lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Lunch uit Modernist Cuisine [3]:

Ham and Cheese

Ingrediënten:
casinobrood, gruyère, natriumcitraat, transglutaminase (activa®), varkensschouder en water

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Snelle en makkelijke wafels

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, druivenpitolie, ei, maïsolie, melk, suiker, vanille-extract, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Volkorenwafels

Ingrediënten:
boter, druivenpitolie, eidooier, eiwit, havermout, karnemelk, maïsmeel, maïsolie, melk, suiker, tarwebloem, vanille-extract, yoghurt, zout, zuiveringszout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Wafels met kaneel

Ingrediënten:
bloem, boter, druivenpitolie, eidooier, eiwit, kaneel, karnemelk, maïsolie, melk, suiker, vanille-extract, yoghurt, zout, zuiveringszout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Wafels met kerriepoeder

Ingrediënten:
bloem, boter, druivenpitolie, eidooier, eiwit, karnemelk, kerriepoeder, maïsolie, melk, suiker, vanille-extract, yoghurt, zout, zuiveringszout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Wafels zonder bloem

Ingrediënten:
boter, druivenpitolie, eidooier, eiwit, karnemelk, maïsolie, melk, rijstmeel, suiker, vanille-extract, yoghurt, zout, zuiveringszout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Karnemelkwafels

Ingrediënten:
bloem, boter, druivenpitolie, eidooier, eiwit, karnemelk, maïsolie, melk, suiker, vanille-extract, yoghurt, zout, zuiveringszout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Lunch uit De Zilveren Lepel:

Gestoomde asperges met burrata en saffraansaus

Ingrediënten:
asperge, boter, burrata, groene asperge, kaneel, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, saffraanpoeder, verse salieblaadjes, voorgeweekte stokvis, water, witte asperge en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / kaas
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Lunch uit Allerlekkerst Zomer:

Hartige taart met bacon en gruyère (Quiche Lorraine)

Ingrediënten:
bacon, bladerdeeg, bloem, boter, ei, gruyère, paneermeel en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taart
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

carpaccio van rode biet met geitenkaas en sinaasappel

Ingrediënten:
acaciahoning, geitenkaasjes, sla, limoen, olijfolie, pijnboompitjes, rode bieten, sinaasappel, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Driedubbel gerookte vissandwich

Ingrediënten:
casinobrood, citroensap, dille, garnaal, gerookte forel, gerookte zalm, komkommer, kruidenboter, peper, peterselie, sla en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

asperges à la flamande

Ingrediënten:
asperges, citroen, eieren, krulpeterselie, nootmuskaat, olijfolie, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Lunch uit Bouillon:

Terrine van pekelvlees en rode biet met pirogi en karwijroom

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, crème fraîche, ei, gelatine, kalfsbouillon, karwijzaad, pekelvlees, rode biet, roomboter, zure room en zuurkool

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Lunch uit Het gouden olijfolie boek:

Toscaanse spinaziekoek met olijven

Ingrediënten:
knoflook, scharrelei, slagroom, spinazie, ui en volkorenmeel

Soort:
hartige taart
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Broodje veldsla met sinaasappel

Ingrediënten:
bruin broodje, rode ui, sinaasappel, sladressing, veldsla en roomkaas

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Lunch uit Koude keuken:

Visstaafjes met muziek

Ingrediënten:
augurk, azijn, ei, olie, peper, tuinkruiden, ui, vissticks, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
broodbeleg
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Gebakken tomaat met ei

Ingrediënten:
boter, ei, peper, tomaat, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Lollo rossa met tonijn

Ingrediënten:
citroensap, gekookte aardapelen, gevulde olijven, groene paprika, kappertjes, lollo rosso, mosterd, olijfolie, peper, rode ui, rode wijnazijn, sperziebonen uit blik, tomaten, tonijn in water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

velouté van erwtjes en munt met gebakken parmaham

Ingrediënten:
diepvrieserwtjes, groentebouillon, munt, olijfolie, parmaham, rijstmelk en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

broccoli-pastinaaksoep

Ingrediënten:
amandelschilfers, broccoli, groentebouillon, knoflook, olijfolie, pastinaken, witte uien en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Vol Smaak

Lunch uit Vol Smaak:

Bánh mi met pittige sesamgehaktballetjes

Ingrediënten:
arachideolie, gember, half-om-halfgehakt, koriander, limoen, mayonaise, munt, pistolets, sesamzaad, srirachasaus, vloeibare honing en winterpeen

Keuken:
Vietnamees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch uit Raapsteeltje:

Broodje messenklever met peterseliewortel

Ingrediënten:
citroensap, grove mosterd, mayonaise, meergranenbollen, messeklever, olijfolie, peterseliewortel, pompoenpitten en spinazie

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Reuzelbollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gele rozijnen, gist, krenten, melk, reuzel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Gazpacho op de rand van een zenuwinzinking

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, komkommer, olijfolie, peper, sherryazijn, tabasco, tomaten, ui, wijnazijn, witbrood, wodka en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch