141 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroengemberkaneelknoflookkomijnkomijnzaadkomkommerkorianderkruidenolijfoliepaprikapoederpeperspecerijensuikertomaatuivetvleeswaterwortelyoghurtzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Ei "Cocotte"

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, kruiden, olijfolie, specerijenmengsel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Basisrecept uit Liever lokaal:

Worst, verse zelfgemaakt

Ingrediënten:
kinnebakspek, kruiden, lamsvlees, rundvet, specerijen, spek, varkensbuik, varkensschouder, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Viskofta's in kokosbouillon

Ingrediënten:
ei, garam masala, gemberwortel, groene peper, heilbot, kokosmelk, komijnpoeder, korianderblaadjes, kurkuma, lente-ui, limoensap, schelvis, taugé, uien, visbouillon, wijting, winterpeen, witvisfilet en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Bijgerecht uit Bouillon:

Onion bhaji

Ingrediënten:
bakpoeder, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, griekse yoghurt, kikkererwtenbloem, knoflook, komijnzaad, korianderblaadjes, kurkumapoeder en uien

Soort:
groente
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Dhal met komijn en citroen

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, citroensap, citroenschil, garam masala, gember, komijn, kurkuma, splitkikkererwten, ui en water

Soort:
stoofgerecht / veganistisch / groente
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kruidige lamskebab

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Paneer-broccolimasala

Ingrediënten:
broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kip Biryani

Ingrediënten:
chilipoeder, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kippendijen, kippendrumsticks, knoflook, komijnpoeder, korianderzaad, plantaardige olie, rijst voor kip biryani, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Papri chaat

Ingrediënten:
aardappel, asafoetida, bladerdeeg, citroensap, dadelchutney, garam masala, geelwortelpoeder, granaatappelpitjes, komijnzaad, koriander, plantaardige olie, rode chilipeper, rode ui, sev, yoghurt en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Bijgerecht uit 101 ballen:

Masalasaus

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, fenegriek, garam masala, gedroogde fenegriek, gemberpasta, groene chilipeper, kashmiri-chilipoeder, knoflookpasta, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, paprikapoeder, plantaardige olie, tomatenblokjes uit blik, ui en zout

Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Garnalenpilaf

Ingrediënten:
garam masala, gember, kardemomzaden, kleine gepelde garnalen, komijnzaad, koriander, kruidnagel, kurkuma, langkorrelrijst, laurier, margarine, pijpkaneel, tomaten, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

Kruidenolie

Ingrediënten:
druivenpitolie, kruiden, olijfolie en specerijen

Soort:
vegan / boter en olie
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Khichharï - Rijst met linzen

Ingrediënten:
aardappel, bruine linzen, cayennepeper, garam masala, geelwortel, gember, ghee, groene chilipeper, groene spliterwten, knoflook, komijnzaad, koriander, mungbonen, paprikapoeder, rijst, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Haal meer recepten op...