lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Lekker lauwe lunchsalade

Ingrediënten:
krieltjes, lente-uitjes, olijfolie, bladpeterselie, rauwe ham en rode wijnazijn

Soort:
salade
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Broodbeleg van tonijn

Ingrediënten:
brood, kappertjes, mayonaise, olijven, peterselie, sherry, tomaten, tonijn in olie, ui en zure appel

Keuken:
Pools
Soort:
broodbeleg
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Frisse salade

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, ei, knoflook, krieltjes, olijfolie, parmezaanse kaas, peultjes, pittige mosterd, bladpeterselie en rode ui

Soort:
salade
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Muffuletta sandwich

Ingrediënten:
bleekselderij, ciabatta, groene olijven, ingemaakte chilipeper, kappertjes, knoflook, mortadella, olijfolie, oregano, provolone, rode ui, rode wijnazijn, salami en wortel

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Lunch uit Lekker Hollands:

Doruvael met Fries roggebrood

Ingrediënten:
fries roggebrood, petit doruvael, roggebrood, roomboter en veldsla

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Caesar spamburger

Ingrediënten:
kadetjes, knoflookpoeder, parmezaanse kaas, sla, slasaus, smac, spam, tomaat en ui

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Lunch uit De kunst van het koken:

Omelettes gratinées à la tomate - Omeletten met tomaat, gegratineerd met room en kaas

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, gruyère, slagroom en tomatenpuree

Keuken:
Frans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Vis- en porcinipastei

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, double cream, gedroogde porcini, gerookte schelvis, kabeljauw, laurier, nootmuskaat, visbouillon, volle melk en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Gevulde pitabroodjes

Ingrediënten:
blauwe kaas, bloem, boter, dille, ei, feta, instantgist, olijfolie, pitabroodje, sesamzaad, suiker, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch uit De dikke vegetariër:

Peulvruchten met paddenstoelen

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, borlottibonen, bruine linzen, cannellinibonen, eekhoorntjesbrood, gellan hoog acyl, gigantes, groene linzen, kidneybonen, knoflook, laurierblad, limabonen, olijfolie, peper, pintobonen, salie, sojabonen, ui, witte boon, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Lunch uit Lekker Hollands:

Kruidige eiersalade

Ingrediënten:
bieslook, ei, kervel, mayonaise, olijfolie en zuurdesembrood

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Boerenomelet

Ingrediënten:
boerensoepgroenten, ei en olijfolie

Een recept uit Jane FAERBER - Het complete keto-dieet kookboek

Lunch uit Het complete keto-dieet kookboek:

Groene burrito met gekruid vlees

Ingrediënten:
avocado, boter, gemalen koriander, gerookt paprikapoeder, groene wraps, keto, knoflook, kokosolie, komijn, komkommer, limoen, peper, rode ui, rundvlees, sla, tabasco, tomatensaus en zeezout

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Lunch uit Home made zomer:

Wontonravioli met ricotta

Ingrediënten:
citroensap, ei, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, bladpeterselie, ricotta, wontonvellen en zout

Soort:
pasta/noodles / bouillon
Een recept uit Samuel Levie en Dick Bruna - eten met nijntje

Lunch uit eten met nijntje:

Pita pizza's

Ingrediënten:
basilicum met steeltjes, gegrilde paprika, mozzarella, pitabroodje, sjalotje en trostomaten

Een recept uit  - Vol Smaak

Lunch uit Vol Smaak:

Quesadilla's met Mexicaanse tomatensalsa

Ingrediënten:
cheddar, jalapeñopeper, jong belegen kaas, koriander, limoen, maïstortillas, olijfolie, rode ui en tasty tom tomaat

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Clubsandwich

Ingrediënten:
casinobrood, ham, komkommer, paprika, pindakaas, sla, stengelui en tomaat

Keuken:
Internationaal
Soort:
boter en olie / kaas
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Lunch uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Menemen (Scrambled Eggs with Tomatoes and Banana Peppers) - Roerei met tomaten en bananenpepers

Ingrediënten:
ei, feta, olijfolie, peterselie, tomaten, yellow wax paprika, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Toast met gerookte vis

Ingrediënten:
appel, boter, boterhammen, citroensap, gerookte vis, mierikswortel, mon chou en paprikapoeder

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Toast kip Hawaii

Ingrediënten:
ananas uit blik, belegen kaas, boterhammen, citroenboter, gerookte kipfilet en peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Bruine pistolet met rosbief en daikonkers

Ingrediënten:
boter, daikonkers, peper, pistolets en rosbief

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Toast met saucijsjes

Ingrediënten:
boter, boterhammen, cayennepeper, gerookte saucijsjes, kaas, margarine, tomaten en ui

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Lunch uit Gesund Geniessen:

Vollkornburger mit Kartoffelstübchen / Bokorenburger met aardappelstaafjes (Koken door kinderen)

Ingrediënten:
boter, cornichons, ei, half-om-halfgehakt, gladde peterselie, ketchup, knoflook, mayonaise, melk, olijfolie, oud witbrood, peper, raapolie, scherpe mosterd, sla, tomaat, ui, vastkokende aardappels, volkorenbroodjes en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Lunch uit Gesund Geniessen:

Baguette mit Auberginekaviar, Ziegenkäse und Zucchini / Baguette met auberginekaviaar, geitenkaas en courgette

Ingrediënten:
auberginekaviaar, basilicum, courgette, gedroogde tomaten in olie, olijfolie, peper, tijm, verse geitenkaas, volkorenbaguette en zout

Keuken:
Duits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch