78 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloembotercitroensapgemberkaneelstokjeknoflookkomijnzaadkorianderkorianderzaadkruidennootmuskaatolijfoliespecerijenuivetvleesvleesvervangerwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in gekruide klappersaus - opor ajam

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, laos, peper, pijpkaneel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Duivenpastei - b'stilla

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, cayennepeper, citroensap, duif, ei, filodeeg, geblancheerde amandelen, gemalen geelwortel, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, peper, piepkuiken, poedersuiker, saffraanpoeder, suiker, ui, verse koriander, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Jerk-Würzmischung - Jerkkruidenmengsel

Ingrediënten:
gemalen komijnzaad, gemalen koriander, gemalen piment, gemberpoeder, habanero-chilipeper, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, lente-ui, limoensap, nootmuskaat, olijfolie, poedersuiker, rode dutch red chilipepers, schotch-bonnet chilipeper, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Jamaicaans / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht / avondmaal uit Plenty more:

Gort en linzen met paddestoelen en zoete specerijen

Ingrediënten:
bloem, bruine linzen, citroen, dille, fijne kristalsuiker, gedroogde munt, gedroogde porcini, gemalen komijn, gemalen piment, gort, kaneel, olijfolie, peterselie, portobellopaddestoelen, ui, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aardappelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, charlotte aardappels, ei, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, kaneel, karwijzaad, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, nicola aardappel, olijfolie, rode chilipeper, rundergehakt, tamarindepasta, tijm, tomaat in blik, ui, wittebroodkruim, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Mejadra

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, geelwortelpoeder, gemalen piment, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, linzen, olijfolie, suiker, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / voorgerecht uit Jeruzalem:

Zalmsteaks in chraimeh saus

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, groene chilipeper, kaneel, karwijzaad, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, tomatenpuree, zalmsteak, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aubergine met lamsgehakt * pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, kaneel, kaneelstokjes, lamsgehakt, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote vegetarische kookboek:

snelle perzikrelish

Ingrediënten:
bosuitjes, bruine azijn, bruine basterdsuiker, gemengde specerijen, ketjap, kruidnagel, perzik, stemgember en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Mosterd maken

Ingrediënten:
agavesiroop, balsamicoazijn, bier, fijne mosterd, geel mosterdzaad, grove mosterd, honing, kruiden, mosterdzaad, specerijen, suiker en wijn

Een recept uit Simone van den Berg

Recept van Simone's Kitchen:

Kerstburger met kastanjes en mango chutney

Ingrediënten:
chilipepervlokken, ei, gekookte ham, gemberpoeder, gemberwortel, hamburgerbroodjes, kardemom, kastanjes, koenjit, komijn, koriander, lichtbruine basterdsuiker, mango's, paneermeel, peper, peren, ontbijtspek, rode wijn azijn, rundergehakt, sla, kaneel, zout, ui, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Snelle & Gezonde Kip Balti

Ingrediënten:
babyspinazie, chilipoeder, garam masala, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, groene chilipeper, kaneelstokje, kipfilet, korianderpoeder, kurkuma, limoensap, olijfolie, paprikapoeder, passata di pommedori, rode peper, suiker, knoflook, ui en zwarte peper

Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Snelle & Gezonde Kip Balti

Ingrediënten:
babyspinazie, chilipoeder, garam masala, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, groene chilipeper, kaneelstokje, kipfilet, korianderpoeder, kurkuma, limoensap, olijfolie, paprikapoeder, passata di pommedori, rode peper, suiker, knoflook, ui en zwarte peper

Haal meer recepten op...