315 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcitroencitroensapeigembergroentebouillonkaneelknoflookkomijnzaadkorianderzaadkurkumamuntoliepeperpeterselierode uisjalotsuikertijmtomaatuiwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Varkenshaasjes in fillodeeg

Ingrediënten:
arachideolie, boter, filodeeg, honing, kippenbouillon, knoflook, lichte sojasaus, limoensap, margarine, olijfolie, sesamolie, sesamzaad, varkenshaas, verse koriander en vijfkruidenpoeder

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Couscous met gouden wortelgroenten

Ingrediënten:
boter, butternutsquash, chili-olie, courgette, couscous, gemalen korianderzaad, harissa, kabochapompoen, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijn, koolraap, koriander, olijfolie, paprikapoeder, pastinaak, peterselie, pijnboompitjes, pruimtomaten in blik, raapje, saffraan, sinaasappelschil, sultana's, ui en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Etti's kruidensalade

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, boter, citroen, dille, dragon, grof zeezout, koriander, olijfolie, peterselie, rucola en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Maïspuree

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, koriander, maïs, olijfolie, queso fresco, tomaat en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde chayote

Ingrediënten:
boter, chayote, gierst, koriander, monterey jack kaas, olijfolie, queso fresco, salsa, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Kaaskoekjes met visttartaar

Ingrediënten:
bloem, boter, coquilles, gemberwortel, koriander, limoen, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rode ui, spaanse peper, tonijn, zalm en zout

Soort:
carpaccio/tartaar / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Bijgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

linzen met rijst

Ingrediënten:
boter, bruine linzen, gemalen koriander, groene linzen, kaneelpoeder, knoflook, langkorrelige rijst, olijfolie, peterselie, rode ui en zoet paprikapoeder

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Proef! Oranjebloesem:

B'stilla-kippasteitje met zoete ui en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, fenegriek, filodeeg, gember, gepekelde citroen, kaneel, kardemom, kippenbouillonblokje, kippenbout, knoflook, koriander, korianderpoeder, olie, peterselie, poedersuiker, saffraan, sinaasappel, suiker en witte ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Veganistische currygratin

Ingrediënten:
aardappel, boter, cashewnoten, doperwten, indiase tomatensaus met kokosmelk, kokosmelk, kokosrasp, koriander, olijfolie, pistaches en tomaat

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Lamstajine met abrikozen en couscous

Ingrediënten:
blikje tomatenblokjes, boter, couscous, gedroogde abrikoos, geelwortelpoeder, gemberwortel, gerookt paprikapoeder, honing, kaneelstokje, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, koriander, krenten, lamsbouillon, lamsschouder, olijfolie, ras el hanout, runderbouillon, sesamzaad, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Stoofpot van snijbiet, kikkererwten en tamarinde

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten, koriander, korianderzaad, olijfolie, rondkorrelrijst, snijbiet, tamarindevruchtvlees, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Zuurdesembrood met rokerig roerei van eendeneieren

Ingrediënten:
bosui, boter, chipotlepeper, eendenei, knoflook, koriander, maldon zeezout, olijfolie, pomodori, zure room, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Ontbijt / brunch uit Nigella bijt:

Aziatische Kedgeree

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, ei, gemalen komijn, korianderblaadjes, korianderpoeder, kurkuma, limoenblaadjes, limoensap, limoenschil, olie, ui, nam pla en zalmfilet

Keuken:
Aziatisch / Indiaas
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Verse kaas burgers

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, citroensap, gele ui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, koriander, mozzarella, olijfolie, paneer, rode ui, verse kaas, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde tofu-spiesjes

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gele ui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, koriander, olijfolie, paprika, rode ui, stevige tofu, tomaat, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde verse kaas

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gele ui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, koriander, mozzarella, olijfolie, paneer, paprika, rode ui, tomaat, verse kaas, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Haal meer recepten op...