lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit  - Vol Smaak

Lunch uit Vol Smaak:

De originele Caesar salad

Ingrediënten:
ansjovisfilet, babyromainesla, citroensap, dijonmosterd, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, worcestershiresaus, zonnebloemolie en zuurdesembrood

Soort:
salade
Een recept uit Luk Thys, Sandra Bekkari, Lisa Valcke en Lieven Gouwy - Nooit meer diëten

Lunch uit Nooit meer diëten:

spelttoast met sardines, knoflook en tomaat

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, platte peterselie, sardines, trostomaten, volkoren brood, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Jamie Oliver - Koken met Kanjers

Lunch uit Koken met Kanjers:

Zalige groenteomelet

Ingrediënten:
aardappels, chipotlepepersaus, citroen, diepvries doperwtjes, eieren, gele paprika, olijfolie, parmezaanse kaas, rijpe tomaten, rode paprika, rode spaanse peper, rode ui en rucola

Een recept uit Jamie Oliver - Koken met Kanjers

Lunch uit Koken met Kanjers:

Superfoodburgers

Ingrediënten:
balsamicoazijn, cannellinibonen, chilivlokken, citroen, ei, engelse mosterd, gemengde tomaten, mager rundergehakt, mozzarella, olijfolie, rode uien, rucola, sesamzaad, verse rozemarijn, volkorenbolletjes, witte kool en yoghurt

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch uit Jamie's Amerika:

Mijn astoriasoep

Ingrediënten:
bloemtortilla, bulgur, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, gevogeltebouillon, kerstomaat, knoflook, limoen, munt, olijfolie, paprika, rode ui, sumak, tomaat in blik, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Lunch uit Home Made winter:

Een ietwat Arabische salade met gerst en gemarineerde champignons

Ingrediënten:
champignon, citroensap, gerst, haricots verts, kikkererwten, knoflook, mosterd, olie, pecannoot, peterselie, ras el hanout en winterpeen

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Steak-and-kidney pie

Ingrediënten:
bakpoeder, bleekselderij, bloem, boter, braadvet, draadjesvlees, lavas, nieren, nootmuskaat, olie, paddestoelen, peterselie, reuzel, rode wijn, runderbouillon, salie, stout, ui, wortel en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Krabtaart met saffraan

Ingrediënten:
bloem, boter, bruin krabvlees, double cream, eidooier, knoflook, laurier, pruimtomaten in blik, saffraan, slagroom, tijm en wit krabvlees

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Citroenlinguine

Ingrediënten:
boter, citroen, eidooier, linguine, parmezaanse kaas, peterselie en slagroom

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Salade met geitenkaas, tomaat en walnoot

Ingrediënten:
cherrytomaatjes, citroensap, jonge geitenkaas, olijfolie, rode wijnazijn, sla en walnoot

Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch uit Comptoir Libanais:

Linzensoep

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, kippenbouillon, olijfolie, pitabroodjes, rode linzen, teen knoflook, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Asperges met beenham

Ingrediënten:
asperge, ei, gegrilde achterham, nootmuskaat, peterselie en roomboter

Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Lunch uit Culinaria Frankrijk:

Ham-kaastosti - croque monsieur

Ingrediënten:
boter, brood, gekookte ham en kaas

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Krokante varkensbuik met puree en saus met zoete uien

Ingrediënten:
cider, grove mosterd, kookroom, lichte basterdsuiker, olijfolie, salie, scharrelvarkensbuik, witte peper, witte ui en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Salade van geroosterde pittige kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, haloumi-kaas, honing, kikkererwten, komijn, korianderblaadjes, olijfolie, pimentón, venkelzaad, verse muntblaadjes en wortel

Soort:
salade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Pompoenwafels met esdoornsiroop-roomkaassaus

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, druivenpittenolie, eidooier, eiwit, esdoornsiroop, hazelnoot, maïsolie, melk, pompoen, roomkaas, suiker, walnoot en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Wafelbeslag voor de volgende dag

Ingrediënten:
bloem, boter, druivenpittenolie, ei, gedroogde gist, maïsolie, melk, suiker, vanille-extract en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Wafels met gekookte granen

Ingrediënten:
bloem, boter, couscous, druivenpittenolie, eidooier, eiwit, gerst, gierst, karnemelk, maïsolie, melk, quinoa, rijst, roggekorrels, suiker, tarwekorrels, vanille-extract, wilde rijst, yoghurt, zout, zuiveringszout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Salade van gekaramelliseerde pompoen en parelgort

Ingrediënten:
agavesiroop, bladpeterselie, feta, flespompoen, honing, ingemaakte citroenschil, olijfolie, parelgort, sperziebonen en witte balsamicoazijn

Soort:
salade
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Vietnamese rijstrolletjes met rundvlees en radijs

Ingrediënten:
basilicumbladeren, radijs, rijstvel, rundvlees en taugé

Keuken:
Aziatisch

Lunch van anita van h:

Broodje braadworst ***

Ingrediënten:
bacon, braadworst, dijonmosterd, meergranenbollen, olijfolie en zuurkool

Keuken:
Europees / Europees
Soort:
vlees
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Lunch uit Love your lunch:

Pesto, gesmolten taleggio en gegrilde groenten

Ingrediënten:
focaccia, groenten, handvol rucola, pesto, taleggio en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Lunch uit Love your lunch:

Salade van geroosterde venkel, feta en olijven

Ingrediënten:
feta, knoflookteen, olijfolie, peterselie, venkelknollen, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Lunch uit Love your lunch:

Thaise viskoekjes met avocado en wasabi- mayonaise

Ingrediënten:
ciabatta, citroen, rode ui, romeinse sla, volkorenbrood, wasabimayonaise, zoete thaise chilisaus, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta