lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Boerenkool met chorizo en gepocheerde eieren

Ingrediënten:
boerenkool, chorizo, ei en olie

Soort:
vlees
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch uit Noedels:

Pas Thai

Ingrediënten:
fijne eiernoedels, gedroogde garnaal, gember, geroosterde pindas, knoflook, lichte sojasaus, mager varkensvlees, nam pla, pindaolie, sjalot, spaanse peper, thaise vissaus, waterkers, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Lunch uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Pizza frittata

Ingrediënten:
basilicum, ei, ghee, marinarasaus, mozzarella, olijfolie, olijven, parmezaanse kaas, reuzel, spinazie, tomaat en ui

Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Lunch uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Groene-omeletwraps

Ingrediënten:
bacon, ei, feta, ghee, olijven, pesto, reuzel, spinazie, zongedroogde tomaat, zout en zwarte peper

Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Lunch uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Eiermuffins met chorizo

Ingrediënten:
avocado, boerenkool, cheddar, chorizo, ei, goudse kaas, manchego, pepperoni, pompoenpuree, sriracha, zout en zwarte peper

Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Lunch uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Taco frittata

Ingrediënten:
aubergine, cheddar, ei, ghee, goudse kaas, olijven, reuzel, rundergehakt, tacokruiden, ui en water

Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Lunch uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Avocado met garnalencocktail

Ingrediënten:
avocado, bieslook, citroensap, garnalen, limoensap, mayonaise, paprikapoeder, sriracha, zout en zwarte peper

Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Lunch uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Portobello's met tunamelt

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, bliktonijn, cheddar, citroensap, ghee, goudse kaas, lente-ui, mayonaise, olijfolie, peterselie, portobello, provolone, reuzel, tomaat, zout en zwarte peper

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Lunch uit Eten en zo:

Sandwich met asperges, Gandaham en Gentse mosterdmayo

Ingrediënten:
brood, ei, gandaham, gentse mosterd, kervel, mayonaise, peper en witte asperge

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma

Lunch uit Sommerküche, 40 Rezepte voller Aroma:

Wachsweiches Ei auf Sauerampfer-Pesto - Zachtgekookt ei met pesto van zuring

Keuken:
Duits
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Lunch uit Het complete keto-dieet kookboek:

Gebakken wittekool met kip en ei

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, ei, gerookt paprikapoeder, keto, kippenborstfilet, kokosolie, komijn, koriander, peper, peterselie, spinazie, tabasco, witte kool en zout

Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Salade van zilvervliesrijst

Ingrediënten:
amandel, citroensap, courgette, geitenkaas, honing, krenten, rucola, sumak, yoghurt en zilvervliesrijst

Soort:
salade / rijst
Een recept uit Liesbeth Smit, Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse - Eet als een atleet

Lunch uit Eet als een atleet:

Pasta met tempeh

Ingrediënten:
basilicum, courgette, gedroogde tomaat, knoflook, olijfolie, oregano, paprika, peterselie, tempeh, volkorenpasta en walnoten

Een recept uit Liesbeth Smit, Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse - Eet als een atleet

Lunch uit Eet als een atleet:

Wraps met zalm

Ingrediënten:
avocado, bosuitjes, cherrytomaten, chilipoeder, citroensap, paprikapoeder, rucola, sojasaus, volkorenwraps en zalm

Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch uit Raapsteeltje:

Groninger hardbrood met waddengoudkaas & Stellendamse garnalen

Ingrediënten:
bladselderij, boerenkaas, cocktailsaus, dragon, groninger hardbroodjes, olijfolie, stellendamse garnalen en waddengoudkaas

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch uit Raapsteeltje:

Soester knollenbol van koning Willem 1

Ingrediënten:
citroen, knoflook, lamsvlees, olijfolie, oregano, pikante paprikapoeder, soester knollen, suiker, tijm, ui en volkorenbollen

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Mijn Scotch broth met lamsvlees op toast

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenbrood, boter, gerookt dooregen spek, grove mosterd, honing, kippenbouillon, koolraap, lamsschenkel, muntsaus, olijfolie, parelgort, pastinaak, peper, peterselie, prei, rozemarijn, savooiekool, ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Lunch uit Een kookboek.:

Groene clubsandwich

Ingrediënten:
basilicummayonaise, ei, gedroogde tijm, groene tomaten, jonge spinazie, knoflookolie, koolrabi, limoenzest, peper, radijsloof, sesamzaad, sjalotten, waterkers en zuurdesembrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Liesbeth Smit, Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse - Eet als een atleet

Lunch uit Eet als een atleet:

Bulgursalade met kip

Ingrediënten:
bosui, bulgur, citroensap, dadels, gerookte kip, koriander, munt, olijfolie, peultjes, sjalotjes en snoeptomaatjes

Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch uit Comptoir Libanais:

Pompoensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, kaneel, kardemompeulen, kippenbouillon, muskaatpompoen, nootmuskaat, olijfolie, pompoen, bleekselderij, tahin, knoflook, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Lunch uit Het gouden olijfolie boek:

Asperge- omelet

Ingrediënten:
chilipoeder, groene asperge, olijfolie en parmezaanse kaas

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Broodje kousenband-garnaal

Ingrediënten:
bouillonblokje, gedroogde garnalen, knoflook, kousenband, rode peper, surinaamse broodjes, tomaat, tomatenpuree, ui en zonnebloemolie

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch uit Noedels:

Noedelsoep met ribkarbonade en citroengras

Ingrediënten:
bladsla, chilisaus, citroengras, garnalenpasta, komkommer, koriander, lente-ui, nuoc mam, plantaardige olie, ribkarbonades, rijststokjes, rundernaborst, sjalot, tomatenpuree, vissaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Lunch uit Love your lunch:

Geroosterde pompoen met geitenkaas en rucola

Ingrediënten:
brood, rucola, pompoen, zachte geitenkaas en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch