584 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliecitroensapeigemberketjapketjap maniskipfiletkippenbouillonkorianderlente-uilichte sojasausmaïzenaolieolijfoliepreisambal oeleksesamoliesjalotsuikertaugétomaatuiwaterwitte peperwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Garnalen-won ton met dashi

Ingrediënten:
bloem, droge sherry, eiwit, gemberwortel, garnaal, instant dashi, knoflook, koriander, peper, sjalot, sojasaus, wontonvel en zeezout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Chiang mai saté - moo yang

Ingrediënten:
gemalen korianderzaad, knoflook, kokosmelk, korianderwortel, kratiem, nam pla, pak chee pon, raak pak chee, sojasaus, suiker, thaise vissaus, varkenshaas en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Aubergine gevuld met varkensvlees

Ingrediënten:
aubergine, bamboescheuten, bosui, bouillon, buikspek, chinese champignons, gember, knoflook, peper, rijstwijn, sojasaus, ui, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Basisrecept uit Wild:

Marinade voor wildsaté

Ingrediënten:
djinten, droge sherry, honing, ketoembar, knoflook, peper, sjalot, sojasaus en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Italiaanse biefreepjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, biefstukreepjes, italiaanse kruiden, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, sojasaus, tomaten uit blik en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Ramen met varkensbuik

Ingrediënten:
gedroogde ramennoedels, gember, knoflook, lente-ui, mirin, nanami togarashi, norivel, rode miso, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, ei, varkensbouillon, varkensbuik, witte miso en witte peper

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / sous-vide / pasta/noodles
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Gemengde groentesoep

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, chinese kool, daikon, groentebouillon, knoflook, koriander, magic paste, palmsuiker, groene kool, sojasaus, tahoe en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Vegetarische lenterolletjes

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chinese champignons, knoflook, loempiavellen, peper, prei, rijstwijn, sluimererwten, sojasaus, suiker, taugé, tomatenpuree, water, wortel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Hamschijf met rijst - khao ka moo

Ingrediënten:
bai pak chee, bruine basterdsuiker, hamschijf, jasmijnrijst, kaneelpoeder, kardemompoeder, khao suay, knoflook, kratiem, maggi, sojasaus, steranijs, verse koriander, water, witte peper, zoete ketjap en zout

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Tijgergarnalen in filodeeg

Ingrediënten:
eierdooiers, filodeegvellen, knoflook, korianderpoeder, maïsolie, oestersaus, peper, sojasaus en tijgergarnalen

Soort:
hapjes
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Tonijn met paksoi en kruidenpanade

Ingrediënten:
citroensap, eiermie, knoflook, olijfolie, paksoi, peper, sojasaus, tonijntournedos, verse basilicum, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Paksoi met zwarte bonen

Ingrediënten:
arachideolie, druivenpitolie, gefermenteerde zwarte bonen, gember, knoflook, maïsolie, paksoi, shaoxing wijn, sherry, sojasaus, tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Thailand, een culinaire reis:

Geroosterde varkenshals - kaw moo yang

Ingrediënten:
bai pak chee, groene chilipeper, knoflook, kratiem, lente-ui, limoensap, nam pla, prik khee noo, raak pak chee, sjalot, sojasaus, suiker, thaise vissaus, varkensnek, verse koriander, verse korianderwortel en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Koreaanse paddestoelensoep

Ingrediënten:
champignons, donkere sesamolie, gedroogde funghi porcini, gedroogde shiitake, groentebouillon, knoflook, lente-ui, paddenstoelenbouillon, shiitake, sojasaus, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Crepinette van kwartel en groenten

Ingrediënten:
bloem, bosui, chilipeper, chinese champignons, darmnet, donkere sojasaus, ei, gember, kippenbouillon, knoflook, kwartel, olie, peper, pijnboompitten, rijstwijn, sluimererwten, sojasaus, suiker, water, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Gevulde Chinese ‘Pannenkoekslakken’

Ingrediënten:
chinese kool, knoflook, knoflookpoeder, water, komijnpoeder, lente-ui, olie, sesamzaad, sojasaus, spitskool, suiker, tarwebloem, sesamolie, varkensgehakt, peper, vijfkruidenpoeder en zout

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Pindasaus

Ingrediënten:
bruine suiker, knoflook, kokosmelk, laurier, peper, pindakaas, sambal oelek, sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte groenten, Vietnamese stijl

Ingrediënten:
bloemkool, broccoli, druivenpitolie, gedroogde chilipeper, knoflook, maïsolie, sojasaus, sugar snaps, ui, vegetarische vissaus, wortel en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Aziatische barbecuesaus

Ingrediënten:
chilipoeder, droge rode wijn, gember, hoisinsaus, japanse pruimenwijn, knoflook, peper, rijstazijn, sojasaus, ui, water, wijnazijn en zout

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Koreaanse gemengde groentesoep

Ingrediënten:
bleekselderij, chinese kool, daikon, donkere sesamolie, knoflook, koreaanse rode chilipeper, lente-ui, sesamzaad, sojasaus, stevige tofu, wortel, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Haal meer recepten op...