lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch uit Raapsteeltje:

Bakleverworst in eierpannenkoek

Ingrediënten:
bakleverworst, bieslook, bloem, boter, ei, kaas, melk en peterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Lunch uit Gevulde deeghapjes:

Aardappelpasteitjes met kaas en spek

Ingrediënten:
bladerdeeg, comté, eidooier, knoflook, ratte-aardappel, spekreepjes en verse tijm

Soort:
hartige hapjes / beslag/deeg
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Ansjovisboter

Ingrediënten:
ansjovispasta, boter, citroensap en grof gemalen peper

Soort:
samengestelde boter
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Driedubele ei-tomaat-kaasandwich

Ingrediënten:
ansjovisboter, bieslook, casinobrood, gerookte kaas, ei, peper, peterselie, sla, tomaat en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Sneetje ei

Ingrediënten:
bruinbrood, casinobrood, gerookt ei, kruidenboter, peper, roggebrood, toast en tomaten

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Lunch uit Het complete keto-dieet kookboek:

Club sandwich

Ingrediënten:
bloemkoolbrood, kerriepoeder, keto, kippenborst, mayonaise, peper, sla, spek en tomaat

Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Lunch uit Het complete keto-dieet kookboek:

Sandwich met tonijnmousse

Ingrediënten:
bloemkoolbrood, boter, citroensap, keto, komkommer, peper, sla, tonijn, waterkers en zout

Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

koud soepje van komkommer en munt

Ingrediënten:
chili, knoflook, komkommer, natuuryoghurt, verse munt, wittewijnazijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Lunch uit Heerlijk simpel:

Wittebonensoep met bloemkoolblad en olijftoast met cannelinidip

Ingrediënten:
bloemkoolblad, bloemkoolstelen, bloemkoolstronk, cannellinibonen, citroensap, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, koriander, mascarpone, olijfolie, peterselie, rucola, sjalotten en zuurdesembrood

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Wafels met geraspte kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, cheddar, druivenpitolie, eidooier, eiwit, emmentaler, karnemelk, maïsolie, melk, monterey jack kaas, parmezaanse kaas, suiker, vanille-extract, yoghurt, zout, zuiveringszout, zure room en zwitserse kaas

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Dragon-eiersalade

Ingrediënten:
bieslook, dragon, dragonazijn, ei, mayonaise, waterkers en zuurdesembrood

Soort:
salade / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Lunch uit De Shanghai-keuken:

Ji xi chao fen si - Geroerbakte zoete-aardappelnoedels

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, gedroogde zoete-aardappelnoedels, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, rode paprika, sesamolie, shaoxingwijn, stevige tofu, varkensbuik en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon / noedels
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

soep van geroosterde pompoen

Ingrediënten:
butternuts, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, minipompoen, olijfolie, pompoenpitten, rozemarijn, salie, uien, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

salade parmaham met tomaatjes uit de oven en parmezaanse kaas

Ingrediënten:
balsamicoazijn, honingkerstomaatjes, olijfolie, parmaham, parmezaanse kaas, rucola, zeezout, zonnebloempitten en zwarte peper

Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Spaans spiegelei

Ingrediënten:
gefruite uitjes, gegrilde tomaten en ei

Keuken:
Spaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

salade van quinoa met geitenkaas, spinazie en shiitakes

Ingrediënten:
graanmosterd, groentebouillon, honing, jonge spinazie, knoflook, olijfolie, quinoa, rode ui, shiitakes, walnoten, walnotenolie, wittewijnazijn, zachte geitenkaas, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

Griekse salade met kikkererwten

Ingrediënten:
basilicum, feta, kikkererwten, komkommer, olijfolie, oregano, pijnboompitten, rode ui, tomaten, wittewijnazijn en zwarte olijven

Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Lunch uit Vegan Genial:

Cowboy Bohnen / Cowboy bonen

Ingrediënten:
bruine suiker, gedroogde tomaten in olie, knoflook, olijfolie, peper, rode kerstomaten, rode ui, tomatenpuree, water, witte bonen uit blik en zout

Soort:
vegan / groente
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

gazpacho met kersen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, chilipeper, kersen, knoflook, komkommer, olijfolie, rode paprika, rode ui, trostomaten, verse basilicum, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch uit Raapsteeltje:

Sandwich osseworst met olijventapenade en rucola

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, gedroogde tomaat op olie, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, osseworst, rucola, sjalot, trostomaat, witbrood en zwarte olijven

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Gemüse!

Lunch uit Gemüse! :

Rode bietburger met geitenroomkaas

Ingrediënten:
bulgur, ei, geitenroomkaas, guacamole, knoflook, koriandergroen, olie, paneermeel, peper, rode biet, rode bietenspruiten, rucola, tomaat, volkorentoast, witte ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunch uit Ingrediënten:

Engelse pitatosti

Ingrediënten:
boter, ham, kaas, mosterd en pitabroodjes

Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Lunch uit Lidya Winkels kookboek:

Dutch plate

Ingrediënten:
aardappelsalade, aardbeien, boterhammen, ham, kropsla, meloen en worst

Keuken:
Amerikaans
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch uit Raapsteeltje:

Sandwich meikaas à la Dirk Eikelenboom

Ingrediënten:
italiaanse kruiden, meikaas, olijfolie, rauwe ham, tomaat en witbrood

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta