498 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotereigembergroentebouillonkippenbouillonknoflookkorianderlente-uiolijfoliepaddestoelparmezaanse kaaspeperpeterseliesesamoliesjalotsojasaussuikertijmwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gevulde Chinese champignons

Ingrediënten:
bamboe uit blik, gedroogde chinese champignons, lente-uien, maïsolie, marinade voor gevulde chinese champignons, saus bij gevulde chinese champignons, sojaolie, varkensschouder en waterkastanje in blik

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Tweezijdige bruingebakken mie met varkensvlees

Ingrediënten:
chinese rode azijn, gedroogde chinese champignons, gedroogde eiernoedels, knoflook, lente-uien, mager varkensvlees, maïsolie, marinade voor tweezijdige bruingebakken mie, medium dry sherry, saus voor tweezijdig bruingebakken mie, shaoxingwijn, sojaolie en taugé

Keuken:
Chinees
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit Marijke Sterk, Mieke van Laarhoven en Tal Maes - AH wereldkeukens  China

Diner / hoofdgerecht uit AH wereldkeukens China:

Tofu met paddestoelen

Ingrediënten:
bosui, droge sherry, gemberwortel, kruidenbouillon, lichte sojasaus, maïzena, peultjes, roerbakolie, shii-take, tofu en winterwortel

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Saus bij Chinese leeuwenkoppen

Ingrediënten:
gedroogde shii-takes, groentebouillon, lente-ui, lichte sojasaus, maïzena, paksoi, sesamolie, water en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Sukiyaki

Ingrediënten:
bieflappen, droge witte wijn, ei, japanse sojasaus, lente ui, maïsolie, medium sherry, mirin, sake, shiitake, somen, suiker, tahoe en wilde spinaziebladeren

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Japanse rijst met edamame en zeewier

Ingrediënten:
donkere sesamolie, edamamebonen, hijiki, kombu, kombu dashi, rondkorrelrijst, sesamzaad, shiitake, sojasaus, ui en wakame

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Noedelsalade

Ingrediënten:
broccoli, cashewnoten, japanse sojasaus, lente ui, limoensap, olie, rijstnoedels, rode chilipeper, shiitake, suiker en thaise vissaus

Een recept uit Patrick Caignau - Fast food

Diner / hoofdgerecht uit Fast food:

Bami met kip

Ingrediënten:
babymaiskolf, bandnoedels, kipfilet, oestersaus, preiwit, red curry, rode paprika, rode ui, sesamolie, shiitake, thaise chilisaus, wortel, zoete sojasaus en zoute sojasaus

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Cantonese Fried Rice

Ingrediënten:
rode thaise chilipeper, chinese varkensworst, doperwten, eendenei, kippenvet, knoflook, lente-ui, paddestoelen-sojasaus, jasmijnrijst, sesamolie, shiitake, donkere sojasaus en witte sojasaus

Soort:
rijst
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Mushroom Ketchup

Ingrediënten:
allspice, champignons, dark ale, foelie, gember, gedroogde shiitake, gevriesdroogde koffiepoeder, honing, knoflook, mierikswortel, molasse, moutazijn, moutsiroop, olijfolie, paddestoelenbouillon, rietsuikerazijn, ui, vissaus, xanthaangom en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Gesauteerde gevulde paprika

Ingrediënten:
bamboe uit blik, eiwit, gedroogde chinese champignons, gedroogde garnalen, groene paprika, lente-uien, maïsolie, marinade voor gevulde paprika, medium dry sherry, rode paprika, saus bij gevulde paprika, shaoxingwijn en sojaolie

Keuken:
Chinees
Soort:
varkensvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Abalone met chinese champignons

Ingrediënten:
aardappelmeel, donkere sojasaus, gedroogde chinese champignons, ijsbergsla, lente-uien, maïsolie, medium dry sherry, oestersaus, shaoxing wijn, sojaolie, suiker en zeeoren uit blik

Keuken:
Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Shanghai-keuken:

Ban li shao ji - Gestoofde kip met kastanjes

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shii-takes, gember, kippenbouillon, kippendijen, kippenpoten, lente-ui, lichte sojasaus, reuzel, sesamolie, shaoxingwijn, voorgekookte kastanjes en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Solo Food

Recept uit Solo Food:

10 minuten pho

Ingrediënten:
anijsster, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, mihoen, rode chilipeper, runderbouillon, rundertartaar, sesamolie en shiitakes

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Recept uit De Shanghai-keuken:

Vulling voor achtschatten-kalebaseend

Ingrediënten:
bakolie, bamboescheuten, chinese gepekelde ham, donkere sojasaus, gedroogde shii-takes, gember, groene sojabonen, kipfilet, kleefrijst, lente-ui, lichte sojasaus, lotuszaden, spaanse gepekelde ham en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...