132 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbotercitroencitroensapcourgetteeieidooierfetaknoflookkorianderkruidenmelknootmuskaatolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselieslagroomtijmuiwateryoghurtzeezoutzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Moussaka

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, eieren, kaneel, melk, munt, olijfolie, peper, peterselie, romanokaas, rundergehakt, tomatenpuree, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Rundvlees met pasta

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, eiwitten, kaas, knoflook, melk, munt, paneermeel, peper, peterselie, rundergehakt, spaghetti, spaghettisaus en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Fish ‘N’ Chips My Way

Ingrediënten:
aardappels, azijn, blond bier, boter, doperwten, ei, fleur de sel, kabeljauwfilet, meel, munt, olie om te frituren, peper, knoflook en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hartige hapjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Polenta of gierstsoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, gierstpuree, knoflook, melk, mosterdpoeder, munt, polenta en zwarte peper

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Courgette- en sesambeignets

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, courgette, druivenpitolie, ei, maïsolie, melk, munt, sesamzaad, tahini, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
beignets / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatencobbler met topping van verse kruiden

Ingrediënten:
bakpoeder, basilicum, bloem, boter, ei, karnemelk, koriander, maïsmeel, maïzena, munt, natriumbicarbonaat, olie, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Kruiden en kaassoufflé

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bloem, boter, cayennepeper, cheddar, dille, dragon, eidooier, eiwit, emmentaler, kervel, majoraan, melk, monterey jack kaas, mosterdpoeder, munt, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, roquefort, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Lenteburger met verse groente

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bloem, boter, doperwten, groene asperge, kervel, munt, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kruidensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, kruiden, melk, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelnoedel met kruiden

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, dille, ei, kervel, kruimige aardappel, munt, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Erwtensoufflé

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, doperwten, ei, melk, mosterdpoeder, munt, parmezaanse kaas en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Saffraantagliatelle met gekruide boter

Ingrediënten:
00-bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, ei, geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, saffraan, sjalot, water, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / buffet / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Ovenschotel van doperwten en tuinbonen

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwten, ei, jonge geitenkaas, lente-ui, melk, munt, olie, peper, tuinbonen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Courgetteflensjes

Ingrediënten:
bloem, courgette, ei, feta, munt, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Lamshaasjes met gekonfijte vijgen

Ingrediënten:
banyuls, bloem, boter, demi glace, gedroogde vijgen, kalfsbouillon, kippenbouillon, lamsbouillon, lamshaasjes, munt, olie, peper, sherryazijn, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Pizza met mosselen

Ingrediënten:
bloem, gepureerde tomaten, gist, kaas, knoflookpoeder, mosselen, olie, paprikapoeder, tuinkruiden, uien, zout en zwarte peper

Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Gevuld vlechtbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroenrasp, eieren, gehakt, kaas, gist, griessuiker, groene kruiden, melk, nootmuskaat, peper, tomaat, ui en zout

Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het spirelli kookboek:

Bo bun met gamba's met thaise saus

Ingrediënten:
bataviasla, bloem, frituurolie, gamba, knoflook, komkommer, koriander, kropsla, munt, peper, pinda's, mihoen, taugé, thaise saus, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...