486 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroensapcourgetteeigroentebouillonknoflookkorianderlaurierolieolijfoliepeterseliepreirijstrode uisuikertijmtomaatuiwitte wijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Rundvlees met uien

Ingrediënten:
kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, pimentkorrels, rode wijn, rode wijnazijn, rundvlees, tomatenpuree, uien, water en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamsvlees met kardemom

Ingrediënten:
garam masala, gemalen kardemom, lamsschouder, olie, rode ui, tomaten, tomatenpuree, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Steak Tomate

Ingrediënten:
amsterdamse uitjes, augurk, azijn, bloemen, cress, dijonmosterd, eetbare bloemen, ei, kappertjes, lichte sojasaus, mosterd, peper, peterselie, radijsjes, sjalot, tabasco, tartaar, tomaat, tomatenpuree, water, worcestersaus en zout

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Bietensoep met kubbe

Ingrediënten:
baharat, bleekselderij, citroensap, durumtarwe, olijfolie, peterselie, rode biet, rundergehakt, semolina, tomaat, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Diner / voorgerecht uit Hip Holland:

Soep van geroosterde tomaten

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, kerstomaat, knoflook, olijfolie, peper, slagroom, tomaat, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met sardinesaus uit Sicilië

Ingrediënten:
ansjovisfilet, blauwe rozijnen, bucatini, droog broodkruim, extra vergine olijfolie, peper, perciatelli, pijnboompitten, saffraandraadjes, saffraanpoeder, sardines in olijfolie, tomatenpuree, ui, venkelgroen, verse sardines, water, wilde venkel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Choronsaus

Ingrediënten:
citroensap, dragon, eidooier, geklaarde boter, peper, sjalot, tomatenpuree, water, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalkoenfilet met sinaasappel

Ingrediënten:
citroen, kalkoenfilet, peper, sinaasappelen, sinaasappellikeur, sjalotjes, suiker, tomatenpuree, vetstof, water, wijnazijn en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ragout

Ingrediënten:
ganzenvet, knoflook, lamsschouder, peper, reuzel, tomaat, tomatenpuree, ui, varkensschouder, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Lunch / lunchgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Stoofschotel van conch - conch chowder

Ingrediënten:
aardappel, azijn, barbecuesaus, conch, tomaat in blik, gezouten varkensvlees, groene paprika, kipkruiden, knoflook, laurierblad, oregano, peper, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / schaal- en schelpdieren
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

Stoofpot van konijn met zilveruitjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bruine rietsuiker, kaneelstokje, knoflook, konijn, laurierblaadjes, olijfolie, pimentbessen, rode wijn, rodewijnazijn, tomatenpuree, verse rozemarijn, water, wortels, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

lamsschenkels met cannellinibonen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cannellinibonen, knoflook, lamsschenkels, laurierblaadjes, olijfolie extra vierge, tomatenpuree, ui, verse rozemarijn, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

schotel van witte bonen en tomaat

Ingrediënten:
bleekselderij, fasolia gigantes, gedroogde oregano, gedroogde tijm, gladde peterselie, knoflook, kristalsuiker, olijfolie extra vierge, tomatenpuree, tomaten uit blik, uien, water, wortels, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Bietjesstamppot met moeders gehaktballen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bietjes, boter, ei, gemalen kruidnagel, half-om-halfgehakt, jus, kruimige aardappels, laurierblaadje, lauwwarm water, melk, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, peper, tomatenketchup, tomatenpuree, uien, ui, water, worcestershiresaus, zout, 
zout en peper en zure appels

Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Lamsschenkel

Ingrediënten:
lamsschenkel, laurier, olijfolie, peper, rode wijn, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, water, winterwortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Haal meer recepten op...