lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Lunch uit California Dreamin':

Sunshine bowl

Ingrediënten:
bleekselderij, gemberwortel, langkorrelrijst, pijnboompitten en witvis

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Lunch uit California Dreamin':

Soep uit de stille oceaan

Ingrediënten:
kombu, krabvlees, shiitake, tofu en zeewier

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Vivian Lui - California Dreamin'

Lunch uit California Dreamin':

Bowl met gekaramelliseerde groenten

Ingrediënten:
avocado, miso, radijs, wortel en zilvervliesrijst

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Lunch uit Nederland op z'n lekkerst:

Dilly beans op toast met ricotta en citroen

Ingrediënten:
bosui, citroenrasp, citroensap, dijonmosterd, dille, knoflook, limabonen uit blik, olijfolie, ricotta, sjalotten, speltbrood en sperziebonen

Keuken:
Nederlands / Amerikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Lunch uit Dit is geen kookboek:

Experimentele vegoburger

Ingrediënten:
augurk, beschuit, biet, ei, gerst, hamburgerbroodje, mais, rettich en ui

Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Aardbeien op brood 3

Ingrediënten:
aardbeien, boterham en honing

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegan
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Pizza met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienconfiture, basilicum, mascarpone, mozzarella en pizzadeeg

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Lunch uit Dit is geen kookboek:

Salade van gepocheerde eieren met Romeinse sla en spaghetti

Ingrediënten:
basilicum, eieren, gegrilde paprika, romeinse sla en spaghetti

Soort:
salade
Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Rodekoolsalade

Ingrediënten:
augurk, azijn, boterhamworst, mosterd, olie en rode kool

Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Groene salade met ansjovis en lauwwarme kip

Ingrediënten:
ansjovis in blik, citroensap, groene sla, hollandse kaas, kipfilet, knoflook, mayonaise, olijfolie, parmezaanse kaas en worcestersaus

Een recept uit  - Deutsche Küche

Lunch uit Deutsche Küche:

Wurstsalat mit Pesto und Artischocken - Worstsalade met pesto en artisjokken

Ingrediënten:
aceto balsamico, artisjokken, basilicumpesto, boterhamworst, citroensap, flestomaten, knoflook, olijfolie, peper, rode ui, rozemarijn, slabladeren, suiker, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Lunch uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haverkoeken - oatcakes

Ingrediënten:
havermeel, spek, water en zout

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

fruitige tabouleh van quinoa met kip

Ingrediënten:
ananas, cajunkruiden, granaatappelpitten, groentebouillon, kipfilet, lente-uitjes, olijfolie, bladpeterselie, quinoa, rozijnen, walnoten, zeezout en zwarte peper

Een recept uit  - Deutsche Küche

Lunch uit Deutsche Küche:

Wurstsalat mit Pesto und Artischocken - Worstsalade met pesto en artisjokken

Ingrediënten:
aceto balsamico, artisjokken, basilicumpesto, boterhamworst, citroensap, flestomaten, knoflook, olijfolie, peper, rode ui, rozemarijn, slabladeren, suiker, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Soepje van aardbeien met tomaat mozzarella

Ingrediënten:
aardbeien, basilicum, citroen, kerstomaat, kristalsuiker, limoen, mozzarella, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Lunch uit Heerlijk simpel:

Romanescoquiche

Ingrediënten:
belegen geitenkaas, croissantsdeeg, ei, kervel, romanesco en verse geitenkaas

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Lunch uit Heerlijk simpel:

Piadina met kaas en rucola

Ingrediënten:
gorgonzola, halfgedroogde tomaatjes, mozzarella, piadina en rucola

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Lunch uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Mushroom Picker's Omelette - Omelet van de padddenstoelenplukker

Ingrediënten:
boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, ei, gele stekelzwam, kastanjeboleet, matsatake, oesterzwam, oranje-groene melkzwam, voorjaarspronkridder, weidechampignons, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Lunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Pissaladière

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, gist, knoflook, olijfolie, provençaalse kruiden, tomaat, ui en zwarte olijven

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Tosti met olijven

Ingrediënten:
boterhammen, gerookte kaas, met paprika gevulde olijven en vegetarisch gehakt

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / samengestelde boter
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Lunch uit De kunst van het koken:

Piperade - Open omelet gegarneerd met ui, paprika, tomaat en ham

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, ei, gemengde groene kruiden, groene paprika, ham, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Roerei met gerookte kip, kalkoen of vis

Ingrediënten:
boter, gerookte kalkoen, gerookte kip, gerookte vis, groene paprika, lente-ui, melk, peper, rode paprika en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Roerei met garnalen of gerookte vis

Ingrediënten:
bamboescheuten uit blik, boter, gerookte garnalen, gerookte vis, lente-ui, melk, peper en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Tosti met tomaat en uiu

Ingrediënten:
boterhammen, gerookte kaas, tomaat, ui, vegetarisch gehakt en verse italiaanse kruiden

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / samengestelde boter