lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Lam met Guinness - kleverige saus - verse muntdressing

Ingrediënten:
aardappel, ale, ciderazijn, guinness, kippenbouillon, knolselderij, koolzaadolie, lamsschenkel, lente-ui, marmelade, munt, olijfolie, peper, rode ui, rozemarijn, rozijnen, tomatenketchup, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Lunch uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Mushroom Picker's Omelette - Omelet van de padddenstoelenplukker

Ingrediënten:
boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, ei, gele stekelzwam, kastanjeboleet, matsatake, oesterzwam, oranje-groene melkzwam, voorjaarspronkridder, weidechampignons, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - Deutsche Küche

Lunch uit Deutsche Küche:

Wurstsalat mit Pesto und Artischocken - Worstsalade met pesto en artisjokken

Ingrediënten:
aceto balsamico, artisjokken, basilicumpesto, boterhamworst, citroensap, flestomaten, knoflook, olijfolie, peper, rode ui, rozemarijn, slabladeren, suiker, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Groene salade met ansjovis en lauwwarme kip

Ingrediënten:
ansjovis in blik, citroensap, groene sla, hollandse kaas, kipfilet, knoflook, mayonaise, olijfolie, parmezaanse kaas en worcestersaus

Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Rodekoolsalade

Ingrediënten:
augurk, azijn, boterhamworst, mosterd, olie en rode kool

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Lunch uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haverkoeken - oatcakes

Ingrediënten:
havermeel, spek, water en zout

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

fruitige tabouleh van quinoa met kip

Ingrediënten:
ananas, cajunkruiden, granaatappelpitten, groentebouillon, kipfilet, lente-uitjes, olijfolie, bladpeterselie, quinoa, rozijnen, walnoten, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Soepje van aardbeien met tomaat mozzarella

Ingrediënten:
aardbeien, basilicum, citroen, kerstomaat, kristalsuiker, limoen, mozzarella, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Gehaktbrood met aardbeien en pistachepesto

Ingrediënten:
aardbeien, ei, knoflook, panko, peper, pistachepesto, room, rundergehakt, ui, varkensgehakt en zout

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Lunch uit Heerlijk simpel:

Piadina met kaas en rucola

Ingrediënten:
gorgonzola, halfgedroogde tomaatjes, mozzarella, piadina en rucola

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Lunch uit Heerlijk simpel:

Romanescoquiche

Ingrediënten:
belegen geitenkaas, croissantsdeeg, ei, kervel, romanesco en verse geitenkaas

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Gehaktbrood met wortel-bleekselderijsalade

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, chilikruiden, ei, fibrex, gedroogde tomaten, knoflook, mayonaise, mosterd, olie, ontbijtspek, paprikapoeder, provençaalse kruiden, rundergehakt, tarwezemelen, ui en winterwortel

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Lunch uit Groot handboek sauzen:

Gegrilde zalmrolletjes met mosterd-honingsaus

Ingrediënten:
basilicumpesto, citroensap, mosterd-honingsaus, olijfolie en zalmkotelet

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Lunch uit Groot handboek sauzen:

Gerookte bronforel met mierikswortelroom

Ingrediënten:
gerookte bronforel, mierikswortelroom en olie

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Salade van Sweetgreen

Ingrediënten:
amandelen, champignons, honing, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, rode wijnazijn, spinazieblaadjes, ui en zaanse mosterd

Soort:
salade
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Broodjes met alfafa-eisalade

Ingrediënten:
alfalfa, augurk, ei, kerriepoeder, ketjap manis, mayonaise, peper, sesamzaad, tomaat, zoetzure zilveruitjes en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

salade van gerookte zalm, avocado en kwarteleitjes

Ingrediënten:
avocado, gerookte zalm, jonge sla, kwarteleitjes, limoen, natuuryoghurt, olijfolie, verse dille, zeezout en zwarte peper

Soort:
mosterd
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

salade van jonge spinazie met mango en gegrilde halloumi

Ingrediënten:
halloumi, jonge spinazie, mango, olijfolie, pistaches, wittewijnazijn en zwarte peper

Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Spitskool radijs salade

Ingrediënten:
azijn, fricandeau, olie, radijs en spitskool

Een recept uit  - Deutsche Küche

Lunch uit Deutsche Küche:

Wurstsalat mit Pesto und Artischocken - Worstsalade met pesto en artisjokken

Ingrediënten:
aceto balsamico, artisjokken, basilicumpesto, boterhamworst, citroensap, flestomaten, knoflook, olijfolie, peper, rode ui, rozemarijn, slabladeren, suiker, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit  - Deutsche Küche

Lunch uit Deutsche Küche:

Thüringer worstsalade

Ingrediënten:
augurk, boskoop-appel, boterhamworst, citroensap, ei, haring, olijfolie, peper, rozemarijn, slabladeren, suiker, tijm, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Minestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, bouillon, courgette, ditalini, olijfolie, parmezaankorst, parmezaanse kaas, savooiekool, sperziebonen, ui, witte bonen en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Lunch uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Zwiebelkuchen mit Speck und Ei - Uienkoek met spek en ei

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taart
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Omelet met gerookte vis

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge sherry, ei, gerookte vis, peper, visbouillon, zout en zoute sojasaus

Soort:
ei/omelet/frittata