lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado

Ingrediënten:
avocado, balsamicoazijn, basilicum, buffelmozzarella, kerstomaat, limoen, olijfolie extra vierge, pijnboompitten, rucola, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Lunch uit Lidya Winkels kookboek:

Voor de koffietafel 2

Ingrediënten:
ananas, brood, bruine suiker en ham

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Lunch uit Lidya Winkels kookboek:

Lunchsalade met garnalen

Ingrediënten:
bruinbrood, garnalensalade, jonge ui, kersen, komkommer, meloen en tomaat

Keuken:
Amerikaans
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch uit Nigella Express:

Knapperige salade met zoetzure dressing

Ingrediënten:
baby-maiskolfjes, broccoli, canola-olie, champignon, chinese bladsla, franse sperzieboontjes, honing, maldonzout, rijstazijn, sesamolie, taugé en tom yam pasta

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

slaatje van veldsla en kip met honing-mosterdvinaigrette

Ingrediënten:
broccoli, cajunkruiden, honing, honingkerstomaatjes, kipfilet, mosterd, natuuryoghurt, olijfolie, rozijn, veldsla, walnoten, walnotenolie, witlof, wittewijnazijn, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Lunch uit Lidya Winkels kookboek:

Voor de koffietafel 1

Ingrediënten:
brood, kaas, peterselie en tomaat

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

salade van maatjes met prinsessenboontjes

Ingrediënten:
coeur du boeuf tomaat, knoflook, maatjesharing, natuuryoghurt, olijfolie, prinsessenbonen, rode ui, kruiden, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Lunch uit Lidya Winkels kookboek:

Lunchgerecht met banaan en ham

Ingrediënten:
aardbeien, banaan, bruinbrood, crackers, druiven, ei, ham, meloen en sla

Keuken:
Amerikaans
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Lunch uit Lidya Winkels kookboek:

Lunchsalade met tonijn

Ingrediënten:
aardappelchips, ananas, blauwe pruimen, kersen, slabladeren en tonijn uit blik

Keuken:
Amerikaans
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

'minute' groentesoep

Ingrediënten:
tomaat in blik, groentebouillon, groenten, knoflook, olijfolie, bladpeterselie, rode ui en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Gevulde pitabroodjes

Ingrediënten:
blauwe kaas, bloem, boter, dille, ei, feta, instantgist, olijfolie, pitabroodje, sesamzaad, suiker, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Lunch uit Lekker Hollands:

Kruidige eiersalade

Ingrediënten:
bieslook, ei, kervel, mayonaise, olijfolie en zuurdesembrood

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Lunch uit De kunst van het koken:

Omelettes gratinées à la tomate - Omeletten met tomaat, gegratineerd met room en kaas

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, gruyère, slagroom en tomatenpuree

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Lunch uit Lekker Hollands:

Doruvael met Fries roggebrood

Ingrediënten:
fries roggebrood, petit doruvael, roggebrood, roomboter en veldsla

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Broodbeleg van tonijn

Ingrediënten:
brood, kappertjes, mayonaise, olijven, peterselie, sherry, tomaten, tonijn in olie, ui en zure appel

Keuken:
Pools
Soort:
broodbeleg
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Lekker lauwe lunchsalade

Ingrediënten:
krieltjes, lente-uitjes, olijfolie, bladpeterselie, rauwe ham en rode wijnazijn

Soort:
salade
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Toast met saucijsjes

Ingrediënten:
boter, boterhammen, cayennepeper, gerookte saucijsjes, kaas, margarine, tomaten en ui

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Toast kip Hawaii

Ingrediënten:
ananas uit blik, belegen kaas, boterhammen, citroenboter, gerookte kipfilet en peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Broccolisoep met groenekruidenolie

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, broccoli, groentebouillon, knoflook, laurier, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, soja kookroom, ui en zout

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Lunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Spiegeleieren met pesto

Ingrediënten:
bakbacon, ei, pesto en tomaat

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Pittige paprikasoep

Ingrediënten:
basilicum, chilipeper, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tomaten, tomatenpuree, ui en zout

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Frittata met paddenstoelen

Ingrediënten:
eieren, paddestoel, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, soja kookroom, tijm, ui, zachte geitenkaas en zout

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Portobellopizza

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, oregano, peper, portobello, rode ui, tomaten, tomatenpassata en zout

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Greenbeansalade

Ingrediënten:
citroen, erwten, knoflook, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peultjes, tuinbonen en zout