65 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: augurkbieslookbladpeterseliecitroencitroensapeikerrieknoflookkomkommerkruidenlauriermosterdolijfoliepeperselderijtijmtomaatuiwaterwortelzoutzure roomzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Tartaarsaus

Ingrediënten:
augurk, azijn, bladpeterselie, bleekselderijblad, citroensap, groene olijven, kappers, knoflook, mayonaise, mosterd, sjalot, wortel en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Langouste "Grand Chef"

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, ei, gevulde groene olijven, kerriepoeder, langoest, laurier, mayonaise, peperkorrels, peterselie, room, tijm, tomaten, truffel uit blik, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Crudités

Ingrediënten:
babymaiskolf, bleekselderij, broccoli, citroensap, dijonmosterd, gele paprika, kerstomaat, komkommer, limoensap, mayonaise, mierikswortelsaus, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rode paprika, rodewijnazijn, selderijzout, sugar snaps, verse basilicum, verse bieslook, verse dragon, verse gemengde kruiden, verse peterselie, worcestersaus, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Kalfskoteletten met aardappelen in hazelnotenaioli

Ingrediënten:
aioli, bleekselderij, citroensap, hazelnoot, kalfskotelet, lente-ui, olijfolie, salie, selderijblad, sherryazijn, vastkokende aardappel, verse bladpeterselie en verse salieblaadjes

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Shemara

Recept van Eerlijker Eten:

Vegan ‘zalm’ salade

Ingrediënten:
augurk, kikkererwten, bosuitjes, cherrytomaatjes, citroensap, dijonmosterd, gedroogde peterselie, gedroogde rozemarijn, mayonaise, olijfolie, peper en zout, rucola, bleekselderij, tahini en verse dille

Een recept uit Shemara

Recept van Eerlijker Eten:

Vegan ‘zalm’ salade

Ingrediënten:
augurk, kikkererwten, bosuitjes, cherrytomaatjes, citroensap, dijonmosterd, gedroogde peterselie, gedroogde rozemarijn, mayonaise, olijfolie, peper en zout, rucola, bleekselderij, tahini en verse dille

Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Siciliaanse kipsalade

Ingrediënten:
aioli, bleekselderij, citroenschil, kip, krenten, peterselie, pijnboompitjes, rode ui, rodewijnazijn, venkelknol, venkelzaad en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
salade
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Smokey's kip sandwich van de barbecue

Ingrediënten:
bieslook, citroen, gedroogde dille, gedroogde peterselie, peterselie, gemalen zwarte peper, kaiserbroodjes, karnemelk, kippendijen, komkommer, limoen, mayonaise, rode ui, bleekselderij, tomaat, veldsla, zout en zure room

Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Visbouillon met bonen en aioli

Ingrediënten:
aioli, bleekselderij, bouquet garni, citroenschil, knoflook, olijfolie, peterselie, prei, reuzenbonen, tomaat, uien, visbouillon en witte visfilet

Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Recept uit Eten met z'n allen:

Knoflooksaus

Ingrediënten:
bieslook, groene kruiden, knoflook, mayonaise, selderij en volle yoghurt

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Annemiek Verweij

Recept van KeukenLiefde:

Vitello tonnato

Ingrediënten:
ansjovisfilets uit blik, augurk, blikje tonijn, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, kappertjes, laurierblaadjes, mayonaise, olie, pijnboompitten, rucola, bleekselderij, peterselie, ui, winterpeen en zwarte peperkorrels

Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Vissoep met rouille

Ingrediënten:
afsnijdsels van vis, baguette, bleekselderij, cayennepeper, droge witte wijn, witvis, gruyerekaas, harissa, knoflook, knoflookmayonaise, krab, laurier, olijfolie, passata, peper, peterselie, saffraan, sinaasappelschil, tijm, ui, venkel, visgraten en zeezout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Remoulade Sauce

Ingrediënten:
bieslook, birds-eye chilipeper, citroensap, dijonmosterd, grove mosterd, hot sauce, knoflook, mayonaise, peterselie, selderij, selderijblad, worcestershiresaus, zoete hongaarse paprikapoeder en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht uit Cocina Nueva:

Babypijlinktvis met zoete ui en linzen

Ingrediënten:
aioli, babypijlinktvis, basterdsuiker, bladpeterselie, bleekselderij, citroen, citroenschil, kleine blauwgroene linzen, laurierblad, le puylinzen, olijfolie, rode ui, rode wijn, saffraandraadjes, tomaat, verse tijm en visbouillon

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Recept uit Eten met z'n allen:

Cocktailsaus

Ingrediënten:
bieslook, gedroogde dille, groene kruiden, kerrie, ketchup, mayonaise, paprikapoeder, selderij en volle yoghurt

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Down to earth:

Kip-kerriesalade

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, citroengras, citroenrasp, citroensap, crème fraîche, fijn zeezout, gembervocht, gerookte kipfilet, granny smith, kerriepoeder, kipfilet, kippenbouillon, kropsla, mayonaise, mirin, olijfolie, roze peper, sjalot, sushiazijn, kruiden en witte wijn

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Recept uit Jamie, de basis van het koken:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
aioli, baguette, bleekselderij, braam (vis), cayennepeper, ciabattabrood, geelwortelpoeder, heek, knoflook, krab, kreeft, laurier, peterselie, rode mul, saffraan, tomaat in blik, ui, venkel, venkelzaad, vis, visbouillon, wortel, zeeduivel en zonnevis

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Bourride

Ingrediënten:
aioli, bleekselderij, droge witte wijn, eierdooier, knoflook, laurierblad, prei, rogvleugel, sinaasappelschil, stokbrood, ui, venkelstengel, venkelzaad, verse peterselie, verse tijm, visafval, witvis, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / soep/bouillon / vis
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Parelhoenmousse

Ingrediënten:
brood, eikenbladsla, friseesla, fritessaus, gembersiroop, kerrie, magere smeerkaas, mayonaise, parelhoenfilet, peper, peterselie, pijnboompitten, selderij, tomaat, witte gelatine, witte wijnfond, zachte roomkaas, zonnebloempitten, zout en zure room

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Kalkoenmousse

Ingrediënten:
brood, eikenbladsla, friseesla, fritessaus, gembersiroop, kalkoenfilet, kerrie, magere smeerkaas, mayonaise, peper, peterselie, pijnboompitten, selderij, tomaat, witte gelatine, witte wijnfond, zachte roomkaas, zonnebloempitten, zout en zure room

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Haal meer recepten op...