lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Sneetje varkensfricandeau

Ingrediënten:
bieslook, bruinbrood, casinobrood, gerookte varkensfricandeau, kruidenboter, roggebrood en toast

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Lunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Pissaladière

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, gist, knoflook, olijfolie, provençaalse kruiden, tomaat, ui en zwarte olijven

Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Lunch uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Mushroom Picker's Omelette - Omelet van de padddenstoelenplukker

Ingrediënten:
boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, ei, gele stekelzwam, kastanjeboleet, matsatake, oesterzwam, oranje-groene melkzwam, voorjaarspronkridder, weidechampignons, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Lam met Guinness - kleverige saus - verse muntdressing

Ingrediënten:
aardappel, ale, ciderazijn, guinness, kippenbouillon, knolselderij, koolzaadolie, lamsschenkel, lente-ui, marmelade, munt, olijfolie, peper, rode ui, rozemarijn, rozijnen, tomatenketchup, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Tosti met olijven

Ingrediënten:
boterhammen, gerookte kaas, met paprika gevulde olijven en vegetarisch gehakt

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / samengestelde boter
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Omelet met gerookte garnalen

Ingrediënten:
bieslook, boter, ei, gerookte garnalen, peper, tomaat, visbouillon en zout

Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Omelet met gerookte vis

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge sherry, ei, gerookte vis, peper, visbouillon, zout en zoute sojasaus

Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Roerei met garnalen of gerookte vis

Ingrediënten:
bamboescheuten uit blik, boter, gerookte garnalen, gerookte vis, lente-ui, melk, peper en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Roerei met gerookte kip, kalkoen of vis

Ingrediënten:
boter, gerookte kalkoen, gerookte kip, gerookte vis, groene paprika, lente-ui, melk, peper, rode paprika en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Spiegelei of spiegelei met spek

Ingrediënten:
boter, ei, gebakken spek, peper en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Tosti met tomaat en uiu

Ingrediënten:
boterhammen, gerookte kaas, tomaat, ui, vegetarisch gehakt en verse italiaanse kruiden

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / samengestelde boter
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Minestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, bouillon, courgette, ditalini, olijfolie, parmezaankorst, parmezaanse kaas, savooiekool, sperziebonen, ui, witte bonen en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Lunch uit De kunst van het koken:

Piperade - Open omelet gegarneerd met ui, paprika, tomaat en ham

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, ei, gemengde groene kruiden, groene paprika, ham, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Lunch uit Het gouden olijfolie boek:

Pizza met paddestoelen, olijven en rucola

Ingrediënten:
boleten, gist, mozzarella, olijfolie, oregano, tarwebloem, tomaat, tomatenpuree en zeezout

Soort:
pizza
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Lunch uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Zwiebelkuchen mit Speck und Ei - Uienkoek met spek en ei

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taart
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Lunch uit De Shanghai-keuken:

Ji xi chao fen si - Geroerbakte zoete-aardappelnoedels

Ingrediënten:
bakolie, donkere sojasaus, gedroogde zoete-aardappelnoedels, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, rode paprika, sesamolie, shaoxingwijn, stevige tofu, varkensbuik en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
varkensvlees / bouillon / noedels
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Lunch uit Het complete keto-dieet kookboek:

Vietnamese 'noedel'-salade

Ingrediënten:
bavette (vlees), courgette, gember, gezouten pinda's, keto, kokosolie, koriander, limoensap, rode chilipeper, sesamolie, sojasaus, tamari, verse muntblaadjes, vissaus en witte rammenas

Keuken:
Vietnamees
Soort:
salade
Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Lunch uit Gevulde deeghapjes:

Aardappelpasteitjes met kaas en spek

Ingrediënten:
bladerdeeg, comté, eidooier, knoflook, ratte-aardappel, spekreepjes en verse tijm

Soort:
hartige hapjes / beslag/deeg
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Driedubele ei-tomaat-kaasandwich

Ingrediënten:
ansjovisboter, bieslook, casinobrood, gerookte kaas, ei, peper, peterselie, sla, tomaat en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Sneetje ei

Ingrediënten:
bruinbrood, casinobrood, gerookt ei, kruidenboter, peper, roggebrood, toast en tomaten

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Ansjovisboter

Ingrediënten:
ansjovispasta, boter, citroensap en grof gemalen peper

Soort:
samengestelde boter
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Lunch uit Het complete keto-dieet kookboek:

Club sandwich

Ingrediënten:
bloemkoolbrood, kerriepoeder, keto, kippenborst, mayonaise, peper, sla, spek en tomaat

Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Lunch uit Het complete keto-dieet kookboek:

Sandwich met tonijnmousse

Ingrediënten:
bloemkoolbrood, boter, citroensap, keto, komkommer, peper, sla, tonijn, waterkers en zout

Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch uit Raapsteeltje:

Bakleverworst in eierpannenkoek

Ingrediënten:
bakleverworst, bieslook, bloem, boter, ei, kaas, melk en peterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees