makreelfilet, ketjap asin, rettich en sambal oelek

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Vrolijke linzenhuzaar

Ingrediënten:
aardappel, augurk, azijn, doperwten, kurkuma, linzen, mayonaise, peper, rode ui, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegan, Schnell Schnell:

Weißer Bohnen-Hummus / Witte bonen humus

Ingrediënten:
citroensap, courgette, donker brood, groene chilipeper, grote witte bonen uit blik, komkommer, meiknolletjes, olijfolie, peper, rode kerstomaten, rode paprika, suiker, tahin, tijm, water en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Dip van artisjok en witte bonen

Ingrediënten:
artisjokharten in olijfolie, cannellinibonen, citroensap, gedroogde chilivlokken, knoflook, olijfolie, oregano, ui, volle yoghurt, walnoten, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Ovengedroogde tomaten

Ingrediënten:
laurier, olijfolie, suiker, tijm, tomaten, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Pistachedukka

Ingrediënten:
gedroogde chilivlokken, komijnzaad, korianderzaad, munt, pistachenootjes, sesamzaad en zeezoutvlokken

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Belugakaviaar van linzen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, belugalinzen, groentebouillontablet en ketjap manis

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Solo Food 1 notitie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Solo Food:

Een eenpersoonsfeestje

Ingrediënten:
aubergine, bietjes, brood, citroen, dukkah, feta, hummus, olijfolie, olijven en tabouleh

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Eenvoudige artisjokken

Ingrediënten:
artisjokken, boter, ciderazijn, citroensap, eidooier, kappertjes, knoflook, koolzaadolie, mosterd, olijfolie, peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Honey & co:

Bouikos met feta en bosui

Ingrediënten:
belegen cheddarkaas, bosui, boter, feta, melk, nigellazaad, patentbloem, zout en zure room

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Tursu kavurna - Gebakken ingelegde sperziebonen

Ingrediënten:
grof zout, kikkererwten, knoflook, paprikapuree, plantaardige olie, rode chilipepers, sperziebonen, ui en witte azijn

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Piëmontese tartare - carne cruda alla piemontese

Ingrediënten:
champignon, citroensap, dijonmosterd, kalfsgehakt, olijfolie, peper, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / vlees / kalfsvlees
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye dolma - Gevulde mosselen van de straatventer

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, citroen, dille, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, olijfolie, paprikapuree, pijnboompitten, plantaardige olie, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Gekookte ham en kiwi

Ingrediënten:
gekookte ham en kiwi

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / varkensvlees