241 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensaphoningkaneelkippenbouillonknoflookkorianderkurkumalamsboutlamsgehaktlamsschoudermuntolieolijfoliepeperpeterseliespecerijensuikertomaatuivleeswaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebraden lamsvlees - lamsvleeskebabs - lamskoteletten - mechoui

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, lamskotelet, marinade, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / lamsvlees / marinade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux dattes - Lamsvlees met dadels

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, saffraanpoeder, sesamzaad, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Gekruid lamsvlees met abrikozen en bonenrijst

Ingrediënten:
abrikozen, basmatirijst, boter, cayennepeper, chana dhal, citroensap, fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelpijpje, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsboutfilet, ui, gember, verse koriander, versgemalen zwarte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Maaltijdsoep met lamsvlees en tempé - soto kedoe

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, daoen salam, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, koriander, laos, magere lamslappen, sojabonenkaas, taugé, tempé, tomaat, ui, witte kool, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux pruneaux - Lamsvlees met pruimedanten

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, honing, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, pruimedanten, saffraanpoeder, sesamzaad, suiker, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Ken Hom - Smaak van china

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Smaak van china:

Hongshao yangrou - Stoofschotel van gesmoord geitenvlees of lamsvlees

Ingrediënten:
donkere sojasaus, droge sherry, gefermenteerde tofu, gember, hoisinsaus, kaneelstokje, kippenbouillon, lente-ui, lichte sojasaus, rijstwijn, roze peperkorrels, schouderstuk van geit, schouderstuk van lam, steranijs, suiker, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met vlees en pinda's - rempejek daging dan katjang

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, ei, gedroogde kokos, gemberwortelpoeder, ketoembar, klapper, knoflookpoeder, koenjit, koriander, kurkuma, mager lamsvlees, mager rundvlees, olie, peper, pinda, rijstebloem en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Indiaase gehaktballetjes

Ingrediënten:
cayennepeper, garam masala, gemberpoeder, kalfsgehakt, kurkuma, lamsgehakt, rundergehakt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, citroen, gemberpoeder, knoflook, lamsvlees, olijfolie, saffraandraadjes, tomaat, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Goelai daging van tante Wies

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kaneel, ketoembar, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, lamsvlees, laos, nootmuskaat, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Hartige freekehsoep

Ingrediënten:
freekeh, gemberpoeder, koriander, lamsvlees, olijfolie, peper, ras el hanout, roomboter, tomaat, tuinkruidenbouillon, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Schwedische Bierwurst - Zweedse bierworst

Ingrediënten:
druivensuiker, foelie, gemberpoeder, groene peperkorrels, knoflookpoeder, kruidnagel, lamsdarm, nitrietpekelzout, paprikapoeder edelsusz, roze peperkorrels, schaapsdarm, startercultuur voor droge worst, varkensnek, varkensschenkel, varkensschouder, vet spek, water, witte peperkorrels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zweeds / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / varkensvlees / worst
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

lamsvleestajine met abrikozen

Ingrediënten:
foelie, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, kaneel, lamsschouder, nootmuskaat, boter, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Haal meer recepten op...