lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Boletenboterham

Ingrediënten:
balsamicoazijn, ciabatta, citroen, eekhoorntjesbrood, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta en rucola

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Brussels spiegelei

Ingrediënten:
andijvie, roomsaus, ei en witloof

Keuken:
Belgisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - Vol Smaak

Lunch uit Vol Smaak:

Omelet met gember en aspergebroccoli

Ingrediënten:
aspergebroccoli, ei, gember, japanse sojasaus, knoflook, melk en sesamolie

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Lunch uit Groot handboek sauzen:

Zalmbrioche met ei en groene Hollandaise

Ingrediënten:
briochebrood, ei, groene hollandaise, olie, boter, witte wijnazijn en zalmfilet

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Gelderse panpizza

Ingrediënten:
bieslook, ei, fibrex, kaas, metworst, olijfolie, salami, sojameel, tarwezemelen, tomaat en water

Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Lunch uit Smart BBQ:

Little gem Caesar salade

Ingrediënten:
ansjovis op olie, dijonmosterd, eidooier, little gem, parmezaanse kaas, worcestersaus en zuurdesembrood

Soort:
salade / barbecue/grill
Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Lunch uit Smart BBQ:

Garnalenbroodje ofwel shrimp sandwich

Ingrediënten:
augurk, chilivlokken, grove mosterd, ijsbergsla, ketchup, mayonaise, reuzengarnaal, stokbrood, ui en worcestersaus

Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Tonijnsalade

Ingrediënten:
citroen, komkommer, limoen, mayonaise, taugé, tomaat en tonijn in blik

Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Lunch uit Wrap 'n roll:

Taco's met nori, tofoe en diverse vullingen

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurolie, limoen, norivel, paneermeel, rode paprika, sichuanpeper, taco en tofu

Keuken:
Mexicaans
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Italiaanse maaltijdsoep

Ingrediënten:
bouillonblokje, italiaanse groenten, italiaanse kruiden, kaas, provençaalse kruiden, salami en water

Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Uitsmijter

Ingrediënten:
brood, ham, kaas, peper, rosbief, ei en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Lunch uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Spiegelei à l'Anversoise

Ingrediënten:
hopscheuten, roomsaus en ei

Keuken:
Belgisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Sublieme varkenslende bereid met laurier en azijn

Ingrediënten:
ciderazijn, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peper, rode ui, scharrelvarkenslende, venkelzaad en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Kastanjenotenknäckerbrödjes

Ingrediënten:
gedroogde gist, havermeel, karwijzaad, kastanjemeel, lauwwarm water, speltbloem, yoghurt en zeezout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Noten-bietensalade

Ingrediënten:
appels, blauwe rozijnen, cranberry's, biet, macadamianoten en pecannoten

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Notensandwich met gegrilde groente

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gedroogde rozemarijn, gerookte amandelen, hummus, mozzarella, olijfolie, panbrood, paprika, peper, tomaat en zout

Soort:
noten en zaden / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Walnoot-linzensalade met blauwe kaas

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, cherrytomaatjes, citroensap, dijonmosterd, gerookte walnoten, koriander, lente-uitjes, linzen, olijfolie, pompoen, rucola, sojayoghurt, veldsla, water en zoete aardappel

Soort:
salade / noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Walnoot-pompoenbroodje

Ingrediënten:
eieren, havermeel, kaneel, olijfolie, pompoen, walnootmeel, walnoten, wijnsteenbakpoeder en zout

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Pecannotentwisters

Ingrediënten:
blauwe rozijnen, gedroogde gist, haverzemelen, lauwwarm water, pecannoten, speltmeel en zout

Soort:
noten en zaden / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Lunch uit Nootje:

Bulgur met pistachenoot en granaatappel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, feta, gerookte pistachenoten, granaatappelpitjes, honing, olijfolie, tuinerwten en water

Soort:
salade / noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Lunch uit Deutsche Küche:

Wurstsalat mit Pesto und Artischocken - Worstsalade met pesto en artisjokken

Ingrediënten:
aceto balsamico, artisjokken, basilicumpesto, boterhamworst, citroensap, flestomaten, knoflook, olijfolie, peper, rode ui, rozemarijn, slabladeren, suiker, tijm en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Lunch uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Soepje van aardbeien met tomaat mozzarella

Ingrediënten:
aardbeien, basilicum, citroen, kerstomaat, kristalsuiker, limoen, mozzarella, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Lunch uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haverkoeken - oatcakes

Ingrediënten:
havermeel, spek, water en zout

Keuken:
Europees / Schots
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Lunch uit Het insectenkookboek:

Couscoussalade

Ingrediënten:
buffalo's, cayennepeper, citroen, couscous, gedroogde abrikozen, gele paprika, gembersiroop, kerstomaat, komkommer, koriander, lente ui, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, ras el hanout, sojasaus, sprinkhanen, witte peper, zout en zwarte olijven

Soort:
salade / insecten / couscous/bulgur/quinoa