372 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijboterbouilloncitroencitroensapcourgetteeigembergroentekruidenolieolijfoliepaprikapeperpeterseliesuikertijmtomaatuiwaterwortelzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch / avondmaal uit Fresh en light:

Groene oersoep

Ingrediënten:
boerenkool, bouillon, broccoli, citroenrasp, knoflook, olijfolie, prei, snijbiet, spinazie, warmoes en zijdetofu

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pasta met bladgroente

Ingrediënten:
boerenkool, knoflook, mosterdblad, olijfolie, penne, snijbiet, spinazie, ziti, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Bijgerecht uit Jamie's Italie:

Groente op z'n italiaans

Ingrediënten:
basilicum, bindsla, bleekselderijblaadjes, citroen, knoflook, koolblaadjes, kropsla, rucola, snijbiet, spinazie, venkeltoppen, waterkers en zuring

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Falafel van rode linzen

Ingrediënten:
chilipoeder, gember, frituurolie, gemalen koriander, gemberpoeder, kerriepoeder, kurkuma, massala, rode linzen, snijbiet, spinazie, knoflook en zout

Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Moestuinsoep - hourtête

Ingrediënten:
bouillon, eierdooier, knoflook, olijfolie, oud stokbrood, snijbiet, spinazie, ui, verse bladselderij, verse kervel, versgemalen zwarte peper, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Kippenbouillon, groente & pesto

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, cheddar, ciderazijn, dragon, extra vierge olijfolie, kruiden, goudse kaas, kip, knoflook, meiraapje, mierikswortel, peterselie, seizoensgroenten, snijbiet, spinazie, venkel, voorjaarsgroenten, walnoten en wortel

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kruidenkoek - tourte aux herbes

Ingrediënten:
aardappel, bladerdeeg, boter, crème fraîche, eierdooier, knoflook, kropsla, peper, slagroom, snijbiet, spinazie, verse dragon, peterselie, spinazie, water, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
quiche / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Italia:

Spinazietaart - erbazzone reggiano

Ingrediënten:
boter, ei, gerookte ham, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie, snijbiet, spinazie, tarwebloem, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Stoofpotje van gerst, kievitsbonen en bleekselderij

Ingrediënten:
bleekselderij, cavolo nero, gedroogde kievitsbonen, gerst, groentebouillon, knoflook, nieuw-zeelandse spinazie, olie, oregano, peper, rozemarijn, snijbiet, tijm, ui, wilde marjolein, wilde spinazie, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Vis met kruidenvulling - chapon farci aux herbes

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, droge witte wijn, ei, knoflook, lente-ui, olijfolie, persillade, snijbiet, spinazie, ui, venkelstengel, verse tijm, versgemalen zwarte peper, vislever, zeebrasem, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Tien groenten stoofpot - tom jabchai

Ingrediënten:
bai pak chee, bleekselderij, chinese broccoli, knoflook, kratiem, lente-ui, moeraskool, olie, paksoi, savooiekool, snijbiet, sojasaus, spinazie, suiker, varkenslapjes, verse koriander, water, witte kool, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Op de huid gebakken snoekbaars met kropsla

Ingrediënten:
azijn, bosui, boter, gembernat, honing, knoflook, kropsla, olie, peper, rodewijnazijn, snijbiet, snoekbaarsfilet, spinazie, strandbiet, tomaat en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
mosterd / vis
Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Groene gehaktballen

Ingrediënten:
droge witte wijn, peterselie, gerookt ontbijtspek, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, sjalotjes, snijbiet, tijm, wilde spinazie en zout

Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Provence:

Gepocheerde gevulde kalfsborst (met vulling 1 met brood) - farci bouilli

Ingrediënten:
bouquet garni, broodkruim, ei, gemalen piment, grof zeezout, grof zout, kalfsborst, kalfsvlees, knoflook, kruidnagel, nootmuskaat, pekelspek, peper, prosciutto, rauwe ham, rundermerg, snijbiet, spinazie, ui, verse dragon, verse peterselie, vetspek, wortel, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Recept uit Het insectenkookboek:

Minestrone

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, buffalo's, courgette, extra vierge olijfolie, groentebouillon, knoflook, meelwormen, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pasta, rode wijn, snijbiet, sperziebonen, spinazie, tomaat in blik, ui, witte bonen, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / insecten
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Recept uit Jamie's Italie:

Minestrone van de vroege herfst

Ingrediënten:
aardappel, bacon, basilicum, bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, courgette, gedroogde pasta, groentebouillon, hambouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, pancetta, parmezaanse kaas, rode ui, rode wijn, snijbiet, spinazie, tomaat, tomaat in blik, venkel en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoenburgers met bietensaus

Ingrediënten:
aardappel, arrowroot, basilicum, biet, bietenloof, boter, broodkruim, grove mosterd, kalkoenbouillon, kalkoenvlees, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, krulandijvie, maïzena, ricotta, snijbiet, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui, wilde spinazie en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

13 toevoegingen aan Knapperige meer-in-de-pan van amarant

Ingrediënten:
amandelen, amarant, appel, bakpoeder, bieslook, bladgroente, bloem, cranberry, ei, gedroogde abrikoos, gedroogde kersen, gedroogd fruit, hazelnoot, knoflook, kool, lente ui, melk, mierikswortel, neutrale olie, noten, pecannoot, peper, pindakaas, room, sjalot, slagroom, snijbiet, sojasaus, spinazie, tijm, walnoten, zoete maiskorrels en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Super food voor familie en vrienden:

Supergroene cannelloni, romige ricotta & basilicumsaus

Ingrediënten:
basilicum, boerenkool, brandnetel, cannellonibuisjes, cavolo nero, citroen, diepvriesspinazie, ei, tomaat, halfvolle melk, knoflook, komkommerkruid, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, rode peper, rucola, snijbiet en ui

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

La paupiette de gargantua - Gigantische gevulde vleesrol

Ingrediënten:
bacon, boter, broodkruim, dijonmosterd, droge witte wijn, ei, épice fines, fond, ham, knoflook, kool, laurier, maïzena, niervet, olie, peper, peterselie, reuzel, rosbief, runderbouillon, runderkogel, snijbiet, spinazie, tijm, ui, varkensnet, vet varkensspek, waterkers, worstvlees, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Haal meer recepten op...