212 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbotercitroenraspcitroensapcrème fraîchedeegeieiwitfijne kristalsuikerfruitkaneelkristalsuikermaïzenamelkolijfoliepeperpoedersuikerslagroomsuikervanillesuikerwaterzoutzure room
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Faworki-koekjes

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, eidooier, koffieroom, poedersuiker, rum, spekvet en suiker

Keuken:
Pools
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Forentijntjes

Ingrediënten:
amandelschilfers, bloem, bloemsuiker, citroen, ei, eierdooiers, honing, room, suiker, vanille-extract en vetstof

Soort:
zoet
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Diner / nagerecht uit The big green egg book:

geflambeerde ijstaart met slagroom en bramen

Ingrediënten:
amandelpoeder, amaretto, bloem, boter, bramen, citroenschil, ei, eidooier, eiwit, grand marnier, hazelnoot, sinaasappelrasp, slagroom, suiker, volle melk en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Millefeuille

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, bosvruchten, citroenrasp, eierdooier, fijne kristalsuiker, chocoladefondant, halfvolle melk, poedersuiker, rietsuiker, room, sinaasappelrasp en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Wafels met citruszest

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenzest, druivenpitolie, eidooier, eiwit, karnemelk, maïsolie, melk, sinaasappelzest, suiker, vanille-extract, yoghurt, zout, zuiveringszout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Batardesaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, eidooier en double cream

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Speculaaswieltjes

Ingrediënten:
biologische citroen, donkere basterdsuiker, eidooier, melk, bloem, boter, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemalen kruidnagels, gemberpoeder, amandel, nootmuskaat, ruwe rietsuiker, sinaasappel, slagroom, kaneel en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Veloutésaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, citroen, eierdooier, kippenbouillon, peper, peterselie, room, vetstof en zout

Soort:
warme sauzen
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Gefrituurde visknoopjes

Ingrediënten:
bloem, citroen, dille, eierdooier, komkommer, melk, peper, pladijsfilets, room, yoghurt en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hapjes / beignets
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kalfsragout

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, citroen, eidooier, kalfsstoofvlees, knoflook, prei, slagroom, spek, ui, wortel en zilveruitjes

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Caroline Lebar - Elke zondag heerlijk taart

Recept uit Elke zondag heerlijk taart:

Citroenmeringue

Ingrediënten:
bloem, citroenen, deeg, zout, eidooier, eieren, eiwitten, meringue, citroen, room, slagroom, zout, suiker, taart, taartbodem, tafelsuiker, vruchten en zanddeeg

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria U.S.A.:

Poolse schuimtaart - blitz torte

Ingrediënten:
aardbei, amandelsnippers, azijn, bakpoeder, bloem, ei, eidooier, fruit, kandijpoedersuiker, kristalsuiker, boter, vanille-essence, volle melk, wijnsteenpoeder en zure room

Keuken:
Pools / Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Roger Van Damme - Het beste van Roger van Damme

Recept uit Het beste van Roger van Damme:

Pruimentaart

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, bloem, boter, cassonadesuiker, citroenrasp, ei, eidooier, limoenrasp, pistachepoeder, pruimencompote, sinaasappelrasp, slagroom, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Appel-vijgentaart met noten

Ingrediënten:
appelen, appelsap, bloem, bloemsuiker, citroen, ei, eieren, gedroogde vijgen, havermoutvlokken, hazelnoten, honing, room, vanille-extract, vetstof en walnoten

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Recept uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Abrikozen-rijsttaart

Ingrediënten:
abrikozen uit blik, bloem, boter, citroenrasp, eidooier, eiwit, gemalen amandelen, melk, poedersuiker, rijst, slagroom, suiker, vanillestokje en zout

Keuken:
Europees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Aardbeienbavarois

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienconfituur, aardbeienpuree, bloem, citroen, eieren, gelatineblaadjes, kristalsuiker, maïzena en room

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Semifreddo

Ingrediënten:
amaretti, appels, bloem, citroen, eierdooiers, eieren, kristalsuiker, slagroom, water, witte wijn en zout

Soort:
zoet / koek en gebak / ijs
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Kapoen met roomsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroen, eidooier, kapoen, knoflook, kruidnagel, slagroom, tijm, ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Fondant au chocolat et aux noix

Ingrediënten:
bloem, citroen, eidooier, eiwitten, boter, gehakt, honing, kristalsuiker, melkchocolade, pistachenoten, poedersuiker, rietsuiker, slagroom en walnoten

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Haal meer recepten op...