borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Geroosterde Paprika, Noten, Chili En Komijn

Ingrediënten:
amandelen, cashewnoten, chilipasta, gemalen komijn, granaatappelmelasse, noten, paprikapoeder, paprika's, knoflook en walnoten

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Italiaanse gevulde eieren

Ingrediënten:
ansjovis in blik, ei, gedroogde tomaten, mascarpone, olie, peterselie en zwarte olijven

Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Italie:

Bagna caôda

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bloemkool, boter, ciabatta, groente, knoflook, olijfolie, peper, venkel en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente / vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Auberginepolpette

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bloem, ei, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Saus voor gekookte eieren - in ovis hapalis

Ingrediënten:
azijn, ei, honing, lavas, peper, pijnboompitten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Zoute kwarkstengels

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, komijnzaad, korianderzaad, kwark en sesamzaad

Soort:
hartige hapjes / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Burag murug - Sigaartjes van filodeeg met kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, eidooier, filodeeg, kerriepoeder, kipfilet, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Fresh en light:

Bruschetta Knolselderiemoulade en prosciutto

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, citroenkarnemelkdressing, knolselderij en rauwe ham

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Zalmcanapés - canapés de salmón ahumado

Ingrediënten:
boter, brood, citroen, gerookte zalm en lente ui

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Spinazie-tijmflapjes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, knoflook, koolzaadolie, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, spinazie, tijm, ui, zachte geitenkaas, zeezout, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Forel- of palingcanapés - canapés de trucha o anguila ahumada

Ingrediënten:
boter, brood, citroen, gerookte forel en gerookte paling

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Broccolisalade met Aziatische dressing

Ingrediënten:
broccoli, ciderazijn, gember, knoflook, lente-ui, rijstazijn, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Klipvis, tuinbonen en munt

Ingrediënten:
bacalao, citroensap, citroenschil, klipvisfilet, olijfolie extra vergine, rucola, verse munt, verse tuinbonen en water

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Pijlinktvis, kapperappel en tomaat

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, inktvis, kapperappel, kerstomaat, rodewijnazijn en verse dille

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Rauwkostschotel

Ingrediënten:
artisjok, bleekselderij, bosui, citroen, extra vierge olijfolie, radijs en venkel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Octopus, aardappel en guindilla

Ingrediënten:
aardappel, extra vergine olijfolie, groene olijven zonder pit, guindilla peper, mild gerookt paprikapoeder, octopus, pimentón dulce en turkse ingelegde chilipeper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Boquerón, kapperappel en piquillopeper

Ingrediënten:
bladpeterselie, boquerones, extra vergine olijfolie, kapperappel, piquillopeper en verse ansjovis in azijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond genieten met Sonja:

Eieren met tomaat en kip uit de oven

Ingrediënten:
ei, gerookte kip, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, spaanse peper, tomatenblokjes, ui, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond genieten met Sonja:

Gevulde zalmrolletjes

Ingrediënten:
haricots verts, komkommer, lente-ui, paprika, rucola, sla en zalmfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Cheddarkoekjes Met Rozemarijn

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, cheddar, gedroogde rozemarijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Frisse Yoghurt Kipspiesjes

Ingrediënten:
citroensap, dille, griekse yoghurt, kipfilet, knoflook en 
zout en peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Laura Kieft - Het Laura’s bakery bakboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het Laura’s bakery bakboek:

Cervelaat Roomkaas Croissanthapjes

Ingrediënten:
croissantdeeg, ei, italiaanse kruiden en roomkaas

Soort:
vlees
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Melk & dadels:

Tahira's bladerdeeghapjes

Ingrediënten:
basilicum, bladerdeeg, gedroogde italiaanse tuinkruiden, garnaal, gele paprika, peper, tonijn in blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Insalata di funghi - Salade van wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
citroenen, knoflook, olijfolie, peterselie, spaanse peper, wilde paddenstoelen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan