lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit  - Vol Smaak

Lunch uit Vol Smaak:

Sandwiches met zelfgemaakte selleriesalade

Ingrediënten:
citroen, grove mosterd, knolselderij, mayonaise, rosbief, tuinkers, volkoren vloerbrood en yoghurt

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Welsh surf & turf - lam van de bbq - gepocheerde kreeft

Ingrediënten:
boter, citroen, dille, extra vierge olijfolie, knoflook, kreeft, lamsbout, munt, olijfolie, peper, peperkorrels, peterselie, rode spaanse peper, rodewijnazijn, rozemarijn en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Pitabroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, instantgist, olijfolie, suiker en zeezout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Vol Smaak

Lunch uit Vol Smaak:

Omelet met gember en aspergebroccoli

Ingrediënten:
aspergebroccoli, ei, gember, japanse sojasaus, knoflook, melk en sesamolie

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Boletenboterham

Ingrediënten:
balsamicoazijn, ciabatta, citroen, eekhoorntjesbrood, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta en rucola

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Lunch uit Koken voor elke dag:

Broodjes met tonijnsalade

Ingrediënten:
eieren, gele paprika, kaas, komkommer, mosterd, olie, peper, pistolets, sjalotjes, sla, suiker, tomaat, tonijn in blik, wijnazijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Brussels spiegelei

Ingrediënten:
andijvie, roomsaus, ei en witloof

Keuken:
Belgisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Lunch uit De Zilveren Lepel:

Raviolinipastei - vol-au-vent con raviolini

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, doperwten, kleine ravioli, parmezaanse kaas, raviolini, voorgebakken pasteibak en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vegetarisch / pastei / feestdagen
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Lunch uit Groot handboek sauzen:

Zalmbrioche met ei en groene Hollandaise

Ingrediënten:
briochebrood, ei, groene hollandaise, olie, boter, witte wijnazijn en zalmfilet

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Lunch uit Smart BBQ:

Garnalenbroodje ofwel shrimp sandwich

Ingrediënten:
augurk, chilivlokken, grove mosterd, ijsbergsla, ketchup, mayonaise, reuzengarnaal, stokbrood, ui en worcestersaus

Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Lunch uit Smart BBQ:

Little gem Caesar salade

Ingrediënten:
ansjovis op olie, dijonmosterd, eidooier, little gem, parmezaanse kaas, worcestersaus en zuurdesembrood

Soort:
salade / barbecue/grill
Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Gelderse panpizza

Ingrediënten:
bieslook, ei, fibrex, kaas, metworst, olijfolie, salami, sojameel, tarwezemelen, tomaat en water

Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Tonijnsalade

Ingrediënten:
citroen, komkommer, limoen, mayonaise, taugé, tomaat en tonijn in blik

Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Uitsmijter

Ingrediënten:
brood, ham, kaas, peper, rosbief, ei en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Spiegelei à l'Anversoise

Ingrediënten:
hopscheuten, roomsaus en ei

Keuken:
Belgisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Italiaanse maaltijdsoep

Ingrediënten:
bouillonblokje, italiaanse groenten, italiaanse kruiden, kaas, provençaalse kruiden, salami en water

Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Lunch uit Wrap 'n roll:

Taco's met nori, tofoe en diverse vullingen

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurolie, limoen, norivel, paneermeel, rode paprika, sichuanpeper, taco en tofu

Keuken:
Mexicaans
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Sublieme varkenslende bereid met laurier en azijn

Ingrediënten:
ciderazijn, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peper, rode ui, scharrelvarkenslende, venkelzaad en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Kastanjenotenknäckerbrödjes

Ingrediënten:
gedroogde gist, havermeel, karwijzaad, kastanjemeel, lauwwarm water, speltbloem, yoghurt en zeezout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Notensandwich met gegrilde groente

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gedroogde rozemarijn, gerookte amandelen, hummus, mozzarella, olijfolie, panbrood, paprika, peper, tomaat en zout

Soort:
noten en zaden / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Walnoot-linzensalade met blauwe kaas

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, cherrytomaatjes, citroensap, dijonmosterd, gerookte walnoten, koriander, lente-uitjes, linzen, olijfolie, pompoen, rucola, sojayoghurt, veldsla, water en zoete aardappel

Soort:
salade / noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Walnoot-pompoenbroodje

Ingrediënten:
eieren, havermeel, kaneel, olijfolie, pompoen, walnootmeel, walnoten, wijnsteenbakpoeder en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Bulgur met pistachenoot en granaatappel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, feta, gerookte pistachenoten, granaatappelpitjes, honing, olijfolie, tuinerwten en water

Soort:
salade / noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Pecannotentwisters

Ingrediënten:
blauwe rozijnen, gedroogde gist, haverzemelen, lauwwarm water, pecannoten, speltmeel en zout

Soort:
noten en zaden / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch