Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbloemboterbruine suikercitroensapeigemberkomkommerkorianderolieolijfolieoreganopeperpeterselierode paprikarode uitijmtomatenpureeuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Ketchup zonder tomaten

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine suiker, cayennepeper, ciderazijn, gele paprika, inmaakkruiden, knoflook, limoensap, neutrale olie, rode biet, rode paprika, tomatenpuree, ui, wortels en zout

Keuken:
Europees / Indisch / Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Tomaten met limabonen

Ingrediënten:
azijn, basilicumbladeren, bonen, brood, bruine suiker, chutney, fruit, groente, groenten, jam, knoflook, laurier, olie, peper, pruim, roomijs, siroop, suiker, ui, vijgen, zout en zout

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Varkensvlees met paprika's en tomaten - babi paprika dan tomat

Ingrediënten:
arachideolie, barbecuesaus, chinese tomatensaus, citroensap, groene paprika, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, magere varkenslappen, rode spaanse peper, sambal oelek, suiker, tomaat, ui, voorjaarsui, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Tomaten-auberginekasserol - bohémienne

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, aubergine, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, suiker, tomaat, water en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente / vis
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

Aubergines met gestoofde tomaat

Ingrediënten:
aubergines, gedroogde oregano, knoflook, olijfolie, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, uien, verse peterselie, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Indiase gevulde tomaten

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gember, kipfilet, kippendijen, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, munt, peper, plantaardige olie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Tomatensalade - lalab tomat

Ingrediënten:
citroensap, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, sambal oelek, tomaat, ui, verse bieslook, witte basterdsuiker en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Chutney van tomaten en paprika

Ingrediënten:
knoflook, laurier, mild kerriepoeder, olijfolie, rode paprika, rode wijnazijn, rozemarijn, suiker, tijm, tomaten en ui

Soort:
wild en gevogelte / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Tomaten met dubbel basilicum

Ingrediënten:
basilicum, gedroogde pasta, knoflook, linguine, olijfolie, parmezaanse kaas, pruimtomaten in blik, sjalot, spaghetti, suiker, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce tomate - Tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, fond, gekookte ham, knoflook, laurier, mager spek, olie, peterselie, runderbouillon, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Bruschetta tomaten uit de oven

Ingrediënten:
balsamicoazijn, ciabatta, fruitige olijfolie, knoflook, pomodoritomaat, suiker, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Haal meer recepten op...